2014 6A-guiden

ANGERED FC
BILDADE: 2012
HEMMAPLAN: Bläsebovallen (konstgräs)
FÄRGER: SVART/SVART/SVART
TRÄNARE: Nikola Majdandzic
SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009 -
2010 -
2011
 -
2012 -
2013 – 2:a i 7A (direktuppflyttade till 6A)
-
BÄSTE MÅLSKYTT 2013: Darko Kraljev (7 mål)
-
SPELARE ATT SE UPP MED: Darko Kraljev gjorde flest mål förra säsongen och har gjort en hel del mål även denna försäsong. Känslan är även att David Hido kommer att styra mycket på mittfältet. Vladimir Majdandzic kommer troligtvis att vara en av seriens bästa backar. Alisan Agac kommer också att göra mycket nytta på mitten. Agac spelade en hel del med Lärje-Angered i division 2 förra året.

 

FÖRSÄSONGEN 2014:

-
Bosna IF (div 6) FÖRLUST 1-3 Målskytt: Mohamad Hammudeh

Gårda BK (div 6) (ÖC) FÖRLUST 1-7 Målskytt: Darko Kraljev

FK Kozara (div 5) VINST 4-3 Målskyttar: Darko Kraljev, Sonnu Liu, David Hido, Alisan Agac

FC Fyrklövern (div 6) OAVGJORT 2-2 Målskyttar: David Hido, självmål

Kaverös BK (div 5) VINST 3-2 Målskyttar: Darko Kraljev (2), Alisan Agac 

FC Roma United (div 6) VINST 1-0 Målskytt: Jihad El-Hajj

Rödbo IF (div 7) VINST 9-0 Målskyttar: Fonti Kanu, Vladimir Majdandzic, Darjush Hatami, Vejsel Guner, Jihad El-Hajj, Alisan Agac, ?, ?, ?

Stenkullen GoIK (div 5) OAVGJORT 0-0

FC Sparta (div 7) VINST 3-1 Målskyttar: ?

Göteborgs SIF (div 6) OAVGJORT 2-2 Målskyttar: ?

 

TOTALT: 5 vinster, 2 förluster, 3 oavgjorda. Målskillnad 24-18.
-
BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014: Darko Kraljev (4 mål)

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV: David Hido (mittfältare Gunnilse IS), Sonny Liu (anfallare, ), Stefan Cvetkovski (Vardar/Makedonija), Gagan Singh (försvarare, Rannebergens IF), Vladimir Majdandzic (född 1987, försvarare från Lärje-Angered), Darjush Hatami (SKIF Semberija), Kuorosh Hatami (SKIF Semberija), Daniel Mourad (SKIF Semberija), Alisan Agac (Lärje-Angereds IF),
Mohammed Ismail (Rannebergens IF)

 

FÖRLUSTER: Daniel Dinh (Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg), Akkoh Ghanbari (Ösets BK?)

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

Angered FC spelade sin första säsong förra året och det slutade med en andraplats i 7A. Det blev 9 vinster, en oavgjord och två förluster och laget slutade två poäng efter vinnarna Roma United. Det är alltid svårt med nykomlingar (särskilt nystartade lag) från division 7. Vi har våra United Africas och FC Bosonas som ganska snabbt tog sig igenom 6A för att fortsätta uppåt i seriesystemet. Sen har vi vissa lag som helt enkelt inte håller utan åker ur igen ganska omgående eller (tyvärr) drar sig ur. AFC känns dock redan som en stabil förening, som trots att de inte funnits så länge redan har flera ungdomslag och även damlag. Så vi behöver nog inte oroa oss för att AFC ska lägga ner.

 

Hur bra är då AFC rent fotbollsmässigt? En andraplats i lokalfotbollens lägsta serie säger ju inte så mycket, särskilt inte när serien bara innehöll sju lag. Det finns dock en hel del kvalité i truppen och många av spelarna har meriter från spel högre upp i seriesystemet (bland annat Lärje-Angered och Gunnilse IS). Försäsongen började lite trevande med en 1-3 förlust mot Bosna IF och sedan en rejäl 1-7 förlust i Östra Cupen mot seriekollegorna Gårda BK. Det har även blivit ett tränarbyte då Simon Hannon inte fick tiden att räcka till. Istället tog Nikola Majdandzic över och där är känslan att AFC fått en taktisk och noggrann tränare som ställer krav på sina spelare. Resultaten har sett bättre ut och klubben har inte förlorat sen smällen mot Gårda. Bland annat har det blivit 4-3 mot FK Kozara och 1-0 mot Roma United. Nyförvärven har också börjat ramla in, tränare Majdandzics lillebror Vladimir lämnade spel i division 2 med Lärje-Angereds IF för spel i 6A. Vladimir har tillhört Lärjes bästa försvarare de senaste säsongerna och där har vi en riktigt bra värvning. Från Lärje kommer även Alisan Agac som gjorde nio matcher från start och nästan lika många inhopp i division 2 förra året. Kuorosh Hatami är ett annat riktigt bra nyförvärv, men med tanke på att han tränar Kortedala IF i division 3 är frågan hur ofta han kan vara med. Truppen har fyllts på med en hel del andra spelare med meriter högre upp i seriesystemet.

 

Vi kommer nog få se ett bollförande AFC med många individuellt skickliga spelare och matchvinnare. Med en försvarsgeneral i Majdandzic den yngre och en engagerad tränare i Majdandzic den äldre kan det bli en rolig säsong.

 

TIPS:

 

Det kan som sagt bli en riktigt rolig debutsäsong för Angered FC. Inget snack om att laget kommer att hålla sig kvar och kollar man på truppen på pappret så borde det räcka mycket längre än det. Sen vet vi ju alla att inga matcher vinns på pappret.

 

Götaholmaren kanske går bort sig lite här men bloggen tror att AFC kan blanda sig i toppstriden. Sen får vi se om det håller hela säsongen.

 

_________________________________________________
BJÖRNDAMMENS BK
BILDADE: 1972
HEMMAPLAN: Furulunds IP (konstgräs)
FÄRGER: BLÅ/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Jimmy Palmqvist (huvudtränare) & Patrik Ljungblad (assisterande tränare)
SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009 - 12:a i 5A (åkte ner i 6B)
2010 - 8:a i 6B
2011
 - 11:a i 6A
2012 - 6:a i 6A
2013 – 5:a i 6A
-
BÄSTE MÅLSKYTT 2013:  Jonas Wassman (11 mål)
-
SPELARE ATT SE UPP MED: Offensivt är känslan att det kommer handla mycket om Navid Parsa. Det blev “bara” 9 mål för Parsa förra säsongen men det kommer nog att bli fler i år. Även Rasmus Lihnell kommer att vara viktig när det gäller BBK:s målproduktion.

