2011 Sammanfattning 6A

Detta var alltså innan GFF:s beslut att straffa UAFC med poängavdrag. I slutet blev det ju FC Bosona som vann 6A 2011.

Helt nya från 7:an och ingen hade riktigt koll på United Africa när serien började. De hade spelade lite träningsmatcher på försäsongen och vunnit de flesta. Motståndet var dock mest division 7-lag så det var svårt att veta hur bra laget var. Det skulle dock visa sig att UAFC var att räkna med på riktigt. 1-0 vinsten i premiären mot FC Bosona var ingen tillfällighet och UAFC bet sig fast i toppen av tabellen. Laget radade upp vinsterna i början men det var ingen tokoffensivsom fixade poängen utan mer en stabil defensiv, en riktigt duktig målvakt (Solomon Kunle Akotun) och stort bollinnehav. Laget förlorade förvisso mot Lekstorp i den fjärde omgången men efter hösten så ledde laget serien. Man hade bara förlorat mot LIF och Götaholm, men tilldömdes även en WO-förlust mot Björndammen efter att UAFC-spelare hotat domaren sent i matchen. Precis innan sommaruppehållet besegrades bland annat Croatia med hela 8-0!

Hösten gick inte lika smidigt och det började till exempel med förlust mot Gårda BK. Det var dock klart efter ett tag att seriesegern skulle hamna hos UAFCFC Bosona eller Croatia.

I sista omgången slog UAFC Croatia med 3-1 samtidigt som FC Bosona bara spelade 3-3 motMarieholm. Detta gjorde att UAFC tog hem serien på bättre målskillnad än FCB!

Utan tvekan säsongen stora överraskning. Laget spelar en rolig fotboll där styrka och teknik blandades och framåt handlade det mycket om snabbe Calvin Okafor (lagets bäste målskytt på 9 mål). Defensiven var som sagt stabil och laget höll nollan hela 9 gånger under säsongen!

Som alla vet, som följer Götaholmaren, blev säsongsavslutningen trist då flera protester lämnades in angående UAFC. Detta har redan avhandlats här på bloggen och den debatten kommer ingenstans.

Så här tippade Götaholmaren innan säsongen: Nedre halvan, kommer vara inblandade i streckstriden.

KommentarGötaholmaren var helt ute och cyklade, men skyller detta på dålig information om laget  ;-) .

Också nykomlingar från 7:an (man vann 7A före UAFC). Götaholmaren hade dock lite bättre koll på FCB, mycket tack vare en väl fungerande hemsida och en pratglad tränare. Laget började hyfsat och hade två vinster och två förluster efter de fyra första matcherna.

Laget hade en väldigt intressant blandning av lite äldre och rutinerade spelare (som spelat högre upp) och unga och hungriga utvecklingsbara spelare. Den offensiva 4-3-3uppställningen gav en hög press och ställde till det för många lag. Våren avslutades med en 1-2förlust mot Croatia men laget låg ändå tvåa inför hösten.

FCB visade direkt på hösten att man var att räkna med. Fyra raka segrar befäste laget som ett absolut topplag och ofta var det Darmin Muslimovic som på något sätt låg bakom segrarna. Även rutinerade Samir Abaz började ösa in mål på hösten.

Det skulle bara bli en förlust under hösten (även om 1-2 förlusten mot Croatia tillhörde “höstmatcherna” fast den spelades innan sommaruppehållet) då Lekstorp vann med 2-0.

Allt var upplagt för guldfest då laget hade allt i egna händer i sista matchen. Vinst motMarieholm på hemmaplan och seriesegern hade varit klar. Matchen slutade dock 3-3 och laget slutade tvåa…

FCB var en frisk fläkt i 6A. En förening som seriöst satsar uppåt i seriesystemet och startade till exempel ett juniorlag som vann sin serie första året. Unga spelare som Benjamin Grozdanic,Dani Hodovic och Elvin Motovac blandades med mer rutinerade herrar som MuslimovicAbaz,Tin Vukusic och spelande tränaren Sean Grebovic. Laget hade även en stabil målvakt iAlmedin Babacic.

Laget kunde både rulla boll och hålla bollen inom lag men också ställa om riktigt snabbt på sina yttrar. Muslimovic blev bäste målskytt med 11 mål.

Så här tippade Götaholmaren inför säsongen:  Topplag, men räcker det hela vägen? 6:an är ändå inte 7:an.

Kommentar: Tipset höll, även om det var precis. Det räckte inte hela vägen, med minsta möjliga marginal. Räkna dock med att FCB kommer tillbaka nästa år.

