2015 Sammanfattning Vårsäsongen

Halva serien är nu avverkad och som vanligt börjar vi i toppen och jobbar oss neråt!

 

AFC-V2015

 

2014 tog sig seriesegrarna Gårda BK igenom 6A utan att förlora en enda match. Den enda poängförlusten kom i en oavgjord tillställning mot Angered FC. När halva 6A 2015 är avklarad så är det just Angered FC som leder serien, obesegrade och med bara en poängförlust.

 

AFC rivstartade serien med att krossa Real Maskin med 10-1 och det var bara ett fåtal lag som kunde störa AngeredGötaholm gjorde ett tappert försök men trots en stundtals spelmässigt jämn match vann AFC med 3-1. I den väldigt uppdelade serien rann det ofta iväg mot lagen på den nedre halvan och Lövet/Johanneberg besegrades med 8-0 och Somalia SK med 7-0. Den enda poängförlusten kom mot Björndammen där AFC tappade 0-2 till 2-2 under matchens sista tio minuter.

 

Laget fick en ofrivillig vila på tre veckor när Partille IF SC först lämnade WO och sedan skulle AFC ha mött Koda FC (som drog sig ur). Spelmässigt var det enligt rapporterna lite ringrostigt i matcherna efter vilan men det blev ändå tämligen säkra segrar mot Lekstorp (3-1) och Roma (3-1). Vårens överraskningslag Tollered kunde inte heller stoppa AFC och föll med 2-4.

 

Vårsäsongen avslutades med imponerande 7-2 mot Öjersjö IF och sedan stabila 5-0 mot Real Maskin när serien vände.

 

AFC hade ju redan en stabil trupp förra säsongen, då laget slutade trea, men orkade inte riktigt hela vägen. Till i år har man ju fyllt på med en rad stabila nyförvärv med meriter från spel högre upp. Både Ali Simmo och Dino Degirmendzic gjorde matcher med Lärje/Angered (numera IF Angered United) i division 2. Laget fyllde även på med Liban Mohamed (från Gunnilse IS) och under säsongen även Ali Sanduvac (med meriter från BK Häcken). Just Degirmendzic har varit lyckosam och svarat för 13 mål hittills. AFC:s offensiv har varit seriens bästa (55 gjorda mål på elva matcher) men laget har även hållit igen bakåt. Tio insläppta mål på elva matcher är riktigt bra.

 

AFC och spelande tränaren Kuorosh Hatami kommer att få finna sig i att vara jagade hela hösten och när matcherna drar igång igen har laget fyra poäng ner till Tollered som ligger tvåa.

 

INFÖR HÖSTENAFC kommer vara laget att slå och mycket talar för att laget kommer behålla sina förstaplats säsongen ut. Något av de jagande lagen måste ha en nästan perfekt höst för att rå på AFC och chansen/risken är ju större att lagen bakom kommer ta poäng mot varandra.

 

TIF-V2015

 

Bloggen trodde inför säsongen att TIF skulle bli ett stabilt mittenlag som dock inte skulle blanda sig i tätstriden men det skulle visa sig vara en missräkning, iallafall efter halva säsongen.

 

TIF slutade på en stabil sjätteplats i 6A förra året och känslan var väl att laget var ungefär lika slagkraftigt i år. Detta skulle som sagt visa sig vara ganska fel. Nya tränaren Jonas Torefalk fick in några nya spelare samtidigt som han uppenbarligen även lyckades få igång en nytändning hos TIF:s gamla garde. Christoffer Thörngren och Fredrik Persson kom med rutin från Floda BoIF och när Anton Holmberg anslöt fick TIF plötsligt en spelare med allsvenska meriter. De rutinerade nyckelspelarna Björn Mellberg och Daniel Hultberg har redan hunnit göra fler mål denna säsongen än under hela förra. Mellberg är med och nosar på skytteligatoppen med sina 14 fullträffar (11 förra året) och Hultberg har gjort 7 (tre fler än under hela 2014).