 

FÖRSÄSONGEN 2014:

 

FC Fyrklövern (div 6) FÖRLUST 0-6

Lärje/Angered IF (div 2) (ÖC) FÖRLUST 0-2

Mölndal (div 6) VINST 5-0 Målskyttar: Navid Parsa (4), Rasmus Lihnell

SG-97 (div 5) VINST 1-0 Målskytt: Jonas Wassman

Sjövalla FK (div 7) VINST 3-2 Målskyttar: Navid Parsa (2), Rasmus Lihnell

Härryda (div 6) FÖRLUST 1-3 Målskytt: Navid Parsa

Bergsjö IF (div 5) FÖRLUST 0-2

 

TOTALT: 3 vinster, 4 förluster. Målskillnad: 10-15
-
BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014: Navid Parsa (7 mål)

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV: Tommie Andersson (comeback), Sebastian Klamas (senast i Bokedalen), Tobias Engström (född 1990 från Heds FF), Magnus Elf (född 1986, senast i Olskrokens IF), Viktor Hammarberg (comeback)

 

FÖRLUSTER: Markus Lihnell, Eric Björn, Alexander Paulsen Medalen (alla tre missar våren men kanske dyker efter sommaren), Christer “Flis” Pettersson (“pluggar” i Brasilien och kommer tillbaka i juli)

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

Björndammen har de senaste säsongerna etablerat sig som mittenlagens mittenlag. Alldeles för stabila för att bli inblandade i någon bottenstrid men tyvärr lite för uddlösa för att vara med och slåss i den absoluta toppen. Säsongen 2013 gjorde BBK det riktigt bra och hade (med ett par matcher mindre spelade) en riktig chans att faktiskt blanda sig i toppstriden på riktigt. Nu blev det dock inte så utan laget slutade femma, men med samma poäng som Götaholm (som blev fyra) och bara sex poäng från andraplatsen. Det var dock BBK bästa placering sedan klubben åkte ur division 5 2009.

 

Truppen känns dock aningen svagare denna säsongen. En hel del av BBK:s stomme är iväg på andra äventyr under våren och det kan bli kännbart. Eric Björn, Alexander Paulsen Medalen och Christer “Flis” Pettersson var alla nyttiga truppspelare för BBK förra året. Det är väl inte heller några av nyförvärven som sticker ut ordentligt.

 

Framåt kommer det handla om Navid Parsa och Rasmus Lihnell. De kommer säkert ligga bakom en hel del av lagets mål. Förra årets bästa målskytt, Jonas Wassman, kommer att få en viktig roll på mitten och bakom honom kommer Gustav Ågren och Tobias Widberg styra i försvaret. En av seriens bästa målvakter, Marcus Bengtsson, återfinns även i BBK.

 

Försäsongen har varit lite upp och ner för BBK. Det började med en kalldusch mot FC Fyrklövern (0-6) och en svår Östra Cupen-match mot Lärje-Angered (0-2). Sedan blev det några fina matcher och en hel del mål. Tränare Jimmy Palmqvist var dock inte så nöjd med matcherna mot Sjövalla (3-2) eller Härryda (1-3). I genrepet blev det 0-2 mot 5A-laget Bergsjö IF.
TIPS:

 

Götaholmarens känsla är att BBK är snäppet svagare i år än förra året. Det blir ännu ett mittenår med en mittenplacering för Björndammen. Som bloggen skrev innan, för stabila för bottenstriden men lite för uddlösa för toppen. Laget kommer troligtvis som vanligt ta några skalper från topplagen (särskilt hemma på Furulund) men det kommer inte räcka till någon tätplacering.

 

___________________________________________________________

CROATIA GÖTEBORG

BILDADE: 1971
HEMMAPLAN: Gamlestadsvallen (gräs) Kviberg/Bergsjövallen (konstgräs)
FÄRGER: VIT/RÖD/VIT
TRÄNARE: Alan Amin (ny, huvudtränare), Genc Doroci (ny, spelande assisterande tränare)

 

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009 - 11:a i 5A (åkte ner i 6A)
2010 - 3:a i 6A
2011 
- 2:a i 6A

2012 - 8:a i 6A
2013 – 7:a i 6A
-
BÄSTE MÅLSKYTT 2013: Mikail Sepahi (15 mål)
-
SPELARE ATT SE UPP MED: Spelande assisterande tränaren Genc Doroci är i sina bästa stunder en riktigt bra spelare och matchvinnare. Henok Berhane kommer också vara riktigt viktig, oavsett vilken position han spelar. Anfallaren Fitim Feka kommer att göra sina mål.

-

FÖRSÄSONGEN 2014:

 

Bergsjö IF (div 5) FÖRLUST 0-3

Real Maskin BK (div 6) OAVGJORT 3-3 Målskyttar: Genc Doroci, Fitim Feka, Laurent Shabani

Masthuggets BK (div 6) FÖRLUST 2-6 Målskyttar: Laurent Shabani, Mustafa Ramawand

-
TOTALT: 1 oavgjord, 2 förluster. Målskillnad: 5-12
-
BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014: Laurent Shabani (2 mål)
-
ÖVERGÅNGAR:
-
NYFÖRVÄRV: Kujtim Feka (Rannebergens IF), Ricky Morjaria (Bosna IF), Mergim Ibishi (FC Bosona), Ilir Krakoveti (SKIF Semberija), Mustafa Ramadan (Jonsereds IF), Mohammed Ali (Rannebergens IF), Laurent Shabani

-

FÖRLUSTER: Mikail Sepahi (anfallare, till Götaholm), Martin Stojanovski (försvarare, till Götaholm), Thomas Celec (mittfältare, till Götaholm), Vllaznim Ibishi (mittfältare, till Marieholm), Uliks Avdijaj (mittfältare, till Marieholm), Enis Avdijaj (mittfältare, till Marieholm), Joel Tesfai (Santos Cruz Azul), Fitim Aliu (FC Roma United)

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

2009 åkte Croatia ur 5A men blev direkt ett topplag i 6A, dock utan att ta sig tillbaka till femman. De två senaste åren har det dock varit turbulent i Croatia med väldigt stor omsättning i truppen. Laget var topptippat inför förra säsongen men det ville sig inte alls och laget tränade inte ens i slutet. Efter säsongen var det väldigt tyst runt klubben även om de dök upp i Tomtecupen. Fler och fler spelare lämnade och bloggen hade svårt att få tag i någon som visste något alls om Croatias framtid. Laget lämnade WO i Östra Cupen och känslan i det läget var väl att 6A kanske skulle behöva börja säsongen med 11 lag.

 

Den 2 mars fick dock Götaholmaren informationen att Alan Amin skulle ta över som huvudtränare med Genc Doroci som spelande assisterande tränare. Detta betydde alltså att Dragan Prorokovic-eran var över i Croatia men också att laget skulle komma till spel.

 

Laget låg dock ganska långt efter i sina förberedelser och när laget föll med 0-3 mot Bergsjö IF den 15/3 hade laget bara genomfört fyra träningar tillsammans!

 

Tränare Amin har fått in en hel del spelare men känslan är ju ändå att de spelare som lämnat var mer tongivande. Det har bara blivit tre träningsmatcher, 0-3 mot Bergsjö IF, 3-3 mot Real Maskin och en 2-6 förlust mot Masthugget i genrepet. Det verkar som Amin själv kommer att spela för laget och mycket av ansvaret kommer att ligga på honom och även på Doroci. Målvakten Nermin Hodzic verkar vara kvar och Henok Berhane kommer som vanligt att göra stor nytta. Amin har trots sin korta tid som huvudtränare lyckats knyta till sig en del nya spelare. Bland annat den unga trion Laurent Shabani, Mustafa Ramadan och Kujtim Feka.