Götaholmaren ställde lite frågetecken inför säsongen gällande målskyttet då både Boris Lesicoch Mikael Sepahi saknades när säsongen drog igång. Duon gjorde över 30 mål tillsammans2010. Laget började även lite knackigt med två raka förluster (mot Götaholm och Bosona). Efter den inledningen tog sig laget dock samman och radade upp sex raka segrar. Dessutom dök Lesicupp igen samtidigt som nyförvärvet från Öjersjö Alexander Nylin började leverera ordentligt.

Det blev en liten svacka i slutet av våren med tre raka förluster, bland annat en 0-8 smäll motUnited Africa. Våren avslutades dock positivt med en överkörning av Götaholm (9-3) och en fin vinst mot topplaget FC Bosona (2-1). Laget var trea efter våren, bara ett poäng efter UAFC och FCB.

Formen höll i sig under hösten och Nylin fortsatte att leverera och Vllaznim Ibishi var en gigant på mitten. Även Sepahi spelade vissa matcher. Det blev förvisso förlust i höstpremiären men sedan gick laget obesegrat (sju raka matcher) fram till sista matchen.

Inför sista omgången hade man fortfarande chansen att vinna serien men det blev förlust motUAFC.

Laget gjorde ändå en riktigt bra säsong och var stundtals seriens bästa och roligaste lag att följa. Mängder med tekniska och duktiga spelare. Nylin blev till slut bäste målskytt med 13 mål.

Så här tippade Götaholmaren inför säsongen: Kommer helt klart att vara med i toppstriden men det gäller att de omsätter bollinnehav till mål annars är det lätt att frustrationen ställer till problem.

Kommentar: Tipset satt gällande placering. Sen föll inte laget på att man inte gjorde mål (näst flest med 64). Det löste Nylin (13), Ibishi (10) och Lesic (8). Det var istället starten (två raka förluster) och svackan med tre matcher utan poäng under våren.

Såg stabilt ut på försäsongen och kanske trodde man att laget kunde vara med i toppen. Laget började dock ganska dåligt. Det blandades och gavs en hel del under våren. Många likamatcheroch uddamålsförluster men det första laget att slå UAFC. Detta berodde enligt tränare Holmpå att det var en del skador (duktige Marcus Pätsi bland annat) och att inte rätt spelare hamnade på rätt plats, och även lite problem på målvaktssidan.

Men sedan hände plötsligt något med ”de gröna bönderna”. I den 10:e omgången slog manÖjersjö med 2-1 och det var början på sju raka segrar! Man slog UAFC en andra gång och man besegrade även Bosona.

Plötsligt var rätt spelare på rätt plats. Kim Granqvist var stabil i målet. Johan Hedström,Daniel Lübbe och nye Danny Höglund (kom efter sommaren) styrde försvaret. Robin Granqvist låg framför backlinjen och skavde hälsenor och framför honom härjade Pätsi,Sebastian FranssonAlfred Lindberg och Marcus Gylling (även han kom efter sommaren) som ett gäng kor på grönbete!

Formen avtog dock lite men en åttondeplats efter våren blev en fjärdeplats när säsongen var slut.

Så här tippade Götaholmaren inför säsongen: Stabilt mittenlag som absolut kan störa topplagen.

Kommentar: Tipset satt bra. LIF var aldrig inblandade i bottenstriden men heller aldrig inblandad i toppstriden. Dock störde man vissa av topplagen, man var bland annat enda laget som slog seriesegrarna UAFC i båda matcherna.

Götaholms säsong fick ju ett helt eget inlägg så det finns inte så mycket att tillägga. Med i toppen under våren men en svacka innan och efter uppehållet förstörde topplaceringarna.

Slog dock alla tre topplagen någon gång under säsongen så potentialen fanns där någonstans…

KommentarGötaholmaren tippade inte sitt eget lag men trodde att det kunde bli en kul säsong. Det blev det även bitvis men självklart en besvikelse att laget inte kunde utmana topplagen hela vägen…

Olskroken var ett av alla lagen som turades om att leda serien under den otroligt jämna vårsäsongen. Laget hade ny tränare (den första utifrån i klubbens historia) i Ray Pantzar och ett par intressanta nyförvärv, bland annat Johan HellenäsJonas Söderström hade varit stekhet under försäsongen, 14 mål på 8 träningsmatcherSöder avslutade försäsongen med att görafyra mål två matcher i rad.

Laget var stabila under våren och låg fyra (med häng på lagen framför) men under hösten föll laget. Kanske slarvades det med sommarträningen eller så räcker det inte med en träning i veckan för att hålla sig i toppen?

