Torsdagens!

Igår var det full fart i lokalfotbollen och det börjar dra ihop sig ordentligt i många serier, både i toppen och i botten!

 

TORSDAG 1/9

4B:

FC Linné-Kållered 0-7

Askim-Mölnlycke 3-0

5A:

Bosona-Bergsjö 2-1

Utbynäs-Nol 2-2

5B:

Fiskebäck-Näset 1-3

6A:

Öjersjö-Somalia 12-0

Götaholm-Sveakurd 2-2

Roma-Lekstorp 4-3

6B:

S:T Jakob-Härryda 0-4

6C:

Önnered-Härlanda 2-2

7B:

Järnbrott-Lövet/Johanneberg 0-3

 

I 4B blev det en väntad seger för topplaget Kållered mot jumbon FC Linné. 1-0 efter nio minuter, 3-0 efter en halvtimme, 5-0 i paus och 7-0 efter 90 minuter. Mattias Devall och Andreas Magnusson blev tvåmålsskyttar för KSK.

 

Kållered är tvåa i tabellen och i nuläget alltså på kvalplats till division 3. De sju poängen upp till tabellettan Askim kommer de inte att ta in och fokus får ligga på att behålla kvalplatsen. Bakom jagar i första hand Dalen/Krokslätt, som är fyra poäng bakom men med två matcher mindre spelade. En av de matcherna spelas ikväll mot bottenlaget IF Väster. FC Linné är tämligen rökta som jumbo och lär få ta nya tag i division 5 nästa säsong. Laget har sju poäng upp till Styrsö över strecket och även om de har kvar att möta några mittenlag och elvan IF Väster så känns det ju inte som de löser det. Särskilt då de bara vunnit två matcher hittills under säsongen.

 

Mölnlycke hade faktiskt chansen att blanda sig i toppstriden ordentligt men då krävdes det seger mot serieledarna Askims IK igår. AIK var dock det starkare laget och kunde till slut vinna med 3-0 hemma på Kobbegården. Jonathan Jarlén satte ettan i den första halvleken och Gustav Bye och Hugo Gislén ökade på i den andra halvleken.

Askims Fredrik Rumin sa så här om segern:

“Mölnlycke IS hemma är en av de svåraste matcherna, ännu värre borta! Vi började som vi har inlett säsongen efter uppehållet, skakigt och slarvigt, lyckades trots detta trycka in en boll i slutet på första som i sig har varit ganska tråkig och inte alls många chanser. Självklart är det Askims egna Gattuso som gör det igen, Jonathan Jarlén, men de chanserna som fanns stod vi för. Sen kommer vi ut i andra som om vi har fått ett ultimatum av tränaren att det inte blir nån mer boll om vi inte skärper till oss. Vi kommer ut i andra och rullar ut ett Mölnlycke IS som annars är stabila. Vi gör två riktigt fina spelmål men kunde nog tryckt in en och annan till i slutet då vi hade kört slut på hela deras lag! Riktigt skön avslutning att ta med sig till en tuff ö-match nästa lördag. Men spelar vi som vi kan så ska det nog kunna vägen i skärgården också, det är bara att ta en match i taget nu och kriga på för att behålla serieledningen!”

 

Askim har seriesegern i 4B i en liten ask och har sju poäng ner till tvåan Kållered. Dalen/Krokslätt kan närma sig och ligga fem poäng bakom om de vinner sina två hängmatcher. AIK har även ett överkomligt spelschema de fyra sista matcherna. Förvisso ska AIK ut till både Björkö och Öckerö men har Styrsö och Mölndal på hemmaplan.

 

Mölnlycke är femma men ett av de 4-5 lagen som slåss om kvalplatsen. MIS har kvar att möta både tvåan Kållered och trean Dalen/Krokslätt.

______________________________________________________________

 

I 5A fortsätter Bergsjö IF:s kräftgång. Visst var det fint med en poäng i derbyt mot Utbynäs i förra omgången men det har också blivit BIF:s enda poäng efter uppehållet. Igår blev det nämligen 1-2 mot FC BosonaGamlestadsvallen. Matchen bjöd på två snabba mål och ett sent. Bergsjö fick en smakstart när Dzengis Sali satte 1-0 efter tre minuter. Bosonas kvittering kom dock bara sex minuter senare genom Nedim Dzafic. Dzafic blev också matchvinnare med segermålet tre minuter från slutet!