 

TIPS:

 

Croatia ligger väldigt långt efter i sina förberedelser och Götaholmaren tror att Croatia kommer att återfinnas på den nedre halvan av tabellen. De har dock så pass duktiga spelare kvar att de borde kunna hålla sig ifrån bottenstriden.


___________________________________________________________

FC ROMA UNITED
FCRomaUnited
-
BILDADE: 2009
HEMMAPLAN: Gunnaredsplan
FÄRGER: VINRÖDA VIT/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Ibro Mujkic
SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009 -
2010 - 4:a i 7B
2011
 - 1:a i 7A (direktuppflyttade i 6A)
2012 - drog sig ur 6A
2013 - 1:a i 7A (direktuppflyttade till 6A)
-
BÄSTE MÅLSKYTT 2013: Sanel Osmanovic (12 mål)
-
SPELARE ATT SE UPP MED: Sanel Osmanovic har gjort en hel del mål på försäsongen där har Roma en matchvinnare. Rutinerade Emir Huseinovic kommer att styra mycket på mittfältet och nyförvärvet Ferhat Sammar från Lärje-Angered kommer också att ligga bakom mycket offensivt.

 

FÖRSÄSONGEN 2014:

 

FC Bosona (div 5) VINST 7-4 Målskyttar: Emir Huseinovic (2), Romano Berisa, Sanel Osmanovic (2), Kasim Osmanovic, Haris Dedic

BK Wobbler (div 6) (ÖC) VINST 1-0 Målskytt: Emir Huseinovic

Bergsjö IF (div 5) (ÖC) FÖRLUST 0-2

Marieholm BoIK (div 5) OAVGJORT 4-4 Målskyttar: Sanel Osmanovic (3), Emir Huseinovic

Angered FC (div 6) FÖRLUST 0-1

Nol IK (div 6) VINST 6-2 Målskyttar: Sanel Osmanovic (2), Romano Berisa, Fitim Aliu, Ferhat Sammar, Adnan Dedic

 

TOTALT: 3 vinster, 1 oavgjord, 2 förluster. Målskillnad: 18-13
-
BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014: Sanel Osmanovic (6 mål)

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV: Romano Berisa (Gunnilse IS), Haris Dedic (kom hösten 2013, från Gunnilse IS), Håkan Alavurt (från Partille IF), Nesse Salih (BK Elit), Fitim Aliu (Croatia), Ferhat Ahmet Sammar (Lärje-Angereds IF), Granit Zenuni (BK Elit)

 

FÖRLUSTER:

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

De flesta som kan sin nutida 6A-historia känner till FC Roma United. Laget dök upp i 6A 2012 och spelade riktigt fin och snabb teknisk fotbolll. Tyvärr blandades detta med tråkigare rubriker då det blev stökigt i flera matcher, bland annat en match ute i Gråbo mot Lekstorp som helt spårade ur. Säsongen 2012 slutade med att Roma drog sig ur serien (de hade med största sannolikhet blivit uteslutna). Laget började om i 7:an och är alltså tillbaka i 6A efter att ha vunnit 7A förra året. Götaholmaren har lagt detta bakom sig och hoppas att även Roma United har gjort det och har alla förhoppningar att denna säsongen bara kommer handla om Romas framgångar på fotbollsplanen.

 

Laget tog sig som sagt ganska enkelt igenom 7A (som bara innehöll sju lag) genom att vinna 10 av sina 12 spelade matcher och därmed vinna serien. Roma har en riktigt intressant trupp där flera spelare med meriter från högre divisioner har anslutit. Romano Berisa och Haris Dedic har lirat i Gunnilse och från Lärje-Angered kommer Ferhat Sammer. Sammer spelade en match från start och ett par inhopp i division 2 förra säsongen om Götaholmaren tittat rätt. Även rutinerade Håkan Alavurt har värvats. I truppen finns redan bland annat Emir Huseinovic och Sanel Osmanovic som också kommer vara viktiga spelare.

 

Enligt rapporterna och Götaholmarens egna uppfattning har Roma helt klart en riktigt bra trupp på pappret och laget kommer helt klart att vinna många matcher. Laget brukar spela med en riktigt hög och aggressiv press i matchinledningar och ofta få tidiga mål och sedan kontrollera matchtempot med sina spelskickliga lirare. Försäsongen har sett stabil ut med några fina vinster där det blivit en hel del mål framåt. Götaholmaren har dock fått känslan att det kanske inte tränats jättehårt i Roma och att det ibland varit si och så med uppslutningen på träningar. Roma kommer att försöka avgöra matcherna snabbt men mot de mer välorganiserade lagen i serien som står emot den inledande anstormningen kan Roma få problem.

 

TIPS:

 

Helt klart ett av lagen med intressantast trupp och Roma kan slå alla lag, frågan är bara hur långt det räcker och om laget kan hålla ihop spelet hela säsongen. Gör de det kan de helt klart bli att räkna med. Inte seriefavoriter men de kommer ligga där bakom och lura. Götaholmaren tror på en placering bland de fyra främsta.

 

________________________________________________

GÅRDA BK

BILDADE: 1919
HEMMAPLAN: Överåsvallen (konstgräs)
FÄRGER: VINRÖD/VIT/VIT
TRÄNARE: Johan Gunnerling (NY huvudtränare), Sebastian Chitzac (NY assisterande tränare)

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009
 - 5:a i 6A
2010 - 4:a i 6A

2011 - 7:a i 6A

2012 - 5:a i 6A

2013 – 6:a i 6A

 

BÄSTE MÅLSKYTT 2013: Alexander Nylin (9 mål)

 

SPELARE ATT SE UPP MED: Listan är ganska lång i år. Nyförvärvet Philip Jonsson är ett riktigt kvicksilver som de andra lagen få se upp med. Alexander Nylin har tillhört seriens bästa i ett par år nu när han är på humör och han har haft en fin försäsong. Laget har även två av seriens offensivaste ytterbackar i Sebastian Bengtsson och Anton Walberg. Dessutom blev det precis bekräftat att Simon La Verghetta återvänder till Gårda från division 2-spel med Jonsered.

