Dag 4 (30/12-13)

Igår avgjordes den sista gruppen i herr-klassen, men det skulle även avgöras vilket som var Tomtecupens bästa P97-lag. I den första semifinalen ställdes hemmalaget Lärje/Angered mot Ytterby. Det blev en säker 3-1 seger för Lärje som alltså tog sig till final.

IMG_3414[1]

 

I den andra semin blev det en riktigt bra derbymatch mellan Marieholm och Rannebergen! Det var snygga mål, heta känslor och en riktig kul match att titta på! Till slut blev det Marieholm som kunde vinna efter ett sent 2-1 mål!

IMG_3421[1]

 

I finalen orkade dock inte Marieholm stå emot det spelskickliga Lärje-laget som kunde vinna med klara 5-1. Ytterby knep bronsmedaljen efter 3-0 mot Rannebergen.

IMG_3522[1]

_______________________________________________

 

Den sista gruppen i herr-klassen skulle som sagt även avgöras och lagen som skulle göra upp var FC Roma United 1, Götaholm, Solängen, Syrianska och GAIK.

IMG_3351[1]

 

Götaholm ställdes mot division 7-laget Solängen i den första matchen och SBK började alltså med en straff. Markus Manninen i Götaholms mål gör sig dock så stor som möjligt (då snackar vi stort) och räddar!

 

Götaholms nyförvärv från Croatia, Mikail Sepahi, presenterade sig direkt och kunde göra Götaholms två första mål. Andreas Söderberg hann emellan och kvittera för SBK.

 

PJ Eriksson avgör sedan matchen helt med sitt 3-1 mål, som var en snygg sak från nästan halva planen! En bra start för Götaholm alltså! Götaholm kom med ett intressant lag, som förutom redan nämnda spelare, bestod av de två andra nyförvärven från Croatia, Martin Stojanovski och Thomas Celec, bröderna Wedberg (Daniel och Freddie), Aram Mahdi, Nicolas Wolf och  Aleks Vasilic.

IMG_3449[1]

GAIK och Syrianska spelade sedan 1-1 i en tät match där Alexander Yildirim gav Syrianska ledningen på en av bonusstraffarna och sedan kvitterade GAIK på en vanligt straff genom Marco Dias de Bajros. Det var en tät och bra match!

 

FC Roma United 1 klev sedan in i turneringen och de började med att besegra Solängen med 2-0 efter mål av Damir Osmanovic och Kasim Osmanovic. En bra start för Roma självklart ville följa det andra Roma-laget till den andra slutspelsomgången.

 

Nästa match blev ett tungt möte mellan GAIK och Götaholm. Tyvärr för Götaholms del så missade  vikarierande lagkapten och vikarierande straffskytten PJ Eriksson Götaholms bonusstraff…

 

Matchen började alltså 0-0. GAIK tog tag i matchen direkt och kunde gå upp till en 2-0 ledning genom mål av Masoud Modarresi och Filip Söndergaard. Götaholm kämpade sig dock tillbaka genom ett mycket snyggt mål av PJ Eriksson, rakt upp i kryllan, och en kvittering av Daniel Wedberg! Matchen slutade 2-2.

 

Kvällen gick vidare med ett hett möte mellan Syrianska och FC Roma som slutade 1-1. Roma ledde länge med Tobias Bui kunde till slut kvittera för Syrianska då Roma åkte på ett gult kort (som betydde en minuts utvisning).

 

GAIK gav sig sedan in i kampen om de två slutspelsplatserna då Solängen besegrades med 2-1. Solängen tog ledningen på en av sina bonusstraffar men GAIK kunde kvittera och i slutet dunkade Kristian Atterhäll upp en frispark som betydde 2-1 och tre viktiga poäng!

 

Nästa match skulle Götaholm nog helst vilja glömma. Syrianska körde över Gamlestadslaget med 9-0 och det var, som Osita skulle sagt, katastrof! Alexander Yildirim svarade för inte mindre än fyra baljor.

 

Efter att Roma krossade GAIK med 6-1, och blev klara för den andra slutspelsomgången, såg det ut som Syrianska skulle göra dem sällskap. Syrianska ställdes nämligen i nästa match mot det redan avhängda Solängen och laget skapade massa chanser och borde väl egentligen avgjort matchen i ett tidigt skede. SBK gav sig dock aldrig och precis i slutet kunde Erik Hansson trycka in 2-2 ribba in!

 

Inför den sista matchen hade Götaholm, otroligt nog, fortfarande chansen att gå vidare! OM laget slog FC Roma United skulle de smita förbi Syrianska och ta andraplatsen. Ett Syrianska som alltså slagit Götaholm med 9-0!

 

Götaholm var riktigt taggade i början och kunde faktiskt göra både 1-0 (Sepahi) och 2-0 (Daniel Wedberg) och var i detta skede av matchen alltså vidare! Roma kom dock igen och Hadi Mahdi kunde både göra 1-2 och 2-2. Luften gick ur Götaholm och Roma kunde till slut vinna med 4-2.

IMG_3651[1]

Syrianska och FC Roma 1 vidare alltså!

 

Detta göra att den andra omgången av herrklassen ser ut så här:

 

GRUPP 1 (spelas torsdag 2/1)

Marieholm 1

Marieholm 2

FC Roma United 1

Lärje/Angered 2

Angered FC 2

 

GRUPP 2 (spelas fredag 3/1)

FC Fyrklövern

FC Roma United 2

Angered FC 1

Syrianska

Rannebergen Svart

 

De två bästa lagen i varje grupp går vidare till semifinalerna, som avgörs på söndag (5/1).

 

#6

Leave a Reply


*