Dag 7 (4/1-14)

Vi börjar med en intervju med Rannebergens Aresh Rahmeti, som har varit inblandad i mycket under Tomtecupen:

 

Idag var det även dags för P98-klassen att göra upp! Götaholmaren var på plats nästan hela dagen och vi fick se en väldigt spännande turnering som fick en väldigt dramatisk upplösning!

 

De deltagande lagen spelade i två grupper där 1:an och 2:a i varje grupp tog sig vidare till semifinal. I grupp 1 spelade Marieholm, Rannebergen Orange, Gunnilse 1 och the Mix Team.

 

Götaholmaren hade inför dagens P98-klass snackat med bloggaren Rudy Alvarado, som skriver om ungdomsfotboll i Göteborg. Han tipsade om att hålla ett öga på just the Mix Team. Laget bestod av spelare från Elfsborg och Onsala. Det var ett namnkunnigt lag då både Joakim Åberg och Sebastian Heaver (båda i Onsala) var uttagna till Bosön och landslagsläger till P15-landslaget förra året. Dessutom fanns Elfsborgs Hugo Svensson med. Han har lite att brås på.

IMG_4192[1]

Pappa är nämligen ingen mindre än ex-proffest och Elfsborgsanfallaren Mathias Svensson. Kanske inget som den yngre generationen känner till men Svensson stångade in mål med Portsmouth, Crystal Palace, Derby och kanariefåglarna i Norwich innan han återvände till Sverige och hjälpte Elfsborg till SM-guld 2006. Kul att han var på plats idag!

 

Sonen Hugo har helt klart ärvt en del av faderns målkänsla då både han och the Mix Team imponerade i gruppspelet! Laget tog fyra raka segrar och slutade med en målskillnad på 16-4!

 

Det blev Marieholm som tog den andra semifinalplatsen från grupp 1 efter att bara ha förlorat mot just the Mix Team. Rannebergen Orange hade en teoretisk chans att snuva Marieholm på andraplatsen inför den sista gruppspelsmatchen, men då hade de behövts en storvinst mot the Mix Team men istället blev det en 0-5 förlust.

IMG_4168[1]

Marieholms tränarduo.

I den andra gruppen handlade det väldigt mycket om Lärje/Angered IF som vann alla sina matcher och ganska enkelt tog sig vidare.

 

Det blev dock en riktigt hårt fight om andraplatsen. Inför sista gruppspelsmatchen låg Rannebergen Svart 2:a med 3 poäng och Gunnilse hade 1 poäng. Dessa båda lag möttes dessutom i den sista matchen. RIF behövde alltså bara en poäng för att säkra semifinalplatsen medan Gunnilse behövde vinna!

 

Mohamed Bourbia dunkade upp 1-0 i krysset för Gunnilse efter fem minuters spel och nu låg pressen på Rannebergen, som var tvungna att jaga en kvittering. Den kvittering kom efter att Mohammed Mahmoud hade tryckt in en frispark med bara 3.24 kvar på klockan!

 

Avslutningen blev riktigt dramatisk och med bara en minut kvar kunde Gunnilse göra 2-1 och ta sig vidare!

 

Semifinalerna såg ut så här alltså:

 

Lärje/Angered IF – Marieholm

The Mix Team – Gunnilse

 

Matchen mellan Lärje/Angered och Marieholm blev en het uppgörelse och Marieholm gjorde en kanonmatch mot favoriterna Lärje! Semifinalerna spelades 2×10 och det var mållöst efter den första halvleken, och Marieholm stod upp riktigt bra.

 

Med under tre minuter kvar av matchen kan Alexander Elinoff ge Lärje ledningen efter att Lärje fått spela med en man mer! Det absolut sista som händer är att en Marieholmsspelare skjuter ett skott som tar i undersidan av ribban och ner i golvet! Nästan omöjligt att se om bollen var inne eller inte, domarna väljer att inte döma mål och därmed togs sig Lärje till final. Självklart upprörda känslor i Marieholmslägret efteråt. En riktigt spännande semifinal!

 

Om den första semifinalen bjöd på dramatik så gjorde tyvärr inte den andra det. The Mix Team var fullständigt överlägsna och krossade Gunnilse med 10-1! Både Hugo Svensson och Joakim Åberg blev tremålsskyttar.

 

Matchen om tredje-pris vanns av Marieholm då man slog Gunnilse med 3-0! Bland annat efter två mål av Flamur Tahiri.

 

Finalen skulle alltså spelas mellan Lärje/Angered och the Mix Team! Turneringens bästa spelare (iallafall enligt Götaholmaren), Joakim Åberg, kunde göra både 1-0 och 2-0 för sitt lag och då var det nog inte många som trodde på Lärje. Det var dock en spelmässigt jämn match och precis innan Mix Teams 2-0 mål hade Lärje haft en jättechans! Precis innan halvtid kunde Djamal Wantate reducera för Lärje!

 

I den andra halvleken trycker Lärje på men de får inte in bollen och det ser ut som the Mix Team var på väg mot guldet. Tvåmålskytten Åberg drar dock på sig sitt andra gula kort med mindre än en minut kvar! Detta betyder att han har spelat färdigt för kvällen och att Lärje får spela med en man mer i två minuter! Det ser ut som the Mix Team ska lösa även det här men Lärje kvitterar med den absolut sista sparken!

 

Matchen slutar 2-2 och enligt Tomtecupens regler är det sudden death. Regler säger också att båda lagen ska plocka bort en spelare så att sudden spelas mellan 4 mot 4 (tre utespelare och en målvakt). Eftersom the Mix Team i detta läget har en spelare utvisad så får de spela 2 mot 3!

 

Lärje gör inget misstag och avgör finalen efter 15 sekunder! Ett sidledspass och kaptenen Hakim Al Sultan kan trycka in bollen och avgöra finalen!

 

En riktigt spännande final och roligt för hemmalaget Lärje/Angered! Lite snopet för the Mix Team som inte stötte på ordentligt motstånd förrän i just finalen….

 

Det segrande Lärje/Angered-laget!

IMG_4423Silvermedaljörerna i the Mix Team!

IMG_4404

Video-klipp från finalen ligger uppe under “Video-klipp TC” och “P98″. Fler matcher kommer att komma upp så småningom!

 

Fler video-klipp från herrarnas slutspelsgrupper (som avgjordes i torsdags och fredags) är på väg upp och det läggs upp nya hela tiden. Bloggen jobbar så hårt det går med att få ut allt!

 

Ses imon då Tomtecupen avslutas!

 

#6

Leave a Reply


*