 

FÖRSÄSONG 2014:

 

BK S:t Jakob VINST 8-2 Målskyttar: Philip Jonsson (3), Olle Ivarsson, Markus Cederqvist, Sebastian Chitsaz, Josef Anani, Alexander Bergman

BK Wobbler VINST 2-0 Målskyttar: Christopher Bratt, Mawuli Gokah

Olskrokens IF OAVGJORT 2-2 Målskyttar: Mawuli Gokah (2)

Angered FC (ÖC) VINST 7-1 Målskyttar: Marcus Cederqvist (2), Anton Bengtsson (2), Philip Jonsson, Johan Nilsson, Sebatsian Fernberg

Gunnilse IS (ÖC) VINST 3-0 Målskyttar: Anton Bengtsson (2), Philip Jonsson

Götaholm BK (ÖC) VINST 5-1 Målskyttar: Johan Nilsson (3), Anton Walberg, Anton Bengtsson

Sävedalens IF (ÖC) OAVGJORT 1-1 (Gårda vann straffarna med 3-1) Målskytt: Alexander Nylin

Nödinge SK FÖRLUST 0-3

Partille IF FK (ÖC) VINST 3-2 Målskyttar: Josef La Carrubba, Johan Nilsson, Markus Cederqvist

Nol FÖRLUST 1-3 Målskytt: Johan Nilsson

Lunden ÖBK (ÖC) FÖRLUST 7-8 (efter straffar) 2-2 full tid. Målskyttar: Anton Walberg, Anton Bengtsson

FC Linné VINST 3-2 Målskyttar: Alexander Nylin, Josef Anani, Isaac Mintz

Lekstorp VINST 5-2 Målskyttar: Philip Jonsson (3), Johan Nilsson, Olle Ivarsson

Vardar/Makedonija VINST 6-1 Målskyttar:  Anton Bengtsson, Alexander Bergman, Isaac Mintz, Alexander Nylin, Simon La Verghetta, Anton Walberg

Pushers BK VINST 5-2 Målskyttar: Josef La Carrubba, Johan Nilsson, Philip Jonsson, Anton Bengtsson, Isaac Mintz

Galgbackens BK VINST 7-2 Målskyttar: Johan Nilsson (2), Simon La Verghetta (3) Anton Bengtsson, Peter Carlsson

 

TOTALT: 10 vinster, 3 förluster, 1 oavgjord. Målskillnad 57-26

 

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014: Johan Nilsson (10 mål)

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV:  Carl-Magnus Strömberg (från Qviding, back, född 1991), Viktor Brodin (från Qviding, mittfältare, född 1993), Anton Bengtsson (från Qviding, anfallare, född 1994), Philip Jonsson (från Qviding, yttermittfältare född 1994) och Jon Wiklund (från Qviding back/mittfältare född 1993), Hannes Malm (back född 1992), Olle Ivarsson (back/mittfältare från Lunden, född 1996), Isak Lindh (målvakt född 1993), Isaac Mintz (mittfältare född 1993), Josef Anani (anfallare född 1993) och Petter Hagman (målvakt), Markus Agebjörn (senast i Guldringen), Simon La Verghetta (Jonsereds IF)

 

FÖRLUSTER:

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

Gårda har de senaste åren haft det svårt att hålla en hel säsong. Ibland har laget spelat bort sig från toppenstriden redan i början och ibland har de rasat igenom på slutet. Förra året var Gårda med och tampades länge i toppen men slutade till sist sexa. I sina bästa stunder har Gårda spelat lysande fotboll och slagit topplag och vissa säsonger har laget radat upp långa vinstsviter men aldrig fått allt att klaffa. Inför 6A-säsongen 2014 är känslan att detta mycket väl kan vara Gårdas år.

 

Laget har fått en välorganiserad och duktig tränare i Johan Gunnerling samtidigt som klubben fått behålla hela truppen från förra året. Lägg också till 13 nyförvärv där flera håller riktigt hög klass. Som grädde på moset blev det precis klart att Simon La Verghetta återvänder till Gårda efter en säsong i division 2 med Jonsereds IF. Gårda, årgång 2014, kommer att ha både bredden och spetsen. Just bredden har varit Gårdas svaghet de senaste säsongerna och ofta har det blivit tungt när några nyckelspelare är borta. Nu känns det som laget skulle kunna ställa upp med två startelvor som skulle klara sig bra i 6A. Gårdas backlinje förra året med Viktor Ryberg, Noah Widmark, Alexander Bergman och Anton Walberg, som stundtals var en av seriens bästa har (så vitt bloggen vet) knappt spelat ihop denna försäsong. Walberg känns given som högerback och Sebastian Bengtsson (som kom från Qviding hösten 2013) tar hand om vänsterkanten. Under försäsongen har nyförvärven från Qviding Viktor Brodin och Carl-Magnus Strömberg ofta spelat mittbackar. Gårda har alltså fem potentiella mittbackar av hög klass som slåss om två platser om vi nu antar att ytterbacksplatserna är säkrade. Konkurrensen längre fram i banan är också stenhård. Lagkaptenen Josef La Carrubba och Christopher Bratt lär spela centralt men skulle de saknas finns det gott om alternativ. Gårda lirar ofta med offensiva yttrar och där finns det också en massa alternativ. Alexander Nylin, som sett bra ut och en pånyttfödd Marcus Cederqvist och självklart det sena nyförvärvet Simon La Verghetta. Johan Nilsson har enligt rapporterna varit riktigt nyttig som targetspelare, särskilt när Gårda vill spela med bara en anfallare. Lägg även till nyförvärven Anton Bengtsson och Philip Jonsson. Bengtsson är en duktig bollmottagare och Jonsson är riktigt kvick. Målvaktspositionen (som ofta är problem i de lägre divisionerna) är också välbemannad hos GBK. Gamle anfallaren Sebastian Fernberg har sadlat om till målvakt och gjort det bra. Dessutom har truppen förstärkts med två målvakter till. Då har inte bloggens ens nämnt kultliraren Roberto Cattaneo, som säkert kan kliva in mellan stolparna om det skulle behövas.

 

Förr om åren har Gårda ibland känts lite valpiga men känslan är att årets Gårda är lite rejälare. Rutinen finns hos Widmark och Nilsson och Qvidingspelarna som kom för några år sedan har vuxit till sig.

 

Gårdas försäsong har också varit framgångsrik. Lagets framfart i Östra Cupen slutade först i semifinalen där Lunden Överås BK (som senare vann finalen) behövde straffar för att slå ut Gårda. Innan dess hade det bland annat blivit vinst mot Partille IF FK (division 4) och även 1-1 mot division 2-laget Sävedalen.

 

Gårda har även bland annat kört över Lekstorps IF (5-2), Vardar/Makedonija (6-1), Götaholm (5-1) och Angered FC (7-1). Laget har även spelat 2-2 mot 2013-års 6A-vinnare Olskrokens IF och slagit poplaget FC Linné med 3-2.

 

Det finns självklart svårigheter även för Gårda. Laget har ofta varit topptippat och inte klarat pressen och det återstår att se hur de hanterar favoritskapet. För det får de helt enkelt räkna med att det blir. I Östra Cupen slog de i underläge och ingen förväntades att de skulle gå så långt. När 6A drar igång är de dem som är favoriterna och laget som alla vill slå.

 

Med sådan bred trupp har även tränare Gunnerling en svår balansgång att hantera. Det gäller att hitta rätt spelare på rätt plats. Hålla truppen på bra humör men samtidigt inte rotera för mycket. Det är ju ingen som vill vara spelare 15-20 i ett division 6-lag men det gäller att de spelarna köper sin roll i truppen.