Söder fortsatte att ösa in mål men laget började hösten med fyra raka förluster och då försvann toppkänningen och även kanske en del av motivationen.

Visst blev det en och annan vinst under hösten och det var aldrig så att laget var i närheten av att bli inblandade i bottenstriden. Kroken har etablerat sig som ett stabilt division 6-lag.

Söder vann inte bara Krokens skytteliga utan hela seriens med sina 20 mål på 20 matcher.

Så tippade Götaholmaren innan säsongen: Kommer att etablera sig som ett stabilt mittenlag som kan ställa till besvär för topplagen men lär nog inte utmana om de främsta platserna i år.

Kommentar: Inte för att vara sån, men ett förbannat bra tips! Var som sagt med ett tag på våren men orkade inte hela vägen. Kroken klarade dock den svåra andrasäsongen och får väl numera räknas som ett stabilt mittlag.

En av säsongens stora negativa överraskningar. Ett på papperet stabilt mittenlag som borde ha kunnat utmana om topp fyra-fem placeringarna. Många bra spelare i målvakten Richard Hunter,Marcus LindbergFarid RunklintNiklas Söderberg, bröderna Gokah (Mawuli ochSebastian), Omid Larizadeh och inte minst en av seriens bästa i nye Simon La Verghetta.

Något gick dock fel för Överåslaget. På de sex första omgångarna tog Gårda bara en poäng (2-2 mot Götaholm). Med en sådan start blir det en jobbig säsong. Laget ryckte dock upp sig i slutet av våren och visade stundtals upp det fina spel som laget har inom sig. Gårda hade spelat sig ur en absoluta bottenstriden men låg bara 10:a efter en usel vårsäsong.

Hösten började dock riktigt bra och laget började klättra och såg sig aldrig om. Både UAFC ochCroatia besegrades i målrika matcher. Det gick lite upp och ner resten av säsongen och laget blandade bra matcher med lite sämre. Till slut blev det dock en 7:e plats.

La Verghetta blev bäste målskytt med 16 mål.

Så tippade Götaholmaren inför säsongen: Mittenlag som kan utmana högre upp.

Kommentar: Även om Gårda blev ett mittenlag till slut så får Götaholmaren inte rätt för det tipset. I sina bästa stunder kan man slå vilket lag som helst men en väldigt ojämn säsong som började katastrofalt.

Frågorna var många gällande Marieholm inför säsongen. Nerflyttade från femman men försäsongen var ganska mager och informationen om laget saknades nästan helt. Hemsidan (som försvann efter halva säsongen)verkade inte vara uppdaterad sen jag var ung och lovande iMyresjö IF.

Laget började säsongen hyfsat och det stod klart att framåt skulle det inte bli några problem. Lagkaptenen Toni Ceesay och anfallskollegan Fidan Hyseni öste in mål och Marieholm var uppe i topp under en kort stund under våren.

Det skulle dock visa sig att laget var extremt ojämnt och saknade en ordinarie målvakt under större delen av säsongen.

6:a efter våren men hösten blev riktigt dålig. På de åtta sista matcherna blev det bara EN vinst(dock ett gäng oavgjorda matcher). Den vinsten kom dessutom mot Elisedal som senare drog sig ut…

Så tippade Götaholmaren inför säsongen: Borde vara ett topplag, men ska man se till resultaten lutar det mer åt mitten.

Kommentar: Ännu ett tips som satt hyfsat. Bra vår men dålig höst. Hög potential när laget har en bra dag och många av de sämre lagen slogs med ganska många mål. Dock alldeles för ojämna.

Ännu ett av de många lagen som var med och turades om i toppen under början av säsongen (ett tag var det bara tre-fyra poäng mellan 1:an och 7:an i tabellen). Förlorade inte förrän i den sjätte omgången och slog bland annat FC Bosona med hela 3-0 under våren. Erik Lukacs gjorde målen,Aamir Fouad var duktig på mitten och Pouyan Babr höll ihop försvaret.

Våren avslutades dock med tre raka förluster och laget tappade kontaktet med täten. Enåttondeplats blev det efter våren.

Hösten började bra med tre raka segrar över GötaholmElisedal och Björndammen. Kanske kunde laget ta sig upp och slåss i toppen igen? Tvyärr för VBK blev segern över Björndammensäsongens sista fullpoängare. På de sista sju omgångarna blev det bara EN poäng och luften gick ur laget. Det var aldrig någon fara att bli inblandade i streckstriden men ingemansland brukar inte vara jättemotiverande. Tränaren Kenneth Lindfors lämnade laget då han kände att motivationen inte fanns där bland spelarna. Även Adilson Lima (som delade ansvaret medLindfors) lämnade så fort säsongen var slut.