BIF:s luttrade tränare Kenneth Lindfors sa så här om förlusten:

“Det här blev en förlust som känns väldigt tung. Vi tar tidigt ledningen i matchen och är för en gång skull det lag som börjar bäst. Vi fortsätter att rada upp anfall där vi är ytterst nära att både göra fler mål och nära att frispela spelare mitt framför mål. Bosona ligger ganska lågt i sitt försvarsspel och och slår bara långt mot sina yttermittfältare. Till en början hade vi lite problem att fånga upp dessa löpningar och bollar men efter lite bättre fokus på dessa bollar började vi lösa dessa bollar. Men till slut kommer en lång boll till Bosonas högerytter, nr 9 Nedim Dzafic som var väldigt duktig hela matchen, där vi står och sover när bollen och löpningen kommer. Nr 9 avslutar i steget strax utanför straffområdet och lite ologiskt står det 1-1. Andra halvlek fortsätter i samma stil och vi har ännu vassare lägen men sätter inte dom och i slutet kommer ännu en lång boll som vi står och sover på till deras nr 9 igen som inte gör några misstag. Vill samtidigt gratulera Bosona till vinsten för dom följde sin matchplan och var det lag som gick segrande ur fighten men jag är otroligt besviken på att vi inte sätter våra chanser för med en normal utdelning skulle vi ha dödat matchen tidigt men som alltid gör man inte mål så vinner man inga matcher!”

 

Bergsjö IF ligger för tillfället på den luriga tiondeplatsen i 5A (som kan betyda nedflyttning direkt, kval mot tian i 5B eller nytt kontrakt beroende på kvalet till trean). Laget har fyra poäng upp till Älvängen (som dessutom har en matche mindre spelad) och samma poäng som elvan Bergum, som har två matcher mindre spelade. I nästa omgång ställs Bergsjö mot just Bergum!

 

Bosona tog tack vare vinsten ett stort steg mot nytt kontrakt. Laget är åtta, med sex poäng ner till tian Bergsjö med en match tillgodo.

 

I gårdagens andra 5A-match var det ett toppmöte mellan tvåan Nol IK och jagande trean Utbynäs SK. Inför matchen hade Nol sex poäng tillgodo. USK tog ledningen men Nol vände till 2-1 lagom till paus. Med tio minuter kvar kunde USK kvittera men de hade verkligen behövt ta in tre poäng på Nol. Joakim Frendberg och Filip Olsson gjorde USK:s mål.

USK:s tränare Pelle Lagerqvist sa så här om matchen:

“De backade hem och kom med mycket folk i vassa omställningar. Vi förde matchen i motvinden i första men de åt sig in i halvleken och lyckades vända vår ledning till 1-2-fördel Nol i paus. I andra trycker vi ner dem riktigt djupt första 20 innan de repar sig och kommer in i matchen igen. Vi får till en kvittering med tio kvar och kastar allt vi har framåt. Vi har några halvchanser och dom får ett jätteläge på en kontring men resultatet står sig. Två lag som visar att 5A håller fin klass i år.”

 

Nols Kajin Talat hade följande att säga:

“Inleder med att ligga lågt med laget och låta deras mittbackar rulla och söka den avgörande från mittbackarna istället för deras centrala. De rullade hyggligt men så fort vi fick fast bollen offensivt så kändes de att dem hade alldeles stor respekt för vårt anfallsspel eller så var de för de låg fel. Tilltrasslad situation och deras kille gör ett fint nummer och blir fälld och straffen är inget att snacka om. Straffen sätter de bakom vår målvakten Alen som är vänsterback för övrigt och ställde upp och stod idag eftersom Stefan fick ett gult senast och var avstängd idag. Kort efter målet får vi en frispark som jag skjuter och den får en touch och styrs in i taket. 1-1 och vi började komma in i matchen och vårt ledningsmål är förmodligen vårt bästa anfall igenom hela säsongen där vi på fyra spelare rullar ut deras backlinje och har mer eller mindre öppet mål. Andra halvlek kommer de ut och börjar kliva upp med sitt lag och de rullar och har betydligt högre tempo. Första 10-15 är vi inte med men sedan äter vi oss in i matchen och har tre st 100% målchanser som bara ska vara mål. Typiskt i såna här matcher får de ett felaktigt inkast med sig och flyttar upp laget och även där bildas kaos i straffområdet och bollen letar sig in i mål. 2-2 blev slutresultatet och vi är nöjda.”