 

TIPS:

 

Sett till trupp och försäsong så är Gårda BK seriefavoriter i Götaholmarens bok. Det är aldrig lätt att vinna en serie och det känns inte som Gårda kommer att jogga hem serien men bättre förutsättningar har de inte haft på väldigt länge.
_______________________________________________________________________

GÖTAHOLM BK

BILDADE: 1924
HEMMAPLAN: Gamlestadsvallen (gräs) Kviberg (konstgräs)
FÄRGER: BLÅ-VIT/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Görgen “Groggen” Johansson (NY huvudtränare), Felix Milkovic (NY assisterande tränare) och Anders “Lillen” Pettersson (NY assisterande tränare)

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009
 - 2:a i 6A
2010 - 7:a i 6A
2011 - 5:a i 6A

2012 - 9:a i 6A

2013 - 4:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2013: Daniel Wedberg (26 mål)

 

SPELARE ATT SE UPP MED: Daniel Wedberg (26 mål förra säsongen) får ta ett större ansvar när anfallskollegan Mattias Strömberg lämnar. Kantspelet kommer att vara viktigt för Götaholm och där har man två snurrgubbar i Shafie Nurani och Abdi Bashir. Götaholm hoppas även mycket på nyförvärvet Kim Holm och att han ska bidra offensivt.

 

FÖRSÄSONG 2014:

 

Bergsjö IF VINST 2-1 Målskyttar: Fredrik Airosto, Thomas Celec

Gårda BK (ÖC) FÖRLUST 1-5 Målskytt: Daniel Wedberg

Utbynäs SK FÖRLUST 0-3

Lekstorp FÖRLUST 1-2 Målskytt: självmål

Utbynäs SK OAVGJORT 1-1 Målskytt: Kim Holm

FC Bosona OAVGJORT 1-1 Målskytt: Martin Stojanovski

Finlandia Pallo AIF FÖRLUST 1-7 Målskytt: Abdi Bashir

 

 

TOTALT: 1 vinst, 4 förluster, 1 oavgjord. Målskillnad 7-20

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014:
6 spelare på 1 mål (Fredrik Airosto, Thomas Celec, Daniel Wedberg, Kim Holm, Martin Stojanovski och Abdi Bashir)

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV:  Kim Holm (född 1989 mittfältare, senast i Säve SK), Mikail Sepahi (född 1988 anfallare från Croatia), Martin Stojanovski (född 1988 försvarare från Croatia), Thomas Celec (född 1988 mittfältare från Croatia), Kenan Hammadeh, Nathaniel Vanke (född 1976 anfallare senast i FC Old Town), Magnus Augustsson (född 1988 försvarare från)

 

FÖRLUSTER: Atbin Vali (ytter, till Bergum), Kristoffer Holmqvist (allround, till Bergum), Mattias Strömberg (anfallare, klubb ej klar)

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

Götaholm gjorde sin tabellmässigt bästa säsong 2013 sedan andraplatsen 2009 och inför 2014 såg det positivt ut. Görgen “Groggen” Johansson fick fullt huvudansvar för seniortruppen och truppen var till en början hyfsat intakt. Truppen fylldes dessutom på med flera intressanta namn, bland annat några hemvändare i Magnus Augustsson, Nathaniel “Natti” Vanke och trion från Croatia (som alla spelat i GBK i unga år) Thomas Celec, Martin Stojanovski och Mikail Sepahi (som dock på grund av jobb inte kommer vara aktuell förrän till sommaren). Dessutom anslöt mittfältaren Kim Holm, med ett förflutet i Säve och Tuve.

 

Så på pappret har Götaholm haft en riktigt bra och bred trupp och laget har varit 20-25 spelare på i stort sätt varje träning sen försäsongen började i januari. Ändå går Götaholm in i 6A-säsongen med en viss osäkerhet. Av olika anledningar har det varit svårt att spela ihop ett lag och Götaholm har inte startat två träningsmatcher i rad med samma startelva. Konkurrens och bredd är alltid bra men det behövs även kontinuitet, särskilt i centrallinjen.

 

Resultatmässigt har det inte varit någon bra försäsong och den enda segern kom i första matchen mot 5A-laget Bergsjö IF. Förra säsongen öste laget in mål men nu har det bara blivit 7 mål framåt på lika många matcher. Dessutom är det ingen spelare som gjort mer än ett mål. Visst spelade laget hyfsat mot 5A-lagen Lekstorp (1-2), Utbynäs (1-1) och FC Bosona (1-1) men det blev även 1-5 mot seriekollegan Gårda och ett katastrofalt genrep mot Finlandia Pallo (1-7).

 

Defensivt har “Groggen” flera alternativ. Målvakterna Aleksandar Vasilic och Markus Manninen slåss om målvaktspositionen och det är inte alla lokalfotbollslag som har två bra jämna målvakter i truppen. Filip Boidache kommer bli viktig i sin mittbacksposition och under försäsongen har han ofta spelat tillsammans med Martin Stojanovski. Magnus Augustsson är självklart även ett alternativ där. Ytterbackar är det gott om och vi får se vilka som tränarstaben satsar på. Koffe Mattsson, Mattias Iljin, Per Darolf, John-Kevin Larsson och även Tobias Petersson har alla spelat på den positionen under försäsongen. Med tillskottet av Kim Holm har det blivit tämligen trångt på mittfältet. Abdi Bashir och Shafie Nurani skötte ju kantspelet förra säsongen men Bashir kan ju även kliva upp i anfallet. Det samma gäller för PJ Eriksson som i sina yngre dagar var en fruktad anfallare på andra sidan Atlanten. Gillar man ett jämnt tempo mellan straffområdena, Stena Line-vändningar, slaskiga fötter, men en skön frisyr och ett gött skägg så finns även detta att tillgå på Götaholms mittfält.

 

Förra säsongen svarade Daniel Wedberg och Mattias Strömberg för 45 mål tillsammans. Nu när det är klart att Strömberg lämnar Götaholm vilar självklart mycket av ansvaret på herr Wedberg. I Natti har dock Götaholm ett bra komplement till Wedbergs djupledsspel, då Natti är en bra bollmottagare och huvudspelare. Både Bashir och Eriksson kan som sagt också kliva upp i en anfallsposition.

 

Det har väl inte varit den optimala försäsongen men Götaholm vet att potentialen finns där. Det gäller bara att fokusera på rätt saker och att alla drar åt samma håll. Känslan i truppen är dock bra och det ska bli riktigt skönt att äntligen komma igång.

 

TIPS:

 

Götaholmaren tippar aldrig sitt eget lag, men får GBK det att stämma så kan det bli en rolig säsong.

_______________________________________________________________________

IF JEDINSTVO
BILDADE: 1970
HEMMAPLAN: Bergsjövallen (konstgräs)
FÄRGER: RÖD-VIT/VIT/VIT
TRÄNARE: Vojo Savicevic
SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009 -
2010 - 4:a 7A
2011
 - 3:a i 7A
2012 - 1:a i 7A (gick upp i 6A)
2013 – 9:a i 6A

BÄSTE MÅLSKYTT 2012: Anel Maslo (8 mål)

 

SPELARE ATT SE UPP MED: Götaholmaren har för tillfället dålig koll på Jedinstvos trupp men mittfältaren Cevdet Kirdis avslutade förra säsongen starkt.

