Dag 8 (5/1-14)

Så var det dags för den sista dagen i denna Tomtecup! Det var flera tunga klasser som skulle avgöras.

 

Räknat i rena kilon måste Old Boys-klassen varit den tyngsta av dem alla! Efter två hårda slutspelsgrupper så spelades semifinalerna mellan Älvsborg – Rannebergens IF Tröttis och Motivatörscentrum – Lärje/Angered IF. Älvsborg hade förstärkt sitt lag med den gamle legendariske Djurgårdsspelaren (ok då, och IFK-spelaren) Stefan Rehn!

IMG_4472[1]Rannebergens IF Tröttis ville inte vara sämre. De förstärkte nämligen med ingen mindre än Olskrokens Johan “Såsen” Hellenäs! Olle Berglund håller andan i bakgrunden.

IMG_4470[1]Semi-finalen vanns av Rannebergen med 1-0!

 

I den andra semifinalen besegrade Lärje/Angered IF Motivatörscentrum med 2-1. Finalen kom alltså att spelas mellan Lärje/Angered IF och Rannebergens IF Tröttis. Där var det inget snack om saken och Lärje vann med klara 6-0!

IMG_4572[1]Det vinnande Lärje-laget!

IMG_4561[1]Kan komma en möjlig protest från Rannebergen då den här lirare känns lite för ung för Old Boys.

 

I matchen om tredjepris så slog Älvsborg Motivatörscentrum med 5-1 och tog alltså bronspengen.

 

Det var även flera andra klasser som skulle avgöras. I herr-juniorklassen handlade det om två föreningar, Lärje/Angered och Gunnilse. I semifinal 1 möttes Lärje/Angered 1 och Lärje/Angered 2 och i semifinal möttes de båda Gunnilse-lagen.

 

Finalen spelades mellan Lärje/Angered 2 och Gunnilse 1. Det var en riktigt jämn final och efter den första halvleken stod det 1-1. Med bara 1.12 kvar av matchen kunde dock Gunnilse avgöra och vinna matchen!

IMG_4569[1]

 

Även P00-klassen skulle avgöras denna dag. De handlade mycket om Semberija i den klassen och föreningen hade lag med i båda semifinalerna. Semifinal 1 spelades mellan Semberija 1 och Sjömarken/Sandared och i den andra semin möttes Semberija 2 och Rannebergen Roma.

 

Semberija 1 tog sig till final tämligen enkelt efter en 3-0 seger. I den andra semifinalen blev det dock jämnare. Efter en mållös första halvlek kunde Semberija 2 ta ledningen med 7.38 kvar! Rannebergen gav dock inte upp och med bara en minut kvar kunde laget kvittera! Matchen gick till sudden och där kunde till slut Rannebergen få in ett segermål! Riktigt spännande!

 

Finalen spelades alltså mellan Semberija 1 och Rannebergen Roma. Först kunde dock Semberija 2 ta tredjeplatsen genom att besegra Sjömarken/Sandared med 1-0.

 

I finalen var Semberija det starkare laget och de kunde göra 1-0 precis innan halvtidsvilan. Detta var ett resultat som stod sig hela matchen ut.

IMG_4789Semberija tog alltså både guldet och bronset i P00-klassen.

________________________________________________________

IMG_4664Till slut var det dags för herrklassen att avgöras! I den första semifinalen ställdes FC Roma United 2 mot Lärje/Angered 2. Roma hade fem bonusstraffar, men det var bara Romano Berisa och Ferhat Shamar som satte sina och Roma började alltså matchen med en 2-0 ledning!

 

Nästa direkt kunde dock Lärje reducera, målskytt Gabriel Garis! Det var bra intensitet och tempo i matchen. Inte oväntat var det även en hel del heta känslor och tuffa dueller!

 

Turneringens skyttekung, Emilio Rossi, blixtrade till och kunde med sitt 12.e mål kvittera! Roma drog på sig en hel del gula kort, vilket innebär en minut med en man mindre. Detta skulle visa sig bli kostsamt för Roma. Innan halvtidsvilan kan Manar Alobaidi göra 3-2 till Lärje!

 

I den andra halvleken lyckas Roma reda ut ett numerärt underläge innan de själva får chansen att spela med en man mer. Efter fin upprullning kan Romano Berisa trycka in 3-3 med 5.18 kvar!

 

Sanel Osmanovic drar dock på sig ännu ett gult kort för Roma och i detta numerära överläge kan Rinor Zenula göra 4-3 till Lärje!

 

Slutet på matchen blir riktigt spännande och Roma tar ut sin målvakt och sätter in en utespelare i målet och trycker på ordentligt. Roma får dock inte in bollen och istället slutar matchen med en kontring som gör att Rossi kan rulla in mål nummer 13 till 5-3 i öppen kasse.

IMG_46445-3 till Lärje i en riktigt underhållande semifinal!

 

Nu var frågan vem som skulle bli motståndare i finalen? I den andra semifinalen ställdes regerande mästarna Marieholm BoIK 1 mot Syrianska!

IMG_4660Syrianska började med en bonusstraff och lagets målmaskin Alexander Yildirim satte 1-0! Marieholm kändes lite stressade i början och Syrianska ligger på bra. Marieholm hittar inte riktigt det vanliga rullet. I mitten av den första halvleken börjar dock spelet sätta sig men det blir mycket rull mot ett tajt spelande Syrianska-försvar. Kvitteringen kommer när Daniel Pereira slänger iväg ett skott som letar sin in i röran framför mål!