 

Nol är självklart nöjda med en pinne borta mot USK, vilket gör att avståndet fortfarande är sex poäng. United Africa FC har chansen att kliva för USK och hamna fyra poäng bakom Nol med lika många matcher spelade. Nol lär inte tappa det försprånget och har på pappret ett överkomligt avslutande spelschema med bottenlagen Bergsjö IF och Bergum, nedre-halvan-lagen Älvängen och Bosona samt suveräna Mossen.

_____________________________________________________________

 

FC Fiskebäck höll jämna steg och var till och med det bättre laget efter de första 45 minuterna i 5B-mötet mot serieledarna Näsets SK hemma på Påvelund. Viktor “Laggan” Lagerqvist hade även gett FCF ledningen med ett drömmål efter 25 minuter. Ett resultat som stod sig till paus. Direkt i början av den andra halvleken kvitterade dock NSK:s Kristoffer Frantzich med sitt 24:e mål för säsongen! Casper Jonasson och Patrick Abrahamsson såg sedan till att Näset fick med sig alla tre poängen.

FCF:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

“Det är inte så mycket att säga om. Vi förlorar mot ett bättre lag sett över 90 minuter. Vi visste att vi behövde vara äckligt disciplinerade under hela matchen och första 45 gjorde vi det mycket bra. Vi låste deras spel samtidigt som vi själva skapade en del farligheter och även tog ledningen med 1-0 genom ett klassmål av Laggan (släkten är värst). Rob hade några halvchanser och Jake var sånär att snubbla in 2-0 men det ville sig inte. I andra halvlek fick Näset exakt den start de ville ha. Ett inlägg från vänster nådde Frantzich som nickade in bollen i krysset, hyfsat otagbart för vår debuterande Thomas i kassen. 2-1 kommer efter att vi började tröttna och slarvade offensivt och fick omställningar emot oss. Pang upp i krysset. Hyfsat snyggt. Efter det började vår ork att tryta, medan Näset malde på med hög energi. 3-1 känns rättvist och ändå är jag stolt över gubbarna som gav allt även om vi inte riktigt räckte till mot blivande seriesegrarna.”

NSK:s Anton Örth sa så här om vinsten:

“Fiskebäck ligger disciplinerat i sitt positionsspel, käkat taggtråd till lunch allihopa. Men tycker att vi är det lag som rullar boll och har initiativet i matchen. FCF kontrar grymt, är farliga på fasta. Lagge (vår gamle vän) får en härlig passning av en lagkamrat i 25 minuten där jag är för långt ifrån honom i presspelet och han kickar upp bollen och får till en drömträff. Den ska han vara nöjd med! Vi ligger under i paus med ett mål, gör två byten och kommer ut med lite mer energi i andra! Mer taggade! Vi fortsatte rulla boll och det gav utdelning. Tycker vi kontrollerar matchen, men hade FCF fått in 2-0 istället för att vi får in vårt kvitteringsmål så hade matchen sett helt annorlunda ut. Istället får vi mycket energi när vi sätter 1-1 och höjer tempot i spelet efter det. Sen blev det två mål till och vi slutar som segrare med 3-1! Så skönt!”

 

NSK leder serien men Mölnlycke IF sitter ändå i förarsätet. MIF är tre poäng bakom men har två matcher tillgodo. Lagen har även kvar att möta varandra. Först ska dock MIF ta sig an Näsets motståndare från gårdagen, FCF. Fiskebäck ligger fyra.

_______________________________________________________

 

6A-serieledarna Öjersjö IF bjöd på ännu ett målkalas och har nu klivit över 100-strecket när det gäller gjorda mål! 12-0 skrevs segersiffrorna till mot Somalia SK och matchen var över efter en halvtimme när Anders Svensson satte 4-0. Att SSK drog på sig två röda kort under matchen hjälpte inte, det första kom precis innan 4-0 och det sista med kvarten kvar och ställningen 8-0. Patrik Salomonsson satte fem mål och har nu gjort 31 mål! Anders Hoffman svarade för ett hattrick.