 

Det tog dock ett tag innan de som följer 6A insåg att TIF hade något stort på gång. Visst blev det 6-1 i premiären mot FC Roma United men sedan föll laget mot Öjersjö med 1-3. Efter ÖIF-förlusten svarade TIF dock för en imponerande svit med sex raka trepoängare. Även om det inte alltid var jätteövertygande (2-1 mot Real Maskin, 2-0 mot Lekstorp) så vann TIF sina matcher. När de ställdes mot topp-5-konkurrenterna så visade TIF att de verkligen var att räkna med. Laget vände 0-2 till 3-2 borta mot Götaholm och kunde göra två sena mål mot Björndammen (vinst 4-2).

 

I seriefinalen mot Angered fick dock laget en tuff start och föll till slut med 2-4 efter två sena tröstmål. Våren avslutades dock med två storvinster (10-0 mot Somalia och 8-1 mot Roma) och TIF kan alltså gå till sommarvila på en andraplats, fyra poäng bakom AFC.

 

INFÖR HÖSTEN: Bakom AFC är det stenhårt mellan TIFBjörndammen, Götaholm och Öjersjö. Inget av topp-5-lagen har tappat poäng mot lagen nedanför i tabellen och kampen om topplatserna kommer att avgöras i mötena med varandra. TIF har en fördel då de möter ALLA fyra konkurrenterna på hemmaplan (även om AFC-matchen spelas på Flodala). Liten fördel TIF alltså, iallafall i kampen om andraplatsen.

 

BBK-V2015

 

Björndammen satsade ordentligt inför denna säsongen och en redan bra trupp fylldes på med en hel del intressanta namn. De senaste åren har det knappast varit offensiven som satt BBK på kartan utan kanske mer ett välorganiserat lagbygge där lagmoral och hög arbetsvilja varit tongivande. BBK årgång 2015 har dock växlat upp sin offensiv utan att för den delen tappa sina defensiva kvalitéer. När det gäller målskyttet så är det nyförvärvet Erik Alenvret som lyckats bäst och han toppar 6A:s Skytteliga med sina 16 fullträffar. Trots en massa nyförvärv så är det många välbekanta namn som gjort att BBK tillhört toppen. Gustav Ågren och Rasmus Lihnell har bildat ett stabilt mittlås och på mitten har Jonas WassmanEric Björn och Navid Parsa varit nyttiga. Målvakten Jonathan Tobiasson anslöt en bit in på säsongen och har varit stabil i kassen.

 

Själva vårsäsongen började med en derbyöverkörning av Partille (8-1) och inte heller BBK skulle ha några problem mot lagen på den nedre halvan. Laget vann även mot Lekstorp borta (2-0) innan det var dags för den svåra matchen mot Angered. Efter en mållös första halvlek hamnade BBK i ett 0-2 underläge med bara kvarten kvar. Sena mål av Eric Björn och Simon Tengfjord gjorde dock att matchen slutade oavgjort och ett styrkebesked av BjörndammenSomalia besegrades enkelt (7-0) innan den första förlusten skulle komma. Ännu ett 0-2 underläge hämtades upp till 2-2 i den andra halvleken men det var Tollered som skulle få sista ordet, med två mål på övertid. Matchen efter var också en, på pappret, svår match. Det var nämligen dags för ett hett derby mot Öjersjö, som också börjat serien stabilt. Björndammen gav dock inte Öjersjö någon chans alls utan vann med klara 5-0!

 

BBK avslutade vårsäsongen starkt med fem vinster och en oavgjord på sina sex avslutande matcher. 1-1 matchen mot Götaholm blev oerhört spännande då BBK tog ledningen i 84:e matchminuten bara för att åka på en kvittering i den 92:a! Annars var det som sagt inga problem för Björndammen mot lagen på den nedre halvan och laget vann bland annat med 8-0 mot Lövet/Johanneberg och 5-0 och FC Roma United.

 

INFÖR HÖSTENBBK är ett av de lagen som kommer att slåss om topplaceringarna. Visst kan det bli svårt att hinna ifatt Angered (fem poäng före) men andraplatsen kan ju mycket möjligt leda till kval så det finns allt att spela för!