 

1-1 står sig till halvtid. Matchen står och väger i den andra halvleken men det är Marieholm som har mest ordnat spel. Till slut kommer även 2-1, även denna gång genom Pereira, som drar sin gubbe och dunkar in bollen! 3.16 kvar av matchen!

 

Sista delen av matchen blir het och Syrianska skapar en hel del chanser. Matchen avgörs dock helt när Marieholm får en straff med sju sekunder kvar! Pereira kliver fram och fullbordar sitt hattrick och skjuter Marieholm till final!

IMG_4681 Final mellan Marieholm BoIK 1 och Lärje/Angered 2.

 

Matchen om tredjepris mellan FC Roma United 2 och Syrianska blev en uppvisning i missade chanser! Syrianska kan göra 1-0 genom Christopher Melo men sedan bränner båda lagen fruktansvärt många chanser. Särskilt Roma missar väldigt många lägen, är det inte oskärpa framför mål så ska det spelas en gång för mycket. Sen är det självklart uppskattat av publiken att lagen försöker bjuda på något extra!

IMG_4738[1]Syrianskas Alexander Yildirim spelade i stort sett hela matchen och jagade Emilio Rossi i skytteligatoppen, det blev dock inga mål för Yildirim och han slutade på 12 fullträffar!

 

Matchen vanns av Syrianska med 1-0 och de tog alltså hem bronsplatsen.

______________________________________________________

 

Det blev alltså Marieholm BoIK 1 och Lärje/Angered 2 som skulle göra upp i finalen. Lagen hade redan möts i slutspelsgruppen, och då vann Marieholm med 1-0 efter att Fidan Hyseni gjort mål på en av bonusstraffarna. Marieholm slog även ut det andra Lärje-laget i en av kvalmatcherna till det andra gruppspelet. Även då gjorde laget mål på bonusstraffarna (två den gången, Pereira och Ceesay) och sedan var det tajt försvarsspel som gällde!

 

Finalen blev inte annorlunda. Marieholm började matchen med en 2-0 ledning efter att Blerim Ferati och Fidan Hyseni satt sina bonusstraffar. Pereira och Toni Ceesay missade.

 

Matchbilden blev ganska given. Ett rullande Lärje/Angered mot ett disciplinerat Marieholm. Till skillnad från de andra matcherna mot Lärje-lag så släppte Marieholm in ett tidigt mål. Manar Alobaidi kunde få in reducering ganska snabbt och satte därmed ännu mer press på Marieholm.

 

Matchuret tickade dock iväg och efter den första halvleken ledde Marieholm fortfarande med 2-1. Med 2.46 kvar av matchen sätter Lärje in en utespelare i målet för att sätta ännu mer press. Med 1.16 kvar kommer den riktigt stora chansen då Lärje tilldöms en straff!

 

Fram stiger skyttekungen Emilio Rossi. Målvakten Mohammed Rashid går dock åt rätt håll och gör en riktigt bra räddning!

IMG_4785

Skyttekungen Rossi hade nog gärna bytt bort några av sina 13 mål för en chans till från straffpunkten.

 

Lärje lyckas vaska fram ännu en chans precis i slutet men skottet går över. Marieholm kontrar snabbt och Hyseni är ytterst nära att lyfta in 3-1. Matchen slutar dock 2-1 till Marieholm och de försvarar alltså sin titel från förra Tomtecupen!

 

Här finns hela matchen:


Det var riktigt roliga och spännande matcher i herrklassen denna sista dag!

 

Marieholm var välförtjänta vinnare, då de under hela turneringen spelar disciplinerat och organiserat och efter en klar spelidé. Spelande tränare Daniel Pereira stack aldrig under stol med att Marieholm var där för att vinna, oavsett spelsätt.

IMG_4813Det vinnande Marieholmslaget!

IMG_4775Chiaco Aslani (till vänster) med matchhjälten Mohammed Rashid!

IMG_4824Marieholm firar med klubbens eldsjäl Hans Nilsson!

IMG_4784Ett deppande Lärje/Angered och bronslaget Syrianska.

 

Även att Tomtecupen nu är slut så kommer Götaholmaren att fortsätta att lägga upp alla video-klipp från matcherna. Det kommer att fyllas på de närmaste dagarna. Skytteligan är nu uppdaterad!

 

Tanken är även att klippa ihop en liten film med mål, räddningar, dribblingar och annat gött! Det lär dock ta ett tag innan det är klart. Just nu är fokus på att få upp alla video-klippen.

 

Götaholmaren får passa på att tacka alla som jobbat med Tomtecupen och tacka för möjligheten till detta samarbete. Särskilt tack till Ralf Bertlin som varit drivande i detta samarbetet!

 

Det har varit väldigt roligt och givande och förhoppningsvis kommer detta samarbete att fortsätta nästa Tomtecup!

 

Bloggen får även tacka alla som varit inne och följt Tomtecupen via Götaholmaren!

 

Även när Götaholmaren sadlar om till 6A-fokus (och lite 5A) kommer allt från Tomtecupen att ligga kvar på sidan under fliken “Tomtecupen”!

 

Vi avslutar med ett klipp som försöker svara på frågan: Vem är det som bestämmer egentligen?

#6

Leave a Reply


*