Dag 1 (27/12-13)

Götaholmaren befann sig alltså på plats hela kvällen igår under Tomtecupens första dag. Bloggens fokus kommer att ligga på herr-klassen även om det kommer att göras nedslag i de andra klasserna också.

 

När det gäller herr-klassen var det grupp 6 som spelade igår och följande lag var med: Marieholm 2, Angered FC 1, BK Bifrost, FC Frölunda Blå och FC Fyrklövern Svart.

 

BK Bifrost och FC Fyrklövern möttes i den första drabbningen och eftersom Bifrost spelade i division 7 2013 och FCF i 6:an så fick Bifrost en bonusstraff. Tyvärr för BKB missades den. Det var en tempofylld inledning på herr-turneringen och Fyrklövern kunde vinna med matchen enda mål, gjort av Kevin Casula!

 

Nästa match stod mellan regerande mästarna och nyblivna 5A-laget Marieholm (som dock har med två lag) och nyblivna 6A-laget Angered FC (som också har med två lag). Det skulle visa sig att det var en tidig gruppfinal då båda lagen skulle ta sig vidare!

 

Eftersom det skiljde en division mellan lagen så fick Angered en bonusstraff, som dock missades, eller räddades (av Emir Alic i MBoIK-kassen).

 

AFC:s David Hido visade att han har både teknik och ett bra skott. Han gav nämligen AFC ledningen med ett kanonskott, som gick stolpe in, i närheten av krysset!

 

Marieholm hade en hel del välkända ansikten (för er som följer 6A). Bland annat spelade nyförvärvet från Croatia, Vllaznim Ibishi, Bljerim Hoti snurrade en hel del och Ghambar Rostam kunde kvitterade för MBoIK. Hido hade dock mer krut i dojorna och kunde dunka in 2-1 till AFC. Ett resultat som såg ut att stå sig. AFC backade hem och MBoIK tryckte på. Marieholms målvakt Emir Alic bröt en boll högt i banan och kunde ta sig hela vägen fram och kvittera! Detta med bara 9 sekunder kvar!

 

Otroligt nog fick AFC ändå sista ordet då de gjorde mål direkt efter genom Braulio Rodriguez som ostört fick vandra fram och tåfjutta in bollen! Videoklippet från slutsekunderna ligger uppe. Kolla inlägget Sköna klipp!

 

Det var ett ungt FC Frölunda Blå som kom till start och de vägde lite lätt även om de stundtals bjöd på fint spel. Personligen var det mycket trevligt att se den gamle Flatås-eleven Nonne Ali hos FCF. Eftersom FC Frölunda är en renodlad futsal-klubb så räknas laget som division 4 och BK Bifrost fick alltså tre bonusstraffar! Två missar, men ett mål (av Peband Mohideen) och BKB kunde alltså börja matchen med en 1-0 ledning. Till slut blev det 2-0 efter att Anas Mhanad ökat på för Bifrost.

 

Matchen mellan FC Fyrklövern och Marieholm blev en mycket jämn tillställning där till slut Albert Citaku kunde avgöra med matchens enda mål!

 

Braulio Rodriguez kunde sätta en av Angered FC:s tre bonusstraffar mot FC Frölunda och det blev en tämligen enkel 4-0 seger till slut för AFC.

 

Marieholm befäste sin andraplats när de körde över BK Bifrost med hela 5-0. BKB började med att missa sin bonusstraff och sedan var det inte så mycket snack. MBoIK kunde stundtals spela ut och Ghambar Rostam blev tvåmålsskytt och Flamur Tahiri gjorde ett vackert mål mycket fint framspelad av Bljerim Hoti.

 

Angered fortsatte att vinna, även om det blev en tuff match mot Fyrklövern. AFC tog ledningen genom Braulio Rodriguez på lagets bonusstraff. AFC:s nyförvärv (och publikfavorit) från Rannebergen, Gagan Singh, kunde sedan mycket fint spela fram Sonny Liu till 2-0 innan FCF:s Leo Gallardo kunde reducera.

 

Marieholm säkrade sedan sin plats i det andra gruppspelet när laget slog FC Frölunda med 1-0. Det enda målet gjordes av Albert Citaku på en av MBoIK:s bonusstraffar. Det var riktigt snyggt också (och finns med på straffkavalkaden som ligger uppe). Frölundas unga lag kämpade på riktigt bra men kunde inte få hål på Vllaz Ibishi, som vaktade Marieholms mål i denna matchen.

 

Angered gick obesegrade genom gruppspelet då de avslutade med en stabil 3-0 seger mot BK Bifrost. Det var inga bonusstraffar då båda lagen spelade division 7 2013. Braulio Rodriguez gjorde mål även i denna matchen och han toppar skytteligan på sina 5 mål efter den första dagen.

 

Varken Fyrklövern eller Frölunda hade någon chans till avancemang när den sista matchen skulle spelas. Frölunda föll med 1-3 men fick iallafall göra sitt första mål för kvällen, genom Ilkan Karasu!

 

Angered och Marieholm vidare alltså! AFC imponerade och kan helt klart bli att räkna med!

 

Skytteligan är uppdaterad och det ligger även ute bilder och videoklipp från gårdagen!

 

____________________________________________________

 

Även grupp 3 i Old Boys klassen avgjordes igår och det var flera tunga (med betoning på tunga) matcher som avgjordes. Rannebergen, Kortedala, Croatia och Marieholm drabbade samman och det var inget lag som ville vika ner sig!

 

När krutröken hade lagt sig var det Kortedala och Rannebergen som gick vidare. KIF stod bland annat för en makalös comeback mot Croatia. Laget låg under med 0-4 men kunde vända till 5-4 efter en kontring i absolut sista sekunden. Videoklippet ligger uppe!

 

Det var en hel del profiler i alla lagen. Så här såg till exempel Croatias och Rannebergens laguppställningarna ut:

IMG_2619[1]IMG_2620[1]

För den som kan sin 6A så dök alltså Öjersjöspelarna Mattias Gidlöf och Olle Berglund upp i Rannebergen! De såg stabila ut och har kanske hittat rätt tempo till slut…

 

#6

Leave a Reply


*