 

GBK-V2015

 

När 6A 2015 drog igång hade Götaholm en hård försäsong i benen under ledning av nye tränaren PO Hansson. Blandningen av några fina nyförvärv och att stommen i truppen fått en nytändning under Hansson gjorde att Götaholm hoppades på en rolig och framgångsrik säsong.

 

Det började också tämligen roligt (dock blåsigt) med en stabil 5-0 seger borta mot nedflyttade LekstorpGBK skulle dock få bekänna färg direkt i omgången efter när Angered stod för motståndet. Götaholm var med bra i matchen men kunde inte omsätta sina chanser till mål och AFC  vann till slut rättvist med 3-1. I denna väldigt uppdelade serie hade sedan Götaholm inga problem med att slå Somalia med 7-0 trots en man mindre i 70 minuter. Sen var det dags för tufft motstånd igen när Tollered kom på besök. Efter en 2-0 ledning i paus kändes det som Götaholm hade kontroll på tillställningen men kombination av att Götaholm tröttnade och att TIF höjde sig gjorde att matchen slutade 3-2 till Tollered! Helt klart vårsäsongens bottennapp för GBK och en riktigt frustrerande och onödig förlust.

 

Två vinster och två förluster efter fyra omgångar var inte riktigt den starten Götaholm hade hoppats på. Plötsligt stod GBK inför en tidig ödesmatch, ett obesegrat Öjersjö på bortaplan. En förlust där och Götaholm skulle vara avhängda från toppen innan serien knappt kommit igång. Götaholm svarade dock för en riktig kämpainsats och kunde lämna Öjersjö IP med en 3-1 seger och därmed hålla sin säsong levande.

 

På vårsäsongens sista sex matcher släppte Götaholm bara in två mål och det var idel stabila segrar mot lagen på den nedre halvan. Dock med ett undantag, när Björndammen kom på besök till GamlestadsvallenGötaholm radade upp chanser i den första halvleken och var det klart bättre laget men tyvärr saknades skärpan framför mål. En tidig utvisning för BBK i den andra borde ha ökat GBK:s chanser till vinst men istället var det gästerna som var hetare. Björndammen fick även in ett sent ledningsmål men Götaholms Tim Nelson kvitterade på övertid och det var två besvikna lag som lämnade G-vallen.

 

Götaholm hade som sagt inga större problem med de andra matcherna och det rann iväg både mot Lövet/Johanneberg (10-0) och Roma (8-0). Vårsäsongen avslutade med 4-0 mot Partille och 3-0 mot Lekstorp. Inga höjdarmatcher rent spelmässigt men stabila trepoängare.

 

Götaholm har alltså ett hyfsat utgångsläge inför hösten. Sex poäng efter ledande Angered FC men bara två poäng upp till Tollered på andraplatsen. En andraplats som mycket väl kan leda till kvalspel. Hösten kommer dessutom att rivstarta med returmötet mot Angered!

 

Spelarmässigt var det en inledning som stördes av en hel del skador. Nyförvärven Patrik Larsson och Danijel Vujčić började säsongen på skadelistan. Larsson missade i stort sätt hela våren medan Vujčić kom tillbaka och spelade en hel del i slutet. Bristen på backar inledningsvis gjorde att PJ Eriksson klev ner och spelade mittback med Martin StojanovskiTobias PeterssonChristoffer “Koffe” Mattsson eller Joel Akre tog oftast hand om ytterbacksplatserna. Shahram Mansouri gjorde även några matcher både i backlinjen och i anfallet.  Kim Holm och Nemanja Savovic bildade ett fint innermittfält där Savovic varit GBK:s bästa målskytt med sina nio fullträffar, flertalet av de via straffar och frisparkar. De gånger Hansson valt att spela med tre innermittfältare har även Fredrik “Rasta” Airosto fått kliva in och städa framför den egna backlinjen. På yttermittfältsplatserna har det snurrats runt en del och de gånger som nyförvärvet Tim Berndtson inte varit sjuk, skadad eller bortrest, så har han varit riktigt bra. Aram Mahdi har fått en hel del speltid och Abdi Bashir har både spelat yttermittfältare och anfallare. Även Joel Akre fick en del speltid som ytter. Tim Östman Samuelsson spelade en hel del i inledningen men fick tyvärr den andra halvan förstörd av ryggproblem. Shafie Nurani tillhörde lagets bästa under försäsongen men körde sedan en Jimmy Hoffa och försvann spårlöst.