 

FÖRSÄSONGEN 2014:

 

BK Elit (div 6) VINST 4-1 Målskyttar: ?

Proletären FF (div 7) VINST 5-2 Målskyttar: Benny Brunberg (3), Danijel Zolic, Alberto (?)
TOTALT: 2 vinster. Målskillnad 9-3

 

BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014: Benny Brunberg (3 mål)

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV:

 

FÖRLUSTER:

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

Jedinstvo var nykomlingar förra säsongen i 6A och var egentligen aldrig indragna i bottenstriden utan låg en bit under mitten hela säsongen och slutade 9:a. En stabil vår följdes av en lite sämre höst. Laget tappade dock en hel del spelare under säsongen och både Anel Maslo och Enes Paljevic lämnade till exempel för 5A-laget FC Bosona.

 

Laget har bara spelat två träningsmatcher och vunnit båda. 4-1 mot division 6-nykomlingen BK Elit och 5-2 mot division 7-laget Proletären FF. Jedinstvo skulle även ha mött Marieholm men de ställde in dagen innan.

 

Götaholmaren kommer att uppdatera informationen om Jedinstvo så fort det dyker upp!

 

TIPS:

 

Riktigt svårtippat då bloggen inte har mycket att gå på. Två matcher och två vinster och en hel del mål men motståndet skrämde väl ingen. Kommer säkert att ställa till det för vissa lag. Mittenlag med risk att bli indragna i bottenstriden.

 

_______________________________________________________________________

 

PARTILLE IF SC

BILDADE: 2012 (PIF SC), Alliansföreningen Partille IF bildades 1924
HEMMAPLAN: Lexby (gräs)
FÄRGER: RÖD-VIT-RÖD
TRÄNARE: Frank Thorsén och Tomas Martinsson

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009 -
2010 - 
2011
 -

2012 - 2:a i 7A (gick upp i 6A via kval)
2013 – 10:a i 6A
BÄSTE MÅLSKYTT 2013: Marcus Kreivi (5 mål)
SPELARE ATT SE UPP MED: Eric Svensson såg pigg ut i slutet av förra säsongen och gjorde lite mål. Pontus Bauman kommer säkert att ligga bakom en hel del offensivt.

 

 

FÖRSÄSONGEN 2014:
TOTALT:

 

BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014:

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV:

 

FÖRLUSTER: Jonatan Bergek (lägger skorna på hyllan), Mathias Osterloh (långtidsskadad, missar med största sannolikhet hela säsongen), Daniel Benkel (slutat)

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

Så vitt Götaholmaren vet så har inte Partille spelat en enda träningsmatch under försäsongen. Ett par stycken var inbokade men av olika anledningar så blev de aldrig av. Laget skulle till exempel mött Solängen men de hade då lagt ner sin verksamhet. Några andra lag hade dubbelbokat flera träningsmatcher samma dag och något lag lämnade helt enkelt återbud.

 

Partille var nykomlingar förra säsongen och var inblandade i en tuff bottenstrid mot Somalia SK som inte avgjordes förrän några omgångar från slutet.

 

Truppen är intakt med några undantag, Jonatan Bergek och Daniel Benkel lägger skorna på hyllan och laget har fått en jobbig långtidsskada på nyttige Mathias Osterloh som med största sannolikhet kommer missa hela säsongen.

 

Förra året var det en blandning av rutinerade lirare och unga förmågor och det lär det bli även i år. Möjligt att lagets bästa målskytt förra säsongen, Marcus Kreivi (5 mål), lämnar för alliansklubben Partille IF FK i division 4. Framåt kommer det säkert att handla om Kristoffer Lundin och Linus Hammo, som gjorde bra ifrån sig förra säsongen. Eric Svensson var pigg i slutet av förra säsongen och kommer nog säkert att hjälpa till med målskyttet.

 

Pontus Baumans rutin kommer också att behövas och han kommer säkert att sköta en hel del av det offensiva spelet.

 

Laget har även två bra målvakter i Martin Persson och Daniel Sandelin.

 

Självklart måste det vara lite oroväckande för laget att det inte blivit några träningsmatcher alls. Laget har hållit igång och tränar två dagar i veckan sen slutet av januari men frågan är om det räcker?

 

Partille har rutin och är luriga att möta (vilket bland annat Götaholm fick erfara) men det kan bli en tung säsong.

 

TIPS:

 

Partille kommer att få kämpa även denna säsong för sin överlevnad och det hjälper inte att två av de tre uppflyttade lagen ser riktigt starka ut. Bottenstrid för Partille.

 

_______________________________________________________________________

RANNEBERGENS IF

BILDADE: 1973
HEMMAPLAN:
FÄRGER: ORANGE/SVART/ORANGE
TRÄNARE: Khabat Aslani (ny) & Bilal Yapisan (ny)
SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009 - 9:a i 4A
2010 - 10:a i 4A
2011
 - 12:a i 4A (åkte ner i 5A)
2012 - 11:a i 5A (åkte ner i 6A)
2013 – 8:a i 6A
BÄSTE MÅLSKYTT 2013: Louay Halabi (6 mål)
SPELARE ATT SE UPP MED: Louay Halabi gjorde mest mål förra året och flest mål under försäsongen och han lär behöva göra en hel del mål för att RIF ska klara sig. Karmo Semmo kommer säkert att bjuda motståndarna och publiken på en och annan dragning.
FÖRSÄSONGEN 2014:

 

BK Elit (div 6) VINST 6-2 Målskyttar:

FK Kozara (div 5) FÖRLUST 1-2 Målskytt: Mohamed Simmo

Solväders FC (div 7) FÖRLUST 2-4 Målskyttar: Ammar Elewi (2)

Öjersjö IF (div 6) FÖRLUST 2-6 Målskyttar: Louay Halabi, Yosef Ali

Västkurd FF (div 7) VINST 4-2 Målskyttar: Louay Halabi (2), Oliver Persson, Mohamed Jajatieh

Syrianska (div 6) FÖRLUST 2-3 Målskyttar: Louay Halabi, Karmo Semmo

Neutrala IF (div 6) FÖRLUST 5-6 Målskyttar: Karmo Semmo (3), Saman Heidari, Ammar Elewi

 

TOTALT: 2 vinster, 5 förluster. Målskillnad 22-25

 

BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014: Karmo Semmo och Louay Halabi (båda 4 mål)

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV:

 

FÖRLUSTER: Gagan Singh (försvarare, till Angered FC), Ahmed Abdille (Marieholm BoIK), Mohammed Ismail (Angereds IF), Robin Turpeinen (Styrsö BK), Kujtim Feka (Croatia), Mohammed Ali (Croatia), Kiarash Ghazi

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

Rannebergen hade en ganska strulig säsong förra året och laget slutade på en 8:e plats. Länge var det oklart vem som skulle träna laget denna säsong men till slut tog Khabat Aslani och Bilal Yapisan på sig det utmanade uppdraget.

