Onsdagens matcher!

 

Gårdagen bjöd på följande resultat i vår fina lokalfotboll:

 

ONSDAG 14/9

4B:

Linné-Väster 3-6

6A:

Real Maskin-Surte 5-3

6B:

S:T Jakob-Sjövalla 1-3

7B:

Elisedal-Lövet/Johanneberg 3-2

Björkåsen-Öset 2-1

 

Bottenmöte i 4B där sista spiken i FC Linné-kistan slogs i av IF Väster. 6-3 blev det till gästerna VästerMajvallen igår och laget tog ett viktigt kliv mot nytt kontrakt. Väster hade 3-0 redan efter tjugo minuter efter mål av Stelios Konstantinidis (på straff), Marcus Björk och Mattias Högström. 5-1 innan paus och matchen var avgjord.

image-2016-09-14-22-24_500

Västers Nozad Kurdali sa så här om den sköna segern:

“En match som vi startar otroligt starkt. Vi “kör” över Linné första 20 minuterna där det står 3-0 men kunde varit mer. Sedan vaknar Linné, gör ett mål, vi börjar slarva och slår bort mycket bollar. Ändå är det vi som avslutar halvleken bäst och har 5-1 med oss in. Andra halvlek är egentligen ett sömnpiller där det slarvas otroligt mycket utav båda lagen, där faktiskt Linné är bättre än oss. Tror faktiskt vi är lite besvikna hur vi presterar andra halvlek med seger är seger. Så vi tar med oss första 20 och tre otroligt viktiga poäng!”

 

Väster klev nu upp ett par placeringar och är nu nia, två poäng före Eriksberg och tre före Styrsö. IFV har dock en match mer spelad än SBK och två mer än EIF. Linné är fortfarande sist och har nu åtta poäng upp till säker mark.

Västers matchrapport hittas HÄR.

________________________________________________________

 

I 6A tog Real Maskin en efterlängtad trepoängare. Efter uppehållet har det blivit tre förluster (förra omgångens WO mot Sveakurd inräknad) och tre oavgjorda matcher. Igår blev det dock seger när Surte IS besegrades hemma på Bergsjövallen med 5-3.

Reals burväktare Mattias Kitterfeldt sa så här om segern:

“Ja äntligen seger! Det är väl inte så mycket att säga om resultatet, vi är med och riktigt bra första 60 minuterna. Sen tröttnar vi en hel del och dom utnyttjar det och kliar dit tre mål ganska enkelt. Men vi reder ut stormen och kämpar på hela matchen och stor eloge till alla spelare i mitt lag som verkligen knyter näven och ger allt hela vägen! En stor eloge även till alla runtom laget så som båda våra ledare som slitit enormt senaste tiden.”

 

Reals matchrapport hittas HÄR.

 

Real är nu sjua i tabellen och jagar just Surte på sjätteplatsen.

____________________________________________________________

 

I 6B tog Sjövalla FK ett stort kliv mot nytt kontrakt och BK S:T Jakob lär få slåss med division 7-spöket hela hösten. 3-1 blev det på Heden för gästerna SFK där Simon Bevenäs satte 1-0 efter 19 minuter och Johan Schultz ökade på till 2-0 fem minuter senare på ett vackert långskott. 3-0 kom precis i början av andra och S:T Jakobs reducering kom inte förrän i matchens sista minut.

BK S:T Jakobs spelande tränare Isak Widmark sa så här om förlusten:

“Blytungt idag. Vi har en andra halvlek som ger hopp, men med tre insläppta bakåt räcker det inte för oss. Fyra matcher kvar i år nu, vi tar en i taget och säkrar 6:an med besked!”

 

Sjövallas Facebook-sida gick det att läsa om matchen den beskrevs så här:

“Stort tålamod med hårt jobb gav resultat och grabbarna gör en grym match även taktiskt. Våra omställningar var rappa och effektiva.”

 

Sjövalla är nu uppe på en sjundeplats och segern innebar med största säkerhet att det även blir division 6-spel på Djupedalsplan även nästa säsong. För S:T Jakob ser det värre ut även om laget i skrivande stund är på rätt sida strecket. Laget har en poäng mer än Syrianska och Slottsskogen/Godhem under strecket men båda de jagande lagen har två matcher mindre spelade. I nästa omgång ställs S:T Jakob mot just SG!

_____________________________________________________________

 

Två matcher i 7B lirades också igår.

Elisedal besegrade Lövet/Johanneberg med 3-2 hemma på Överåsvallen. Det var dock Lövet/Johanneberg som började bäst och den ständigt skadade mittfältsterriern (och spelande tränaren) Emir Brdjanin satte 1-0! Detta hör inte till vanligheterna och senast herr Brdjanin hamnade i målprotokollet i en seriematch var 2013! Lövets 2-0 mål gjordes av en mer van målskytt, nämligen Henrik Larsson, som enligt rapporter vunnit klubbens interna skytteliga varje säsong de senaste femtio åren. Robin Westlund gav dock EIS kontakt precis innan halvtid och i den andra vände Henrik Magnusson matchen med två fullträffar!

EIS är åtta och Lövet/Johanneberg är sexa.

 

I den andra matchen var det BK Björkåsen som var det starkaste laget när man slog Ösets BK med 2-1RuddalenBlertim Zuta gav dock ÖBK ledningen i början av matchen men ett självmål såg till att det var lika i paus. Den andra halvleken bjöd på ett mål och det var BKB:s Abel Zerai som satte det.

ÖBK:s målskytt Blertim Zuta så så här om matchen:

“Ja du…jag gör ett tidigt 1-0 mål. Vi äger matchen TOTALT men det vill sig inte. En av deras spelare tar boll på egen planhalva och går HELA vägen in till straffområdet, spelar snett inåt bakåt, skott och touch på våran spelare till stolpe in.

Andra halvlek samma visa, vi har ALLT men dom kontrar in 2-1 när våran målvakt skjuter på deras spelare som får med sig bollen med handen och till öppet mål gör 2-1. Orättvist men sån är fotbollen! Man måste göra mål på sina chanser! MEN detta var inget jämfört med Järnbrott-matchen där bara jag missar tre frilägen! Och då ska vi inte gå in på vad mina kollegor missade.”

 

BKB är sjua och Öset är nia.

 

/Rasta

Leave a Reply


*