 

Anfallaren Mattias Strömberg har svarat för sex mål än så länge och det har även PJ ErikssonEriksson som tog klivet upp som anfallare när Vujčić blev skadefri. Notoriske målskytten Freddie Wedberg har fått en del speltid i anfallet vilket resulterat i tre mål. Även Bashir spelade en del matcher i anfallet.

 

Götaholm fick även förstärkning under säsongen när Tim Nelson och Antonio Onshammar anslöt. Nelson tillförde direkt i backlinjen medan Onshammar, enligt uppgifter, kör på ordentligt till hösten. Även ytterbacken Mirza Suljevic blev till slut både skadefri och spelklar och plötsligt hade Hansson en massa försvarsspelare att välja på.

 

Aleksandar Vasilic har vaktat målet i tio av lagets elva matcher. Eller rättare sagt nio matcher och tjugoen minuter. Vasilic tog ett rött i början av matchen mot Somalia när han skulle leka René Higuita men misslyckades med sitt dribblingsförsök. Detta gjorde att han missade matchen mot Tollered då Shahram Mansouri stod i mål. Vasilic har annars haft en stabil säsong med bland annat sex nollor (Somalia-matchen får han dela med Abdi “Svarta Pantern” Bashir som hoppade in och svarade för några svettiga räddningar).

 

Positivt även för Götaholms framtid att flera spelare från klubbens P99 varit uppe och känt på seniorspel.

 

INFÖR HÖSTENGötaholm behöver vinna matcherna mot sina topp-konkurrenter för att vara med och slåss om topplaceringarna. Det börjar som sagt direkt med en svår bortamatch mot Angered. Vinst där och serien lever ordentligt, annars blir det en kamp om andraplatsen.

 

 

Inför säsongen hade ÖIF bytt ut halva sin trupp och nye tränaren Jimmy Jonsson hade siktet inställt på serieseger. Till en början gick det också helt enligt planerna och säsongen inleddes med fyra raka segrar. Premiärsegern mot Somalia (6-3) följdes upp av en viktig seger mot Tollered (3-1), en storvinst mot Roma (9-1) och en lite onödigt spännande 5-4 seger mot Real Maskin.

 

Tyvärr för ÖIF:s del skulle andra halvan av vårsäsongen inte bli särskilt rolig. Det blev förluster mot alla tre toppkonkurrenterna (Götaholm, Björndammen och Angered) och i matcherna mot lagen i botten och på den nedre halvan blev det inga storvinster utan mest krampaktiga trepoängare.

 

Efter att laget föll mot Götaholm med 1-3 vann laget förvisso mot Lövet/Johanneberg men det krävdes tre ÖIF-mål sista halvtimmen för att vända 1-2 till 4-2. I matchen efter väntade ett hett derby mot Björndammen där det skulle avgöras vems satsning som hade lyckats bäst. ÖIF klev av planen med svidande 0-5 förlust. ÖIF slog därefter både Partille och Lekstorp men det satt verkligen långt inne. Båda matcherna slutade 2-1 till ÖIF och i båda matcherna fick laget vände 0-1 och dessutom vänta på segermålet till andra halvan av den andra halvleken. Öjersjö avslutade vårsäsongen på svårast möjliga sätt när Angered FC stod för motståndet. AFC ledde med 2-0 efter sju minuter, 4-0 i paus och vann till slut med 7-2.

 

Om ÖIF som lag inte riktigt nått upp till den nivån som många trott och som de själva hoppats på så har iallafall anfallaren Oskar Larsson levererat. 14 mål har det blivit för Larsson, vilket är över 40% av lagets mål.

 

Öjersjö går alltså till sommarvila på en femteplats och med det är de alltså “sist” på den övre halvan. Glappet ner till Lekstorp på sjätteplatsen är nämligen hela elva poäng och då har ÖIF dessutom en match mindre spelad.