ÖIF:s Pierre Högberg sa så här om storsegern:

“De var inget snack från början, 3/4-0 relativt tidigt i matchen. Sen får deras målvakt rött kort och där avgjordes väl matchen än mer. Tycker ändå dock att Somalia SK är bättre än vad siffrorna visar. Dom spelar med en hög press, kanske dock inte så logisk varje gång och de har många duktiga spelare men de spelar inte som ett lag överhuvudtaget. Vi får ändå vara nöjda med 12-0. Vi pumpar på hela matchen även om vi själva inte tycker att de stämmer till 100%. Sen att Sveakurd går och kryssar mot Götaholm gör inte kvällen och helgen sämre direkt. Anders S visade riktig klass mot Somalia, passningsfoten är enormt bra!”

 

ÖIF kvar i serieledning och laget fick lite oväntat hjälp av Götaholm igår. GBK hämtade upp ett 0-2 underläge till 2-2 mot Sveakurd som därmed tappar viktiga poäng i toppen.

Götaholms Joel Akre sa så här om matchen:

“En riktig kämpainsats från våran sida! Första halvlek var vi rejält tillbakapressade i motvinden och fick mest försvara. Vi gjorde det bra och Sveakurd slog mycket långbollar. 0-2 i paus och vi pratade om att fortsätta med försvarsspelet och försöka få tag i lite mer boll. Matchen vänder när deras spelare som fått frispark blir förbannad, markerar en skalle mot en av våra spelare och blir utvisad. Efter det får vi mer energi och kommer ikapp till 2-2. I slutet har båda lagen chanser att avgöra men 2-2 är ganska rättvist även om de såklart hade mer boll under matchen. Skönt efter förra veckans bottennapp då vi gav bort tre poäng till Croatia för andra gången i år. Vi visar också att vi kan matcha lagen i toppen där vi nu har spelat 2-2 mot både Tollered och Sveakurd.”

Sveakurds Alan Amin var mindre nöjd och sa så här:

“Kontroll på första halvlek där vi har bollinnehav och många chanser, i andra halvlek får Pasar rött kort och bjuder in de i matchen. 1-2 målet Abdi gör sen är helt katastrofal, står tre meter offside och domaren missar detta då han håller på och fixar sin penna i bröstfickan efter en dömd frispark strax innan. Hur som helst trycker Götaholm på och får utdelning. Vi har en del heta chanser på slutet men bollen ville inte in.”

 

SFC är nu trea men har en match tillgodo på tvåan Tollered (som är en poäng före) och ettan ÖIF. De har dock åtta poäng upp till förstaplatsen men det kan ju då krympa till fem. Sveakurd och Öjersjö ska mötas men Öjersjö har ju råd att förlora där och ändå vinna serien. Bloggen har oerhört svårt att se att ÖIF skulle tappa poäng mot något annat lag.

 

FC Roma United tog en oerhört viktig seger i bottenstriden när de besegrade Lekstorps IF med 4-3Gunnaredsplan igår. Lagen följdes åt och det var 2-2 i halvtid och den andra halvleken började i ett rasande måltempo. Alija Osmanovic (hans andra) satte 3-2 för Roma i 48:e minuten men Timmy Köhl kvitterade två minuter senare. En minut senare satte dock Romas spelande tränare Ibro Mujkic 4-3, som också blev segermålet. Det kostade dock Roma fem gula och ett rött sista halvtimmen.

 

Roma är fortfarande sist men har bara en poäng upp till elvan Partille och två till Lekstorp på rätt sida strecket. Roma har dessutom en match tillgodoPartille.

_____________________________________________________

 

Serieledarna i 6B, Härryda IF, gjorde jobbet mot BK S:T Jakob men 4-0 segern var inte så enkel som den kanske verkade. I den 52:a minuten, då det stod 0-0, fick nämligen HIF:s Jimmie Kallhed sitt andra gula och blev utvisadEric Uhrlander och Henrik Fransson fixade ändå både 1-0 och 2-0 på två minuter och när en timme var spelad. I slutet satte Jesper Johansson både 3-0 och 4-0.