 

Om RIF hade ett ungt lag förra året (och det hade dem) så har de ett ännu yngre lag i år. Fler av de mer tongivande och runtinerade (trots sin unga ålder) har lämnat. Ahmed Abdille lämnade för Marieholm och försvararen Gagan Singh gick till Angered FC. Ett riktigt tungt tapp är även målvakten Robin Turpeinen, som ska testa lyckan hos Styrsö BK. Dessa spelare har ersatts av unga spelare från de egna leden.

 

Resultaten på försäsongen har väl även vittnat om lite bristande rutin och organisation. Laget har släppt in en hel del mål (25 på 7 matcher) men även gjort en del framåt (22 mål). Den sista träningsmatchen (5-6 mot Neutrala IF) säger väl en del om RIF:s försäsong.

 

Känslan är väl att RIF kommer göra en del mål framåt då de har en hel del snabba och tekniskt duktiga spelare. Känslan är väl också att de kommer att läcka en hel del bakåt också.

 

Motståndet i träningsmatcherna har varierat och de två vinsterna har kommit mot division 6-nykomlingen BK Elit och nystartade division 7-laget Västkurd FF. Det har bland annat blivit en 2-6 förlust mot seriekollegan Öjersjö.

 

Framåt kommer det att handla mycket om Louay Halabi och där har RIF en välbehövlig matchvinnare. Karmo Semmo kommer nog också behöva leverera ett och annat mål. Aresh Rahmeti kommer även han att få ta en hel del ansvar på mitten.

 

RIF kommer säkert att blixtra till och vinna matcher men det känns som RIF, årgång 2014, kommer vara ganska ojämna i sina resultat.
TIPS:

 

Rannebergen kommer att få det riktigt tufft i år. Götaholmaren tror på att RIF kommer fightas i botten och då gäller det att vinna matcherna mot bottenkollegorna.

 

_______________________________________________________________________

REAL MASKIN BK
RealMaskin
-
BILDADE: 1986
HEMMAPLAN: Kviberg (konstgräs)
FÄRGER: VIT-SVART/SVART/VIT
TRÄNARE: Anders Bengtsson
SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009 - 10:a i 7A
2010 - 8:a i 7A
2011
 - 6:a i 7B
2012 - 4:a i 7B
2013 – 3:a i 7B (upp till 6A via kval)
-
BÄSTE MÅLSKYTT 2013: Marcus Josefsson (18 mål, 15 mål i 7B & 3 mål i kvalet)
-
SPELARE ATT SE UPP MED: Marcus Josefsson smällde in 18 mål förra säsongen och är även lagets bästa målskytt på försäsongen. Pascal Francesconi kommer säkert att styra mycket av spelet på mittfältet.

 

FÖRSÄSONGEN 2014:

 

Bergsjö IF (div 5) (ÖC) FÖRLUST 0-5Grimmereds BK (div 6) FÖRLUST 1-2 Målskytt: Fredrik Vanhanen

Fotö GOIF (div 6) VINST 2-1 Målskyttar: Pascal Francesconi, Jim Bergstedt

Öjersjö IF (div 6) FÖRLUST 0-9

Croatia Göteborg (div 6) OAVGJORT 3-3 Målskyttar: Marcus Josefsson (2), Jimmi Brask

TOTALT: 1 vinst, 3 förluster, 1 oavgjord. Målskillnad 6-20
-
BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014: Marcus Josefsson (2 mål)

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV: Kalle Jarnebrink (född 1992, senast i Bergum)

 

FÖRLUSTER:

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

Real Maskin BK tog sig upp i 6A via kval efter att laget slutat 3:a i 7B. Truppen är i stort intakt från förra året och laget har spelat fem träningsmatcher under försäsongen.

 

Det har bara blivit en seger under försäsongen och det var mot 6D-laget Fotö. Annars har det blivit några tunga smällar. 0-5 mot Bergsjö IF i Östra Cupen och hela 0-9 mot seriekollegan Öjersjö IF. Det blev även 3-3 mot Croatia.

 

Det är väl inga resultat som skrämmer riktigt och Götaholmaren tror att Real Maskin kommer att få det tungt i årets 6A.

 

Framåt kommer laget att hoppas på att Marcus Josefsson har en lika bra säsong som 2013 då det blev 18 mål totalt.

 

TIPS:

 

Bottenstrid för Real Maskin som verkligen kommer att få kämpa för att hålla sig kvar.

_______________________________________________

TOLLEREDS IF
TIF
-
BILDADE: 1908
HEMMAPLAN: Spinnarvallen (gräs)
FÄRGER: SVART/SVART/GUL
TRÄNARE: Robert Frisk
SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009 - 4:a i 5A
2010 - 8:a i 5A
2011
 - 7:a i 5A
2012 - 8:a i 5A
2013 – 12:a i 5A (åkte ner i 6A)
-
BÄSTE MÅLSKYTT 2013: Andreas Johansson (9 mål)
-
SPELARE ATT SE UPP MED: Tyvärr har Götaholmaren alldeles för dålig koll på TIF just nu.

 

FÖRSÄSONGEN 2014:

 

Stenkullen GoIK (div 5) FÖRLUST 0-1

Sjöviks SK (div 6) VINST 2-1 Målskyttar: Albin Falk, Axel Nyberg

Jonsered U OAVGJORT 2-2 Målskytt: Kristoffer Salomonsson

Knippla IK/Hyppelns IK (div 6) FÖRLUST 0-1

 

TOTALT: 1 vinst, 2 förluster, 1 oavgjord. Målskillnad 4-5

-
BÄSTE MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014: 3 spelare på 1 mål (Albin Falk, Axel Nyberg och Kristoffer Salomonsson)

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV: Markus Evans, Mikael Bodin

 

FÖRLUSTER: Johan Gellerman (till Utbynäs SK), Ludvig Blomqvist (till Utbynäs SK)

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

Efter att ha varit ett stabilt mittenlag i 5A i många år åkte Tollered ur serien på målskillnad förra säsongen. Laget låg bra till efter våren men en katastrofal höst, med bara en vinst, gjorde att laget till slut hamnade under strecket.

 

När Götaholmaren pratade med TIF:s tränare Robert Frisk så var hans nöjd med lagets matcher men han hade mer att önska när det gällde träningarna. Det har varit väldigt dålig uppslutning på många träningar. Klubben har dessutom varken b-lag eller juniorlag och Frisk erkänner att truppen är känslig för skador.

 

Det har blivit fyra träningsmatcher och det har varit tighta och målsnåla tillställningar. Två 0-1 förluster har det blivit, mot Stenkullen och Knippla/Hyppeln. 2-2 blev det mot Jonsereds u-lag och den enda vinsten har kommit mot division 6-laget Sjövik. Det är svårt att säga så mycket om de resultaten. Inte så mycket mål framåt men inte heller så många insläppta mål.

 

Enligt Götaholmaren kommer dock TIF inte ha något med toppstriden att göra. Inget lag som har åkt ur femman ner i 6A de senaste 10 åren har gått upp direkt året efter.

 

Tollered kommer att bli alla de andra lagens längsta bortamatch och dessutom spelar TIF på naturgräs. Bara de två faktorerna kommer nog att resultera i en del poäng.

 

TIPS:

 

Mittenlag som varken kommer bli indragna i botten eller blanda sig i toppen.