 

INFÖR HÖSTEN: Om vi antar att ÖIF slår Somalia i den sista matchen i den 12:e omgången (som inleder hösten) så har laget sju poäng upp till AFC i serieledning, men bara tre poäng upp till andraplatsen. Serieseger lär bli väldigt svårt men de är helt klart fortfarande med i racet om andraplatsen. Så trots en stundtals knackig vårsäsong så kan det bli en kul säsong när allt sammanfattas. En andraplats kan ju som sagt leda till kvalspel.

 

LIF-V2015

 

Det är inget snack om att årets 6A egentligen är två serier. Efter halva säsongen har inget lag på den nedre halvan (lag 6-11) tagit några poäng alls mot lagen på den övre halvan (lag 1-5).

 

Lekstorp går till sommarvila som 6:a men med hela elva poäng upp till femteplatsen så lär inte LIF hamna högre upp än så. LIF, som hade en strulig försäsong med tunn trupp och få matcher, är nog dock ganska nöjda med att ligga “först” på den nedre halvan.

 

Premiären mot Götaholm vittnade om att Lekstorp inte riktigt hade förberett sig på bästa sätt och det blev en 0-5 förlust. Det blev dock poäng i nästa match mot nykomlingen Lövet/Johanneberg men det satt långt inne då LIF kvitterade till 2-2 i 87:e matchminuten genom Jens Mellingsäter.

 

När serien satt sig efter några omgångar så hade Lekstorp fått lite mer ordning på både truppen och spelet. Visst blev det förlust mot Björndammen men LIF föll bara med 0-2 mot seriens näst målgladaste lag. I matchen efter kom så säsongens första trepoängare när Partille besegrades med 2-0.

 

LIF fortsatte att vinna mot lagen under och inte riktigt hänga med lagen över. Det blev ganska stora vinster mot både Roma (5-1) och Somalia (5-0) och segrarna gjorde att LIF inte var inblandade i bottenstriden. Laget stod även upp bra mot övre-halvanlagen, 1-3 mot Angered1-2 mot Öjersjö0-2 mot Tollered och 0-3 mot Götaholm är inga resultat att skämmas över. Förlusten med 2-4 mot Real Maskin kom kanske lite oväntat men LIF:s tio inspelade poäng räcker ganska långt och laget har sju poäng ner till Lövet/Johanneberg under strecket.

 

INFÖR HÖSTENLIF håller på att bygga om och har ett ungt och utvecklingsbart lag. Laget får rikta in sig på att behålla sin sjätteplats och kanske blir dem det första laget från den nedre halvan som kan stjäla några poäng från toppstriden.

 

RMBK-V2015

 

Real Maskin fick en väldigt målrik inledning på säsongen och hade målskillnaden 8-10 efter två spelade matcher! Premiären blev en mardröm för Real då Angered satte inte mindre än tio bollar bakom Mattias Kitterfeldt. I den andra matchen var det dock Real som stod för målen när Somalia SK besegrades med 7-0!

 

Vinsten gav Real lite självförtroende och laget stod upp riktigt bra både mot Tollered (1-2) och Öjersjö (4-5) trots förluster. Segern mot FC Roma United (7-2) gjorde att laget fick lite välbehövligt utrymme neråt i tabellen. De poängen visade sig vara nödvändiga då Real gick in i en ganska tung period som bara innebar en inspelad poäng på fyra matcher. Laget föll med 6-1 två gånger om (mot Götaholm och Björndammen) och förlorade även lite oväntat mot Partille (PIFSC:s första trepoängare för säsongen). Den inspelade poängen kom i en händelserik lika-match mot Lövet/JohannebergSex mål, elva gula kort och två röda bjöd den matchen på.

 

Real riskerade att bli indragna i bottenstriden inför mötet med Lekstorp, men laget tog sig samman och vann med 4-2. I vårsäsongens sista match blev det en ganska väntad förlust mot Angered FC (0-5) men Real stod emot i 44 minuter innan AFC kunde spräcka nollan.

