Dag 3 (29/12-13)

Det blir en lite kortare sammanfattning från gårdagens matcher.

IMG_3068[1]

Det spelades bland annat final i dam-juniorklassen och där slog hemmahoppet Angered United Jitex med 3-1! Stort grattis till Angered United!

 

Det var även två grupper i herrklasser som skulle avgöras, nämligen grupp 4 och 5.

 

I grupp 4 blev det en kamp mellan division 2-laget Lärje/Angered och division 7-laget FC Roma United 2. Båda lagen vann sina två första matcher och när lagen skulle mötas hade FC Roma inte mindre än fem bonusstraffar, en straff för varje division som skiljer lagen åt. Roma lyckades dock med konststycket att missa alla!

IMG_3260[1]

Den tempostarka matchen slutade dock 0-0, vilket gjorde att Roma knep förstaplatsen i gruppen på bättre målskillnad! Lärje fick förbereda sig på en kvalmatch mot 2:an i grupp 5 för att ta sig till det andra gruppspelet! Futsal-lagen FC Show och FC Frölunda Röd hade inte mycket att sätta till. FC Show slog dock Frölunda i sista matchen och kunde ta tredjeplatsen.

 

I grupp 5 var det också riktig hård kamp. Gruppen bestod av regerande mästarna Marieholm 1, FC Fyrklövern, Rannebergen Orange och IF Jedinstvo. Fyra lag som alltså alla spelade i division 6 2013. Dessutom tre lag från 6A!

 

Marieholm fick en tung start när Fyrklövern vann med 3-1 i den första matchen. Hemmalaget Rannebergen besegrade dock Jedinstvo i sin första match och fick alltså en bra start. I derbyt mellan RIF och MBoIK var alltså Marieholm pressade att vinna, för att inte riskera att åka ut direkt. Det blev en spännande match mellan ett kämpande RIF och ett spelförande MBoIK.

IMG_3226[1]

Med fem minuter kvar kunde måltjuven Toni Ceesay peta in en boll och ge sitt Marieholm ledningen! Detta stod sig och Marieholm tog en viktig seger.

 

Både Fyrklövern och Marieholm slog sedan Jedinstvo och den sista matchen mellan Rannebergen och Fyrklövern skulle bli avgörande! RIF var tvungna att vinna för att ta sig förbi Marieholm och ta kvalplatsen. En storseger hade till och med gjort RIF till vinnare av gruppen. Det blev en hård match, som Fyrklövern till slut kunde vinna med 3-1. Tyvärr blev det lite stök efter matchen, vilket resulterade i att FC Fyrklöverns ledare inte får närvara resten av turneringen och att Rannebergen Orange uteslöts. Detta påverkade dock inte det sportsliga utan Fyrklövern vann gruppen och Marieholm tog kvalplatsen.

 

Det blev alltså en prestige-match när kvalmatchen skulle avgöras. Lärje/Angered 1 ställdes mot Marieholm BoIK 1. Marieholm fick fyra straffar då det skiljer så många divisioner mellan lagen. De rutinerade herrarna Toni Ceesay och Daniel Pereira slog två nästa identiska straffar…i mål. Lugna bredsidor högt i målvaktens vänstra hörn. De andra två straffarna missades, men MBoIK fick alltså börja matchen med 2-0!

IMG_3347[1]

Det blev ett rullande Lärje mot ett disciplinerat Marieholm, som ställde upp i en perfekt box på egen planhalva. Lärje lyckades aldrig knäcka Marieholm och matchen slutade 2-0! Lärje ute alltså och Marieholm vidare till det andra gruppspelet!

 

Andra gruppspelet ser ut så här i nuläget:

 

Grupp 1: Marieholm 1, Marieholm 2, Angered FC 2, Lärje/Angered 2, 1:an från grupp 1 (spelas idag)

 

Grupp 2: Rannebergen Svart, FC Roma United 2, Angered FC 1, FC Fyrklövern, 2:an från grupp 6 (spelas idag)

 

Grupp 6 består av Götaholm, GAIK, FC Roma 1, Solängen och Syrianska. Både 1:an och 2:an går alltså vidare till det andra gruppspelet!

 

Götaholmaren jobbar med att få upp video-klipp från både lördagen och gårdagen!

 

#6

Leave a Reply


*