HIF:s tränare Johan Jidegren sa så här om matchen:

“Vi startar matchen piggt där vi följer vår matchplan helt ok. Vi skapar ett par lägen som vi måste sätta men när detta inte händer kommer S:T Jakob in i matchen och efter ca 30 minuter är det de blåa som skapar flest chanser fram till pausvilan! Vi pratar i halvlek om att vi måste öka rörelsen och bolltempot och att det då kommer släppa! Ca 10 minuter in i andra får vi en man utvisad efter två horribla gula kort, men det är detta som behövs för att verkligen få oss att ta det extra jobbet och inse att det inte löser sig självt! Så med en man mindre på 35 minuter gör vi 4-0, visar grym moral och tre nya poäng är bärgade! Nästa vecka måste vi höja oss ett snäpp när Solängen kommer på besök!”

S:T Jakobs spelande tränare Isak Widmark sa så här om förlusten:

“Vi har 0-0 i paus, vi har stark press sista 10, sen får dom en utvisad efter paus, nåt som slår helt fel hos oss och vi ramlar ihop desvärre. Viktiga matcher kvar nu, nu laddar vi om!”

 

HIF leder serien fem poäng före Proletären som dock har en match mindre spelad. S:T Jakob är nia men alla lagen bakom är bara en poäng efter!

_________________________________________________________________

I 6C var det en intressant match mellan trean Önnereds IK och fyran FC Härlanda på Apelsinplan. “Fångarna” hittade rätt två gånger om inom loppet av bara några minuter i mitten av den första halvleken. ÖIK kontrade med att både reducera och kvittera inom loppet av några minuter i slutet av den andra halvleken!

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om matchen:

“Första 25 var Härlanda väldigt bra och leder rättvist med 2-0 . Men sista 20 i första spelar vi väldigt bra men får inte in bollen så 2-0 efter första kändes inte rättvist. I andra spelar Härlanda smart och vi kommer ingenstans. Men med 15 kvar får vi en bra chans som Jeppe tar vara på. Sen blir det lite panik i Härlanda och vi tar över matchbilden och med fyra kvar kvitterar Ström efter lite flipperspel. På det stora hela tycker jag nog kryss var rättvist med fördel Härlanda. Förstår om dom tycker annorlunda.”

Härlandas Jonatan Hellman tyckte så här om tillställningen:

“Vi öppnar matchen ruskigt bra och tar ledningen med både 1-0 och 2-0, med bud på mer. I den andra borde vi stänga matchen totalt men istället reducerar och kvitterar Önnered i slutet av matchen. Sista fem går vi på knäna, efter att ha åkt på fyra skador på startgubbar tidigare i matchen där alla fått utgå. Som tur är får inte Önnered in den sista minutrarna och vi klarar oss undan med ett kryss.”

 

ÖIK kvar som trea och FCH en poäng bakom som fyra.

 

_________________________________________________________________

 

I 7B besegrade Lövet/Johanneberg Järnbrott med 3-0 på bortaplan på Ruddalen. Alla tre målen kom under den första halvlekens sista tio minuter.

Lövets Henrik Larsson sa så här om matchen:

“Järnbrott inledde klart bäst och redan i första minuten hann de missa att göra mål trots öppet mål. Efter en kvart ungefär tröttnade Järnbrott och vi kunde ganska enkelt göra 1-0 på ett inlägg. Strax efter följde 2-0 på hörna, då en spelare helt omarkerad nickade in en fin hörna. Annars väldisciplinerade Järnbrott gick bort sig helt där. 3-0 kom också i närtid där då Jakob äntligen fick träff med sin slägga på match. Resultatet speglade väl inte matchbilden i första helt men Järnbrott hade mycket boll utan att skapa så mycket chanser och vi satte våra chanser.

I andra klev “psykfallen” i båda lagen fram och några extremt onödiga situationer uppstod. En i Järnbrott blev utbytt och vi fick tyvärr en korrekt utvisning. Minst 30 minuter med endast 10 man. Det skulle bli tungt för våra otränade kroppar och det blev det. Men vi höll emot Järnbrotts offensiv och reslutatet blev 3-0. Förutom incidenterna var det en trevlig match men schyssta hårda tacklingar.”
Lövet är fyra och gick i och med segern om just Järnbrott, som är femma.
-
-
/Rasta

Leave a Reply


*