 

Målmässigt brukar Real kunna förlita sig på att Marcus Josefsson levererar och det har blivit fem mål för honom under en ganska skadedrabbad vår. Även nyförvärvet Lukas Wallmander har hittat rätt fem gånger.

 

Götaholmaren fick väl se Real prestera ungefär vad som förväntades av dem om än lite svajigt stundtals.

 

INFÖR HÖSTEN: Troligtvis har Real lärt sig från förra året då det inför hösten såg säkert ut men fem förlustertvå oavgjorda och bara en vinst efter sommaren gjorde att laget riskerade att åka ur inför sista omgången! Real Maskin har Somalia SK i sin första höstmatch och blir det vinst där kan laget ligga tio poäng före jumbon Lövet/Johanneberg (om Lövet torskar mot Lekstorp) och då kan bloggen lova att Real har klarat nytt kontrakt innan sista omgången.

 

FCRU-V2015

 

Inför säsongen var det stor omsättning i många 6A-trupper, men till skillnad från till exempel Björndammen och möjligtvis Öjersjö så tappade Roma mer kvalité än de fyllde på med. 5-6 tongivande startspelare lämnade och försäsongens enda träningsmatcher var ett dubbelmöte med Nödinge SK bara någon vecka innan serien drog igång.

 

Att inte Roma var riktigt förbereda för säsongen märktes i premiären då det blev 1-6 borta mot Tollered. I matchen efter blev det dock poäng när det blev 2-2 mot Partille.

 

Den ganska tunna truppen fylldes sakta på med nya spelare men Roma hade en tuff period med fyra raka storförluster1-9 mot Öjersjö följdes av 2-7 mot Real Maskin1-5 mot Lekstorp och 0-8 mot Götaholm. Trots 0-8 mot Götaholm (där Roma drog på sig två röda kort) märktes det ändå att det fanns kvalité i truppen och i matchen efter stod laget upp riktigt bra Angered FC, även om det blev förlust 1-3. Efter fem raka förluster var Roma piskade att ta poäng och den första trepoängaren kom mot Lövet/Johanneberg där det blev 5-1. Av bara farten blev det vinst även mot Somalia SK (7-2) och laget klättrade snabbt upp ur det absoluta bottenträsket.

 

I vårsäsongens två sista matcher räckte dock inte Roma till och 0-5 mot Björndammen följdes av 1-8 mot Tollered.

 

Framåt har det handlat väldigt mycket om Jasmin Saric och spelande tränaren Ibro Mujkic som tillsammans svarat för över hälften av laget mål. Saric står på åtta fullträffar och Mujkic på fem. Offensiven kommer säkert också få hjälp av Emir Huseinovic som är tillbaka i Roma-tröjan. Det stora problemet har annars varit defensiven där Romas 56 insläppta mål bara toppas av Somalias 62.

 

INFÖR HÖSTEN: Under vissa sommaruppehåll händer det mycket i spelartrupperna och känslan är att det kan hända en hel del i Romas. Känslan är dock också att det lika gärna kan dyka upp klasspelare som att det kan försvinna klasspelare. Rent poängmässigt så är Roma inte långt ifrån nedflyttningsplatsen, särskilt då både Somalia och Lövet/Johanneberg har en match mindre spelad. Den stora skillnaden mellan Roma och de tre lagen som jagar (PartilleSomaliaLövet/Johanneberg) är att Roma har spetskvalitén som de övriga lagen saknar. Roma har matchvinnare i sitt lag som kommer att se till att Roma håller sig borta från bottenstriden och kanske kan utmana Lekstorp och Real Maskin om sjätteplatsen.


PIFSC-V2015

 

Att Partille IF SC skulle tillbringa sin tredje 6A-säsong i seriens bottenregioner var kanske ingen överraskning och sin vana trogen höll laget en låg profil under försäsongen både tränings- och matchmässigt.

 

1-8 förlusten i premiärderbyt mot Björndammen följdes dock upp av ett par hyfsade framträdanden. Det blev poäng mot Roma (2-2) och sedan 0-2 mot Lekstorp. Laget lämnade sedan WO i matchen mot Angered och konspirationsteoretikerna i 6A menade att det var för att hålla siffrorna nere men Götaholmaren utgår från att lag spelar fotboll för att just spela fotboll och att Partille hade spelat om de fått ihop folk.

