Dag 2 (28/12-13)

Lördagen bjöd på en hel del fotbollsunderhållning i Angered Arena!

 

Damklassen skulle avgöras och i den första semifinalen möttes hemmahoppet Rannebergen och division 2-laget Lödöse Nygård. Tyvärr för det unga RIF så missades båda bonusstraffarna och matchen började alltså mållös.

IMG_2725[1]

Det var en jämn match där RIF skapade en flest chanser i början och det var mållöst i halvtid. Lödöse kunde dock ta ledningen i början av den andra halvleken. RIF hade en ribbträff med 6 minuter kvar men närmare än så kom tyvärr inte hemmalaget. Lödöse var för starka och kunde även göra 2-0 och 3-0.

 

Götaholmaren filmade en hel del under matchen och det kommer att dyka upp senare här på bloggen.

 

I den andra semifinalen spelade ett annat av hemmalagen, nämligen division 2-föreningen Angered United. De ställdes mot anrika Jitex, som kom med ett ungt lag. Även Angered United hade en låg medelålder och det bjöds på riktigt underhållande fotboll!

 

Det stod 1-1 i halvtid innan Angered kunde gå ifrån i början av den andra halvleken med två mål. 3-1 målet var en riktigt delikatess från egen planhalva! Det blev dock spännande när Jitex reducerade men Jessica Mensah kunde fullborda sitt hattrick och till slut vann Angered med göra 5-2!

 

Finalen kom alltså att spelas mellan Angered och Lödöse!

IMG_2825[1]

Det var Angered som var det spelförande laget och de visade prov på riktigt bra teknik och tålamod. Lödöse låg dock rätt i defensiven och kunde ligga på kontring istället.

 

0-0 efter den första halvleken, men sedan kunde hemmalaget ta ledningen i början av den andra. Angered fick dock spela med en spelare mindre efter ett gult kort och Lödöse utnyttjade detta direkt och kvitterade. Bara lite senare kunde de även göra 2-1!

 

Angered tryckte på för en kvittering men kom inte närmare än en stolpträff!

 

Götaholmaren gratulerar Lödöse Nygård till segern i damklassen!

 

Det kommer även att komma upp video-klipp från finalen!

IMG_2867[1]

I matchen om tredje-pris kunde Jitex besegra Rannebergen efter en spännande sudden-death förlängning!

 

______________________________________________________

 

Det var även två grupper i herrklasser som skulle avgöras.

 

I grupp 2 skulle Rannebergen Svart, Angered FC 2, Björndammen och Bergsjö IF göra upp om en direktplats och en kvalplats till det andra slutspelet.

 

Angered FC visade direkt att klubben blir att räkna med. AFC 1 tog sig ju vidare i fredags och AFC 2 började med att besegra Rannebergen med stabila 3-0.

 

Sedan var det dags för Björndammen och Bergsjö IF att ge sin in i turneringen. BBK:s Navid Parsa missade tyvärr lagets bonusstraff och matchen började alltså 0-0. Det var en jämn match men BIF kunde utnyttja sina chanser bättre och göra både 1-0 och 2-0 genom Durmin Bublica och Ali Mohammed.

 

Björndammen spelade även nästa match och det blev ett 6A-möte mot ett ungt RIF. En av de få a-lagsspelarna i RIF var Karmo Semmo och det var han som, med sina två mål, som blev skillnaden i en jämn match. Navid Parsa reducerade men det räckte inte och alltså en tung start för BBK.

IMG_2814[1]

RIF:s trollgubbe Karmo Semmo.

 

Angered visade styrka igen när de tog sin andra raka seger när Bergsjö IF besegrades med 2-0. Darko Kraljev satte en av bonusstraffarna och AFC kunde alltså börja matchen med en 1-0 ledningen. Det var en tät och tuff match som bjöd på bra tempo. Mohammed Hamodi kunde till slut göra 2-0 till AFC och stänga matchen.

 

Nästa match blev helt avgörande för vilket lag som skulle få chansen att ta sig vidare. Både Rannebergen och Bergsjö IF hade en vinst och en förlust. Det såg ut att bli en mållös match (Karmo Semmo snurrade bort RIF:s bonusstraff) men det absolut sista som händer är att RIF:s Viktor Kirsby slänger iväg ett skott mot mål och bollen letar sig in! Vild glädje hos RIF!

