Torsdagens triumfer!

 

Vi börjar närma oss slutet på fotbollssäsongen och Askims IK blev första laget att säkra en serieseger när de igår vann 4B!

 

TORSDAG 15/9

4B:

Askim-Styrsö 6-1

Dalen/Krokslätt-Mölnlycke 1-4

5A:

Bosona-Mossen 2-1

Utbynäs-Älvängen 6-4

6A:

Öjersjö-Lekstorp 4-0

Somalia-Gambianska 2-4

6B:

Härryda-GSIF 5-2

Wobbler-SG 3-1

6C:

Härlanda- Sandarna 2-6

Önnered-Göteborgs City 6-3

7B:

Järnbrott-Käringön 3-2

 

Askims IK blev igår första laget att säkra en serieseger i lokalfotbollen 2016! Laget krossade bottengänget Styrsö BK i 4B med hela 6-1 hemma på Kobbegården igår. AIK hade 3-0 i paus och Hugo Gislén fullbordade sitt hattrick i den andra halvleken innan Fredrik Rumin satte 6-0. SBK fick ett tröstmål signerat Mattias Janicijevic i slutminuten.

AIK:s kapten Fredrik Rumin sa så här om matchen:

“Vi går ut med en fantastisk känsla inför Styrsö, och vi har inte en enda förlust på hemmaplan i år och det skulle inte Styrsö ändra på kändes det som. Vi kommer inte inte riktigt upp i nivå i första halvlek men går ut i paus med en 3-0 ledning och Styrsö lyckas inte skrämma oss alls. Vi kunde rullat betydligt mer boll än vad vi gör men får vara nöjda med vad första har gett oss. Sen går vi ut i andra och rullar på som vi vill och är aldrig riktigt hotade och det slutar med en 6-1 vinst som i mina ögon inte ens är orättvist. En fantastisk insats med tanke på vad som stod på spel och måste tacka hela laget och tränarstaben för en helt otrolig säsong! Nu har vi två matcher kvar och vi kommer inte söla bort dom bara för att vi är klara redan utan det kommer nog bli bra fotboll där också!”

 

AIK har nu ointagliga elva poäng ner till tvåan Dalen/Krokslätt och har alltså säkrat seriesegern och avancemang till division 3! Inför säsongen var de få som trodde att Askim skulle stå som slutsegrare och överraskningar är alltid trevliga. Ett stort grattis från Rastas Hörna!

 

För Styrsö ser det mörkare ut. Laget är under strecket med bara två matcher kvar. SBK ska möta Eriksberg och kvaljagande Dalen/Krokslätt. I nuläget så ligger just Eriksberg närmast framför SBK, med en poäng mer. EIF har dock fyra matcher kvar och förutom bottenmötet med SBK ska laget möta Björkö, Öckerö och jumbon FC Linné. Styrsös hopp är att de slår Eriksberg (för de lär inte rå på Dalen) och sedan att EIF förlorar resten av sina matcher.

 

Det var även ett riktigt intressant möte i kampen om kvalplatsen igår då Dalen/Krokslätt och Mölnlycke IS möttes. MIS var det starkare laget och kunde till slut vinna med 4-1. Mölnlycke tog ledningen tidigt på en mycket vacker frispark av Tobias Gustavsson (som bloggens uppgifter stämmer). Dalen bjöd även på ett självmål nära halvtid och MIS kunds därför gå till paus med en 2-0 ledning. Det blev dock spännande i den andra halvleken så Dalen reducerade genom David Lundin efter en retur på ett Bita Bångens-skott. Dalen låg sedan på för en kvittering men istället kunde MIS avgöra med både 3-1 och 4-1. Båda målen inprickade av Carl Antti.

 

Dalens matchrapport hittas HÄR.