 

Partille tog sedan poäng i matchen efter när det blev 2-2 mot Somalia efter två sena mål från PIFSC. Laget var sen med bra mot Tollered trots förlust 2-6 och i matchen mot Öjersjö ledde laget med 1-0 innan ÖIF vände med två snabba sista tjugo.

 

Första vinsten skulle dock komma när Real Maskin besegrades med 4-1 och laget fick välbehövliga poängPartille hade inte mycket att säga till om varken mot Götaholm (0-4) eller Björndammen (2-5) men det blev ännu en lika-match när Linus Kvartforth kvitterade till 3-3 på övertid mot Lövet/Johanneberg.

 

Som vanligt bjuder inte Partille på några målfester framåt och på sina två och en halv 6A-säsonger har ingen enskild Partille-spelare gjort fler än fem mål. 2013 gjorde Marcus Kreivi fem mål och förra året svarade Linus Hammo för lika många. Kanske kan Linus Kvarforth eller Kristoffer Lundin kliva över den gränsen i år? Båda står på tre mål hittills.

 

Truppen har varit tämligen tunn men Partille fyllde på med några polska spelare som breddat truppen men även bjudit på en del hårda tag. Rafal Zimnicki fick ett rött kort mot Real Maskin efter att han skallat en motståndare. Partille tog avstånd direkt från händelsen och Zimnicki fick helt enkelt lämna klubben. Tråkigt men bra agerat av Partille.

 

INFÖR HÖSTEN: För Partille gäller det helt enkelt att hålla minst ett lag bakom sig i tabellen. Poängen som kommer tas under hösten kommer att tas mot lagen runt omkring Partille och sett till vår-resultaten så kan det gå vägen. Laget har visserligen bara en vinst men vänder man på det har laget bara en förlust (0-2 mot Lekstorp) mot lagen som är placerade 6-11Partille spelade ju nämligen lika mot RomaSomalia och Lövet/JohannebergPartille kommer vara inblandad i bottenstriden och nyckelmatcherna blir självklart mot Somalia och Lövet/Johanneberg men bloggen tror att Partille löser det.

 

SSK-V2015

 

Somalia SK var i 6A senast 2013 men då blev det nedflyttning efter att laget bara spelat in nio poäng. Laget vann dock 7A förra året och återvände alltså till 6A igen.

 

Tyvärr för SSK är känslan att denna årgång är mycket svagare än 2013 och då åkte ändå som sagt laget ur. Laget känns mycket yngre och saknar en målskytt, något man faktiskt hade 2013 då Cabdiqani Suleyman gjorde nästan hälften av lagets mål. SSK har släppt in 62 mål på tio matcher och snittar alltså sex insläppta mål per match! Säsongen 2013 släppte laget in 73 mål på hela säsongen.

 

Säsongen började dock med en hyfsad match mot topptippade Öjersjö där SSK hade 2-2 en bit in i den andra halvleken men föll med 3-6. Premiären följdes av två odiskutabla 0-7 förluster mot Real Maskin och Götaholm. I matchen mot Götaholm spelade SSK med en man mer i nästan 70 minuter utan att lyckas spräcka GBK:s nolla.

 

Matchen mot Lövet/Johanneberg svängde flera gånger och SSK låg under med 3-4 med tio minuter kvar. Osannolika tre mål på sju minuter gjorde dock att Somalia kunde ta en livsviktig trepoängare. Det blev ännu en 0-7 förlust mot Björndammen innan det blev poäng igen. Det såg länge ut som det skulle bli tre poäng mot Partille men 2-0 blev 2-2 efter två sena Partille-mål.

 

Tyvärr för SSK:s del var det inte ens nära till poäng i de avslutande fyra matcherna. 0-5 mot Lekstorp följdes upp av den fjärde 0-7 matchen (mot Angered) och 2-7 mot Roma. Säsongen avslutades med 0-10 mot Tollered.