 

I sista matchen spelade redan klara Angered FC och redan utslagna Björndammen 1-1.

 

AFC tog alltså direktplatsen till det andra slutspelet och Rannebergen tog kvalplatsen!

________________________________________________

 

Även herrarnas grupp 3 skulle avgöras och där klev hemmafavoriterna Lärje/Angered in med ett av sina lag. Övriga lag i gruppen var Croatia, FC Bosona och Lundby 06!

 

Redan den första matchen bjöd på otrolig fotbollsunderhållning! Croatia började med fyra bonusstraffar mot Lärje/Angered 2. Croatias Genc Doroci började med en straff som kommer gå till Tomtecupen-historia då han klackar bollen över Lärjes målvakt! Även Uliks Avdijaj och Pasar Sulaiman satte snygga straffar. Boris Lesic orkade inte hela vägen fram och avslutade sin straff från distans rakt på målvakten. Croatia började alltså matchen med en 3-0 ledningen!

 

Det blev sen spel mot ett mål då Croatia parkerade bussen och Lärje ställde upp och rullade boll. Lärjes mycket namnkunniga lag:

IMG_2879[1]

Det var #21 Emilio Rossi som blev den stora skillnaden när Lärje till slut vände 0-3 till 5-3Rossi svarade för ett hattrick! Croatia kunde dock reducera till 4-5 genom Mergim Ibishi. Den mycket underhållande matchen slutade med Lärje-vinst 5-4!

 

I den andra matchen ställdes ett rutinerat och äckligt disciplinerat FC Bosona mot Lundby 06 och FCB kunde vinna med matchens enda mål, inprickat av Amir Hadzic.

 

Bosona stod sen sedan upp riktigt bra mot Lärje i nästa match, även om laget började med att missa alla sina bonusstraffar! Det blev till slut 4-2 till Lärje.

 

Nästa match i grupp 3 blev otroligt spännande mellan Lundby 06 och Croatia. Croatia kunde ta ledningen på en vanlig straff, som Genc Doroci säkert satte. I slutet kunde dock Lundby vända matchen. 1-1 genom Kristoffer Lindberg, med 57 sekunder kvar, och sedan avgjorde gamle 6A-bekantingen Erik Lukacs i absolut sista sekunden!

IMG_2977[1]

Matchvinnaren Erik “DeeJay Breeze” Lukacs!

 

Lundby stod även upp bra mot Lärje även om laget missade alla fyra bonusstraffarna! Lundby tog istället ledningen ganska snabbt genom Jonny Neves efter fint samarbete med Lukacs. Lärje vände dock genom ett riktigt fint mål av Emilio Rossi och ett av Gabriel Garis. Lundby gav sig dock inte och Lukacs kvitterade med tre minuter kvar. Lärje höjde dock tempot och Emilio Rossi svarade för sitta andra hattrick för kvällen och Garis gjorde ännu ett. 5-2 till slut för Lärje som alltså vann gruppen efter tre segrar.

 

Sista matchen i gruppen blev avgörande då FC Bosona och Croatia gjorde upp om vem som skulle knipa kvalplatsen! FCB behövde en poäng och Croatia behövde vinna. Genc Doroci gjorde dock inte om sin drömstraff utan missade bonusstraffen.

 

Det blev istället Uliks Avdijaj som blev matchvinnare för Croatia. Det var dock Bosona som gjorde 1-0 genom Adnan Hadzialic. Avdijaj sköt 1-1 riktigt snyggt och dunkade sedan in en retur till 2-1! I och med vinsten tog Croatia kvalplatsen!

IMG_2873[1]

Matchhjälten Uliks Avdijaj.

__________________________________________

 

Kvalmatchen mellan Rannebergen Svart och Croatia fick alltså avsluta denna lördagskväll i Angered Arena. I potten låg en plats i det andra gruppspelet.

 

RIF tog ledningen nästan direkt genom Karmo Semmo! Det var ett tröttkört Croatia som inte riktigt orkade och RIF kunde gå upp till en 3-0 ledningen innan Doroci kunde reducera. Det blev till slut 4-1 till Rannebergen som alltså tog sig vidare!

 

____________________________________________________

 

Det kommer att komma upp en massa video-klipp från gårdagens matcher!

 

#6

 

Leave a Reply


*