 

Förutom att resultatet gjorde att Askim kunde fira seriesegern så öppnade den även upp ordentligt för kampen om andraplatsen (som leder till kval till division 3). Dalen är fortfarande tvåa men har samma poäng (34) som trean Mölnlycke. Fyran Kållered är en poäng bakom. Dalen, MIS och KSK har alla tre matcher kvar. Femman Öckerö har 30 insamlade poäng men har en match tillgodo på alla lagen framför. Dalen har dessutom sin hängmatch mot Öckerö, där den sista halvtimmen ska spelas klart (2-0 ledning för ÖIF!). Lägg till att Mölnlycke och Kållered möts i nästa omgång och vi har ett rafflande slut på 4B trots att seriesegraren är utsedd!

________________________________________________________

 

Mossens BK hade chansen att säkra sin serieseger i 5A igår men champagnen får stå kvar på kylning ett tag till. FC Bosna vann med 2-1 och gav MBK säsongens första förlust!

Sanel Osmanovic (som alltså är tillbaka igen i Bosna) gav FCB ledningen efter 13 minuter. Moteba Mohamed (som är i målform) kvitterade för Mossen innan paus men Nedim Dzafic satte segermålet för Bosona i den andra halvleken! Båda lagen avslutade även matchen med tio man.

Mossens Staffan Qvarfordt sa så här om matchen:

“Tyvärr bjöd gårdagen på säsongens första förlust. Borta mot Bosona på Gamlestadsvallen i den 19:e omgången kom årets första förlust i serien. Trots höstens kanske bästa spel första 30 minuterna av Mossen studsade bollen inte riktigt vår väg denna kväll. Fredrik Jansson nickade i stolpen, Emil Svensson skruvade en fin frispark som målvakten räddar. Markus Johannson sköt distansskott. Moteba Mohamed sprang sig fri gång på gång. Men istället var det hemmalaget Bosona som tog ledningen på en kontring. En ledning som Mossen sen lyckades kvittera genom Moteba innan det blåstes för halvtidsvilan. I andra halvlek försvann mer och mer fair play från matchen och maskningar, filmningar och slagsmål blev regelbundna inslag. De gör 2-1 och sen får vardera lag en utvisning. Nu blir det att ladda om och ta sikte på hemmamatchen mot Bergsjö kommande torsdag.”

 

Mossen kan dock få fira i kavaj på söndag om tvåan Nol förlorar mot Bergsjö IF. Ett oavgjort resultat betyder att det skiljer nio poäng med nio poäng kvar att spela om. I teorin lever alltså serien ett litet tag till.

 

För FC Bosona var det en skön seger, inte vara för att laget blev först med att slå Mossen, men även för att den var ett stort steg mot nytt kontrakt! Med fyra matcher kvar är Bosona sjua med sex poäng ner till Bergsjö IF som just nu innehar den luriga tiondeplatsen.

 

Utbynäs SK spelade också igår och de vann en svängig match mot Älvängens IK hemma på Lemmingvallen. USK startade i ett rasande tempo och hade 3-0 efter en halvtimme. Sen kom ÄIK in i matchen och reducerade två gånger om innan paus. USK hängde dock tre till i början av den andra och Teodor Nastevski Lindström passade på att fullborda sitt hattrick. Precis som i den första halvleken svarade ÄIK med två mål men kom alltså inte närmare och USK vann med 6-4!

Utbynäs tränare Pelle Lagerqvist sa så här om målfesten:

“En fantastisk start med 2-0 efter tio minuter men sen tappar vi koncepten och är som en skolklass på en ät-så-mycket-glass-du-orkar-fest! Vi anfaller huvudlöst och försvarar oss knappt alls. Samma sak i andra. Börjar bra och går ifrån till 6-2, sen tappar vi det igen. Skönt med vinst men massa att tänka på och justera.”

 

USK är trea men United Africa kan ta tillbaka den vid vinst mot IK Zenith imorgon. Inget av lagen kommer dock att hinna ifatt tvåan Nol. ÄIK har bara skrapat ihop fyra poäng på sina sex matcher efter uppehållet och håller på att bli indragna i bottenstriden. Laget är nia, en poäng före tian Bergsjö IF. ÄIK har kvar att möta både just Bergsjö IF och jumbon Bergum.