 

INFÖR HÖSTEN: Ska man hitta något positivt med SSK:s säsong är det ju att laget faktiskt inte ligger sist. Laget har en match tillgodo på lagen framför men det känns inte så troligt att laget slår Öjersjö i uppstarten av hösten. Somalias säsong kommer att avgöras i matcherna mot Partille och Lövet/Johanneberg för om inte SSK får in en massa förstärkningar kommer de inte rå på lagen högre upp. Minus för den usla målskillnaden, vilket kan bli avgörande i slutet. Bloggen tror det kommer bli svårt och att Lövet/Johanneberg kommer att krångla sig kvar på SSK:s bekostnad.

 

 

Nykomlingarna Lövet/Johanneberg har haft en allt annat än rolig vårsäsong i 6A och är det enda laget utan seger efter halva säsongen. Detta gör att laget i nuläget ligger sist och alltså riskerar att få lämna 6A.

 

Försäsongen var helt ok och några fina vinster blandades med några jämna matcher mot lag högre upp. Defensiven från försäsongen lyste dock med sin frånvaro när serien drog igång och 52 insläppta mål på tio matcher är inget man skriver hem om.

 

Lövets oavgjorda premiär mot Koda FC ströks ju senare då Koda lämnade seriens men även lagets första riktigt match slutade med en poäng. Lövet vände 0-1 till 2-1 men en sen Lekstorpskvittering gjorde att matchen slutade 2-2.

 

Laget fick sedan vänta fem matcher på nästa poäng. Det blev fyra raka förluster med blandade insatser. 0-8 mot Angered FC var inte så mycket att säga om och 4-6 matchen mot Somalia vill nog Lövet helst glömma. Ett 1-3 underläge vändes till 4-3 på fem minuter i mitten av andra. SSK svarade dock med tre raka mål under matchens sista sju minuter. Lövet stod sedan upp bra både mot Tollered (1-3) och Öjersjö (2-4). Mot ÖIF ledde Lövet med 2-1 en bit in i den andra halvleken innan Öjersjö vände. I omgången efter fick Lövet tidigt en 2-0 ledning men Real Maskin kämpade sig tillbaka och gjorde tre raka mål. Lövet fick dock sista ordet då Rino Wiger kvitterade i den 89:e minuten och laget kunde inkassera sin andra poäng för säsongen.

 

Lövet/Johanneberg fick vänta ännu ett par matcher innan det blev poäng igen och det var inga roliga matcher för laget. 0-10 mot Götaholm1-5 mot FC Roma United och 0-8 mot Björndammen.

 

I vårsäsongens sista match såg det ut som Lövet skulle ta en riktigt viktig trepoängare mot PartilleHenrik Larsson såg till att laget ledde med 2-0 i halvtid men Partille kunde ganska snabbt gå ikapp i början av den andra halvleken. Hoppet tändes igen när Alberto Vega satte 3-2 snyggt i den 83:e minuten. Det sista som hände var dock att Partille fick en hörna som Linus Kvarforth kunde få in i mål. 3-3 och Lövets tredje poäng.

 

Laget har helt enkelt varit alldeles för ojämnt och i de tre likamatcherna så har laget tappat två 2-0 ledningar och en 2-1 ledning. Något som kan bli väldigt kostsamt i slutändan. Även om laget har stått upp hyfsat mot några av lagen högre upp så har det bivit ett par riktiga storförluster.

 

Henrik Larsson toppar den interna skytteligan på fyra gjorda mål.

 

INFÖR HÖSTEN: Det kommer bli en fight mellan SomaliaPartille och Lövet/Johanneberg och matcherna sinsemellan kommer att bli avgörande. Bloggen tror ändå att Lövet kommer att krångla sig kvar i 6A, troligtvis på Somalias bekostnad.

 

KFC-V2015

 

För sjunde året i rad kommer 6A inte att avslutas med 12 lag. Koda FC hann dock bara med två matcher innan de lämnade serien och ska vi se något positivt med detta är det ju bättre att lag lägger ner tidigt under säsongen än precis i slutet.

 

Leave a Reply


*