Till slut blev det en niondeplats för VBK. Under sina bästa stunder spelar laget riktigt rolig och vägvinnande fotboll men det var alldeles för ojämnt.

Erik Lukacs blev bäste målskytt med 8 mål.

Så här tippade Götaholmaren inför säsongen: Nedre halvan med möjlig streckstridsgardering.

Kommentar: Det stämde till slut. Nedre halvan även om laget aldrig var riktigt nära nedflyttning.

Nykomlingar från 6B, där laget blev 8:a säsongen 2010Götaholmaren hade dålig koll på laget och försäsongen var inte bra (7 förluster på 8 matcher).

Laget började dock hyfsat och slog bland annat Öjersjö i ett derby och tog lite ströpoäng här och där. Åkte på några stjärnsmällar under våren (bland annat 0-8 mot Gårda) men svarade även för några fina vinster. Topplaget Croatia besegrades i en riktigt kämpamatch med 3-2. Laget fick även tre poäng med sig mot UAFC efter ett beslut av förbundet då UAFC hotat domaren i slutet av matchen.

Laget slutade nia efter våren.

Bäste målskytten under våren, Johan Jidegren, lämnade för Härryda och hösten blev jobbig förBBK. Laget vann bara en match (och den var mot Elisedal som sedan la ner) och åkte på ett par storförluster. Det blev dock två oavgjorda matcher och det klarade man sig på. Eftersom ävenÖjersjö hade en jobbig höst så blir det spel i 6:an för BBK även nästa år.

Lagets bäste målskytt blev till slut Per Johansson på 6 målJohansson hade en bra avslutning och lagkaptenen Mattias Palmqvist höll ihop laget på mitten. Även Alexander Felin blixtrade till då och då.

Så tippade Götaholmaren inför säsongen: Kommer att kämpa i botten.

Kommentar: Inte mycket att säga där. Stämde ju bra.

Götaholmaren trodde väldigt mycket på Öjersjö inför säsongen. Laget hade en riktigt bra försäsong (kanske för bra?) och var obesegrade i sina 6 träningsmatcher. Mikael Kubic öste in mål (8 på 6 matcher) och klubben hade även fått några intressanta nyförvärv i Mikael Nilssonoch målvakten Christian Sellberg.

Laget hade ju även en stabil trupp redan innan med lagkaptenen Pierre Högberg, duktigeMarcus Halldin och Jimmy Åsell.

Någonstans gick det dock väldigt snett. ÖIF vann i premiären mot Elisedal men sedan blev det bara EN poäng på de följande 9 matcherna. Laget hade stora skadeproblem, nye målvaktenSellberg jobbade mycket, Kubics målform var bortblåst och Marcus Halldin spelade knappt.

Våren avslutades dock med två segrar (även om den ena var mot Elisedal) och laget hade lite häng uppåt. Det jobbiga nedflyttningsstrecket låg dock som en mörk skugga över laget då de avslutade våren som 11:a.

Hösten började med tre raka förluster innan det blev vinst i det uppskjutna derbyt motBjörndammen och ÖIF hade fortfarande chansen! Mikael Nilsson började ösa in mål ochHalldin kom tillbaka.

Laget avslutade med två oavgjorda och en vinst i sista omgången men det räckte inte och Öjersjökom aldrig över strecket och åkte sensationellt ut!

Mikael Nilsson blev bäste målskytt med 14 mål.

Så tippade Götaholmaren inför serien: Kommer bli årets överraskning och blanda sig i toppstriden.

Kommentar: Visst blev man årets överraskning, men inte på ett positivt sätt. Götaholmarenvar helt ute och cyklade, men egentligen helt sjukt att ÖIF åker ut med tanke på den truppen de hade…

Inte mycket att säga. Laget tog inte en enda poäng och blandade hyfsat jämna matcher (Croatiakom undan med ett mål i slutminuten bland annat) med riktigta tokförluster (0-13 motMarieholm och 1-9 mot FC Bosona).

När Götaholmaren precis trodde att laget ändå skulle slutföra säsongen kom två WO i ganska tät följd under hösten och laget utgick. Eftersom inget lag hade tappat poäng mot EIS så ändrades inte tabellen men lagen tappade ju olika i målskillnad. Största förlorarna där MBoIK och FCB.

Så tippade Götaholmaren inför säsongen: Elisedal kommer att kämpa i botten, men kommer troligtvis att spela 7:an nästa säsong.

Kommentar: Tipset blev nästan en underdrift men får väl anses som rätt gissat.

Leave a Reply


*