______________________________________________________________

 

I 6A tuffar Öjersjö IF vidare mot seriesegern och det blev en, med 6A-mått, målsnål tillställning igår när laget besegrade bottenlaget Lekstorp med 4-0. Efter en mållös första halvtimme satte ÖIF tre mål sista kvarten på första halvlek och dödade matchen. Patrik Salomonsson satte mål nummer 34 och 35 för säsongen och Mikael Janslätt Axelsson satte trean. Matchen slutade som sagt till slut 4-0 efter att Anders Pettersson satte sista ÖIF-målet.

 

ÖIF leder serien med tio poäng före Tollered och elva före Sveakurd. Då har dock TIF en match tillgodo och Sveakurd två.

LIF är fortfarande på rätt sida nedflyttningsstrecket och lär nog klara sig kvar om inte Partille plötsligt hittar höst-formen.

 

Somalia SK-Gambianska IF spelades också igår och där kunde GIF vinna med 4-2. Den stora matchhjälten var Mustapha Minteh. Minteh gav GIF ledningen redan i fjärde minuten men SSK vände matchen och ledde 2-1 i paus. I den andra halvleken satte Minteh både 2-2, 3-2 och 4-2 för GIF!

Gambianska är åtta och SSK är femma.

____________________________________________________________

 

I 6B tog Härryda IF ett stort steg mot serieseger när man sågade av “Studenterna” från toppstriden. HIF vann hemma med imponerande 5-2 mot GSIF. Härryda öppnade starkast och hade 2-0 efter en tolv minuter. GSIF reducerade när Hannes Persson satte en straff men HIF återtog tvåmålsledningen en stund senare när David Johansson satte sitt andra mål. GSIF vägrade dock släppa iväg Härryda och reducerade igen innan paus. Även HIF får in en boll till innan halvtid och kan även avgöra helt i den andra med ett 5-2 mål.

HIF:s tränare Johan Jidegren sa så här om vinsten:

“Yes nu fick vi revansch efter förlusten mot GSIF i våras! Tycker vi börjar matchen riktigt bra där vi tar kommandot direkt, håller bollen bra efter backen och har en hel del fina kombinationer. Studenterna satsar helt på omställningar och att hitta sin forward snabbt med en lång boll!
Vi gör 1-0 och 2-0 första tio och har efter det bud på att göra mer mål, men som vanligt denna säsong har vi svårt att sätta lägena och därmed döda matchen. Studenterna kommer in i matchen efter att vi ger dom en helt onödig straff som dom reducerar på. Några minuter senare sätter vi 3-1 men direkt efter detta reducerar GSIF återigen efter en hörna! Vi gör 4-2 precis innan paus efter att deras målvakt är för långsam med bollen och vi vinner den utav honom i vår höga press, bara att tacka och ta emot!

Sammanfattning av första: tycker vi äger halvleken totalt men GSIF hotar oss på sina omställningar efter att vi slår någon passning för mycket sista tredjedelen. I andra tryter orken lite för oss och vi får inte igång samma spel, men tycker vi har full kontroll på läget och Studenterna skapar inte mycket farligheter. Så en klart rättvis seger och grabbarna gör återigen en bra match!” 

 

Segern gör att HIF behåller förstaplatsen i 6B. I nuläget är det fem poäng ner till Proletären som dock har en match tillgodo. Det är dock en klurig match då de möter FC Heden på söndag. GSIF är trea men har nu åtta poäng upp till HIF och kan glömma seriesegern. Om PFF och HIF fortsätter att vinna kan det bli en riktigt intressant match i näst sista omgången då PFF och HIF möts!

 

I botten av 6B är det också som bekant jämnt och sist i tabellen hittar vi Slottsskogen/Godhem som inte tog chansen att lämna jumboplatsen igår då de föll med 1-3 mot BK Wobbler.

