Top of the league!

 

SK Argo hade en, på pappret, lurig “hemmamatch” på Heden 3 mot Menisken IF i 7B denna onsdagskväll. Förra mötet slutade med en 5-1 seger för Argo i en jämn match där Argo hade riktigt bra utdelning på sina chanser. Det skulle visa sig att historien kom att upprepa sig.

 

SK ARGO – MENISKEN IF 6-1 (4-0)

1-0 Kristoffer Jonsson (Daniel Karsberg Zotterman) (10)

2-0 Martin Ferm (Kristoffer Jonsson) (12)

3-0 Kristoffer Jonsson (Magnus Andersson) (16)

4-0 Martin Ferm (Kalle Pettersson) (17)

4-1 Andreas Skoglund (53)

5-1 Kristoffer Jonsson (Kalle Pettersson) (84)

6-1 Fredrik Airosto (Magnus Andersson) (90)

 

Argo mönstrade följande lag denna afton:

Fredrik

Barkis-Maggan-Skärhamn-Almkvist

Karsberg-Rasta(C)-Segerlind-Kalle P

Koffe-Martin Ferm

 

Bänken:

Svensson

Ralle

Micke J

 

Tio av elva spelare i startelvan var kvar från Argos förra match mot Ösets BK. Fredrik Vikström vaktade målet och fyrbackslinjen bestod av Calle Barkebo, Magnus “Maggan” Andersson, Daniel “Skärhamn” Samuelsson och Johan Almkvist. Centralt på mitten spelade Fredrik “Rasta” Airosto och Johan SegerlindKalle Pettersson och Daniel Karsberg Zotterman lirade på kanterna. Den enda förändringen kom i anfallet där stekhete Martin Ferm (6 mål på 2 matcher i b-laget!) var tillbaka efter avstängning och han lirade med Kristoffer “Koffe” Jonsson. På bänken återfanns Rasmus “Ralle” Grahm, Michael Svensson och Michael Johansson.

 

I vårmötet ledde Argo med 3-0 efter en halvtimme och 4-0 i paus efter extremt bra utdelning. I dagens match blev utdelningen sjukt nog ännu mer extrem och Menisken lär drömma mardrömmar om matchinledningar mot Argo. Första tio minuterna kände lagen på varandra men Argo fick ganska god tid att spela runt bollen och Menisken låg lite mer och avvaktade. 1-0 kommer efter att Argo sätter press på en felvänd Menisken-spelare och kan till slut vinna boll ute på kanten utanför straffområdet. Karsberg skickar in bollen till Koffe som tar ner den och trycker dit den! Detta var starten på en riktig målfest för Argo. Bara två minuter senare är det dags igen. Koffe kan vända upp med boll och hitta Martin Ferm i djupet. Han älgar sig förbi och hittar stolproten och in med en sorkdödare! 3-0 kommer ytterligare några minuter senare när en långboll från Maggan hittar fram till Koffe och han kan plocka ner bollen och kliva in och avlossa ett tungt skott som målvakten inte kan hålla. En minut senare smäller det igen! Kalle P hittar Ferm i djupet och han snubblar sig förbi både backar och målvakt och får tillbaka bollen via målvakten på någon vis och kan bara lägga in den i öppen kasse! 4-0 efter 17 minuter och matchen är i stort avgjord!

 

Det tidiga målkalaset påverkar matchbilden och resten av halvleken är det Menisken som har initiativet. Argo hamnar lite fel och tar väl inte riktigt jobbet. Menisken känns dock aldrig riktigt farliga utan det är mest halvchanser. Några hörnor som blir farliga, en hel del inlägg eller djupledsbollar som är för branta eller går till offside-stående medspelare och några långskott som inte träffar mål. Argo har lite för bråttom när de får boll och det slarvas en hel del. Det känns ändå som matchen är helt under kontroll.

 

Argo börjar den andra halvleken bäst och trycker upp laget direkt och får några hörnor och halvlägen. Det är dock Menisken som reducerar efter en bjudning av Argo-försvaret. Det blir dock aldrig något riktigt tryck mot Argo-målet och känslan är väl att inte ens Menisken-spelarna själva trodde på en vändning. Menisken har mycket boll och Argo ligger och kontrar på Ferm och Koffe på topp. Det blir väldigt stora ytor på mitten när Menisken trycker upp folk men inte riktigt flyttar med hela laget. Menisken vaskar fram lite småchanser och Argo är inte riktigt på hugget stundtals. Matchuret tickar iväg och Argo hittar stundtals lite spel och inbytte Micke Svensson snurrar sin vana trogen. Rasta har ett halvtaskigt långskott som smiter utanför och Koffe och Ferm får några djupledsbollar att jobba med. Johan Almkvist har också en frispark från långt håll som håller på att segla in men målvakten får upp en näve. Menisken kommer  aldrig närmare och istället kan Koffe fullborda sitt hattrick med att dunka in 5-1, fint framspelad av Kalle P. I slutet får Argo en hörna som Maggan nickar i stolpen och returen studsar ut till Rasta som kan sätta dit den ganska snyggt och högt stolpe in!

 

Argo tar en ny tre-poängare i en match som spelmässigt är jämn men Argo har effektiviteten som Menisken saknar. Lite smolk i glädjebägaren var att mittbacken Daniel “Skärhamn” Samuelsson fick kliva av skadad i den andra halvleken. Troligtvis ett uttänjt ledband. Micke Johansson klev in i backlinjen och gjorde ett stabilt jobb.

 

Segern gjorde att Argo återtog serieledning och är en poäng före AIF Göteborg. Trean Brämaregården föll lite oväntat mot BK Björkåsen i kvällens andra 7B-match och det öppnar upp för ett två-lagsrace mellan Argo och AIF.

 

Kvällens kuriosa är att det fanns två Kalle P på planen! Eller rättare sagt en Kalle P och en Calle P.  Meniskens Calle Petersson har för övrigt en musikkarriär i Göteborgs hiphop- och reggae-scen.

 

/Rasta

Leave a Reply


*

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/69/2005169/gotaholmaren.se/public_html/wp-content/plugins/kebo-twitter-feed/inc/get_tweets.php on line 257