_______________________________________________________________________

ÖJERSJÖ IF

BILDADE: 1995
HEMMAPLAN: Öjersjö IP (konstgräs)
FÄRGER: VIT/BLÅ/BLÅ
TRÄNARE: Hans Carlsson (ny) & Lars Karlsson (ny)

SENASTE 5 SÄSONGERNA:

2009 - 8:a i 6A
2010 - 8:a i 6A
2011
 - 10:a i 6A
2012 - 4:a i 6A

2013 – 3:a i 6A

 

BÄSTE MÅLSKYTT 2013: Mikael Nilsson (16 mål).

 

SPELARE ATT SE UPP MED: Unge Oskar Larsson har gjort mest mål av alla 6A-spelare på försäsongen (10 stycken) och med Mikael Nilsson skadad och Marcus Halldin i Olskroken lär de målen behövas. Nye Ali Labidi ska enligt rapporterna var en intressant spelare med Carlos Tevez-liknande spelstil.

 

FÖRSÄSONG 2014:

 

Jonsered U VINST 10-0 Målskyttar: Oskar Larsson (3), Tim Johansson (2), Fredric Carlsson (2), Viktor Gustafsson, Ali Ladibi, Pierre Högberg

Sjövalla FK (div 7) VINST 4-0 Målskyttar: Oskar Larsson (2), Patrick Allen, Mikael Kubic

Rannebergens IF (div 6) VINST 6-2 Målskyttar: Oskar Larsson (3), Tim Johansson, Ali Labidi, Niklas Nilsson

Real Maskin BK (div 6) VINST 9-0 Målskyttar: Oskar Larsson (2), David Hudd (2), Ali Labidi (2), Mikael Kubic (2), Olle Berglund

Tölö IF (div 4) OAVGJORT 1-1 Målskytt: Ali Labidi

 

TOTALT: 4 vinster, 1 oavgjort. Målskillnad 30-3.

 

BÄSTA MÅLSKYTT FÖRSÄSONGEN 2014: Oskar Larsson (10 mål)

 

ÖVERGÅNGAR:

 

NYFÖRVÄRV: Oskar Larsson (anfallare från IFK Göteborg), Tim Johansson (Tölö IF), Ali Labidi, Kristoffer Johansson (Björndammen), David Hudd, Niclas Nilsson (målvakt, senast i Bokedalen), Marcus Petersson (senast i Bokedalen)

 

FÖRLUSTER: Alexander Wester (målvakt till Olskrokens IF), Jonas Corneliuson (försvarare till Partille IF), Marcus Halldin (Olskrokens IF)

 

GÖTAHOLMARENS KOMMENTAR:

 

ÖIF var med och slogs i toppen av 6A hela förra säsongen men kunde inte hänga med i Olskrokens tempo och fick även se sig snuvade på en kvalplats av Marieholm. Trots detta betydde tredjeplatsen klubbens bästa någonsin. Känslan är dock att klubben siktar ännu högre detta året!

 

Stommen från förra året är kvar, även om några viktiga pusselbitar har bytts ut. Hans Carlsson och Lars Karlsson är nya tränare och just Carlsson känner många av spelarna väl då han har haft en stor del av truppen när han tränade Bokedalen.

 

Tre tunga namn har dock lämnat. Alexander Wester, som blev framröstad av bloggens läsare som seriens bästa målvakt, lämnade för Olskroken. Duktige anfallaren Marcus Halldin gick även han till Kroken för att pröva lyckan i 5A. Ytterbacken Jonas Corneliuson återvände till Partille IF FK i division 4. Öjersjö har dock gjort ett bra jobb med att ersätta dessa lirare. Från självaste IFK Göteborg plockades den unge anfallaren Oskar Larsson och han har öst in mål under försäsongen, 10 mål på 5 matcher har det blivit. Det kan behövas då Halldin lämnat och Mikael “Super-Nisse” Nilsson fortfarande återhämtar sig från sin knäoperation. Förhoppningsvis får vi se Nilsson på en fotbollsplan till hösten igen. En som också lär hjälpa till med offensiven är nye yttern Ali Labidi, som enligt rapporterna sett pigg ut under försäsongen. I målet dyker gamle Bokedalenmålvakten Niclas Nilsson upp.

 

Den tyngsta värvningen och helt klart en av seriens nyttigaste värvningar är utan tvekan Tim Johansson. Johansson var med och spelade upp Bokedalen när laget gick igenom 6A och gjorde sedan en sväng i division 2 med Jonsered. Det var ytterst nära att han spelade för ÖIF redan förra året men då blev det Tölö IF (i division 4-elit Halland) istället. Nu är han dock klar för ÖIF och han kommer att göra väldigt stor nytta på ÖIF innermittfält. Stor, starkt och riktigt duktig i luften.

 

ÖIF har ju även som sagt kvar stora delar av sin stomme från förra året. Viktor Gustafsson lär vara lika stabil som vanligt på sin vänsterbacksplats. Mikael Kubic kommer troligtvis att vara sådär gött grinig på alla och Patrick Allen kommer blanda fina passningar med att försöka se ut som en ung David Beckham. Pierre Högberg kommer säkert även han dra sitt strå till stacken från sin nya position som högerback.

 

Det känns som ÖIF har en bra blandning av lite yngre spelare och lite rutinerade spelare som Olle Berglund, Emre Vatansever och Henrik Krook.

 

Frågan är ju då hur bra ÖIF är egentligen detta året? Matcherna på försäsongen säger nämligen inte så mycket. Laget har kört över det mesta men känslan är ju att laget inte testats ordentligt ännu. Vinster över Jonsereds u-lag (10-0) eller Sjövalla (4-0) som åkte ur 6:an förra året ger väl ingen riktigt bra bild av ÖIF 2014. Vinsterna över 6A-kollegorna Rannebergen (6-2) och Real Maskin (9-0) bekräftar väl bloggens känsla att båda de lagen kommer kämpa i botten. 1-1 mot Tölö IF är ett bra resultat men Tölö spelade även match mot division 3-laget Kinna samma dag så det är svårt att veta hur de trupperna såg ut. Självklart kan inte ÖIF göra mer än att vinna sina matcher men Götaholmaren tror inte ens ÖIF själva riktigt vet vart de står.

 

Detta lär vi dock märka när serien äntligen drar igång.

 

TIPS:

 

Götaholmaren tror på Öjersjö och laget kommer att tillhöra toppen. Kanske till och med den främsta utmanaren till Gårda BK.

Comments

  • […] Det blir en lite annorlunda avslutning på säsongsguiden för de serierna jag tidigare skrivit om. Från div IV-VI har jag ju skrivit om i flera år. Nästa vecka blir det sjuorna på herrsidan och de fyra damserierna vi har i stan från div II-IV. Tyvärr ställde vattkoppor till det ordentligt för familjen och denna gång kom 6A lite i kläm. Istället för att jag går igenom varje lag så får det bli ett enda inlägg och tippning av serien. Det skall dock sägas att ”Götaholmarn” är kungen av 6A och hans säsongsguide släpptes i förrgår. Den har ju allt och den finner ni här. […]

  • Leave a Reply


    *