Wobbler kapten Robert Carén sa så här om matchen:

“En bra första halvlek och en dålig andra men segern kändes ändå rätt enkel. De finns mycket mer att begära av oss rent spelmässigt och hade vi gjort de enklare istället för att krångla till de hade de runnit iväg idag. Istället släpper vi in SG i matchen igen och gör de onödigt spännande men lyckas ändå trycka in trean till sist.” 

 

SG som sagt sist men bara en poäng upp till BK S:T Jakob över strecket. Wobbler är sexa.

_______________________________________________________________

 

I 6C har Sandarna BK verkligen hittat målformen. I förra omgången blev det 7-2 mot Önnered och igår besegrades FC Härlanda med 6-2!

SBK:s Hannes Palmberg Ingelstam sa så här om matchen:

“Efter en lite trevande inledning gör Härlanda 1-0 efter ett ganska fint anfall men i den formen vi är i nu känns det aldrig oroligt. Och några minuter senare har vi kvitterat efter ett nickmål av vår nya kapten Kasper Dahlberg och sedan tagit ledningen genom Filip Andersson. Sen rullar det på ungefär som det gjorde i matchen innan mot Önnered där vi med våra snabba anfallare hotar i djupled hela tiden. Vi har 4-1 i paus och då känns matchen rätt stängd och sedan stänger vi matchen definitivt när 5-1 kommer. En väldigt fin insats från hela laget där vi har bud på ännu fler mål.”

“Fångarnas” Jonatan Hellman hade följande att säga om förlusten:

“Vi börjar gött och gör 1-0 tidigt på klassiskt hockeymanér med en styrning framför kassen. Dessvärre följer sex raka Sandarna-mål efter detta. Vi gör matchens sista på en go frispark. I det stora hela är det klasskillnad idag. Bortalaget är lite bättre på allt och vi får gå tillbaka till träningsplanen och börja nöta.”

 

Härlandas matchrapport hittas HÄR.

 

SBK är tvåa, en poäng efter Kungsladugård men då har inte KBK spelat sin match i denna omgången (Vrångö hemma imorgon). Härlanda halkade ner till en fjärdeplats i och med förlusten.

 

Önnered fick som sagt storstryk i förra omgången (2-7 mot Sandarna) men jämnade ut målskillnaden när de slog Göteborgs City med nästan samma siffror igår. 6-3 blev det till slut hemma på Apelsinplan. Sebastian Blom satte både 1-0 och 2-0 till ÖIK tidigt i matchen och efter en timmes spel ledde ÖIK med 4-1. City reducerade till 2-4 men två mål av Simon Frindi dödade matchen helt.

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om matchen:

“Vi gör en bra insats och segern var rättvis. Måste passa på att hylla Sandarna som är grymt heta och kommer att vara med hela vägen och störa Kungsladugård!”

Citys Anders Hultberg sa så här om förlusten:

“Vi kommer med ett skadat/avstängt manskap och använder väl 8 av 16 olika gubbar i backlinjen idag. Med så mycket o-organisation smäller det bakåt, denna match sex gånger. Önnered hade bud på fler men vår målvakt räddar ett gäng frilägen. Vid läget 3-1 är vi närmast nästa mål och tappar då in ett, då går luften lite ur oss. Men vi reser oss och avslutar med två mål till. Vi ger Önnered en match i alla fall, men de är det bättre laget.”

 

Önnered är trea men har nu sex poäng upp till tvåan Sandarna och sju till KBK. City är nia men bara bara tre poäng ner till Fröjden under strecket.

_______________________________________________________

 

En division 7-match spelades igår när Järnbrott besegrade Käringön med 3-2. JIF hade 2-1 i halvtid och Carl Svensson satte 3-1 i 63:e. KFC fick in en reducering men det hjälpte inte.

 

JIF är uppe på en tredjeplats och slåss om uppflyttningsplatserna. KFC är är sist.

 

/Rasta

Leave a Reply


*