Argo-seger!

 

7B-laget SK Argo vässade formen inför omstarten med att möta 7A-laget Gamlestaden FF i en träningsmatch på Gamlestadsvallens konstgräsmatta igår kväll. Lagen möttes ju även inför säsongsstarten (vinst 5-1 för Argo) och nu var det alltså returmöte!

 

GAMLESTADEN FF – SK ARGO 1-3 (1-1)

 

1-0 (ca 15)

1-1 Kristoffer Jonsson (Fredrik Airosto) (ca 25)

1-2 Fredrik Airosto (Kalle Pettersson) (ca 55)

1-3 Magnus Andersson (Martin Ferm) (ca 65)

 

SK Argo körde sitt första träningspass efter sommaren i måndags men fick ändå ihop en stark trupp, även om det dök upp lite återbud under dagen. Bland annat var det oklart vem som skulle vakta kassen då Fredrik Vikström tyvärr fick lämna återbud. Johan Månsson löste dock detta galant, inte genom att stå själv men genom att ringa in sin kompis Carl Hultqvist som drog på sig handskarna!

 

Så här ställde Argo upp:

Carl

Jonathan-Maggan-Skärhamn-Ralle

Karsberg-Rasta(C)-Santi-Kalle

Koffe-Månsson

 

Bänken:

Almkvist

Segerlind

Martin Ferm

 

Nye Carl i kassen alltså och framför honom en fyrback med Jonathan Olsson, Magnus “Maggan” Andersson, Daniel “Skärhamn” Samuelsson och Rasmus “Ralle” Grahm. Kalle Pettersson och Daniel Karsberg Zotterman tog hand om kanterna och Fredrik “Rasta” Airosto och Santiago “Santi” Cambon Piriz spelade centralt. Johan Månsson och Kristoffer “Koffe” Jonsson bildade anfallspar. På bänken började Johan Almkvist, Johan Segerlind och Martin Ferm.

 

Det var hemmalaget GaFF som startade starkast och visade på fin teknik och kortpassningsspel. Argo hamnade inte riktigt rätt i sina positioner på mitten. GaFF kom in centralt i banan med sina yttermittfältare samtidigt som de två centrala mittfältarna turades om att hämta boll djupt och ligga framför och lura framför Argos backlinje. GaFF kunde ofta spela sig förbi på mitten men ofta tog det stopp framför Argos backlinje. Det blev en del distansskott, men de flesta träffade inte mål och de som gjorde det tog Carl hand om. GaFF hade även några hörnor och några andra halvlägen. Argo fick mest skicka långt och Månsson och Koffe skapade lite oreda med sin speed men Argo fick aldrig riktigt fast bollen på offensiv planhalva.

 

Inte ologiskt tog även GaFF ledningen efter ett riktigt fint fotbollsmål. De sågade sig igenom på kanten och ner till kortlinjen. Inlägget hittade en omarkerad spelare framför mål som snyggt kunde nicka in 1-0! Både logiskt och rättvist.

 

Argo jobbade sig dock sakta men säkert in i matchen och kom högre upp i banan och hade lite mer tålamod i uppspelsfasen. Då GaFF centrerade sitt mittfält blev det istället ytor på kanterna för Argo. Det skapades en del halvchanser när Argo fick några frisparkar på offensiv planhalva som lyftes in i straffområdet. Både Maggan och Santi var framme och högg några gånger. Argo kunde även kvittera när Månsson och Kalle P tog en snabb hörna. Inlägget rensades undan men landade hos Rasta vid straffområdeskanten och han skyfflade iväg ett skott mot mål. Koffe stod perfekt framför kassen med klubban i isen och kunde bara sätta styra in bollen i mål!

 

Resten av halvleken var tämligen jämn. GaFF fortsatte att hitta fint spel på mitten men även Argo kunde hålla i bollen och komma framåt. 1-1 i halvtid i en ganska bra första halvlek, för att vara direkt efter sommaruppehållet.

 

I början av den andra halvleken fick Argo bättre grepp på mitten och det i kombination med att GaFF kanske inte var lika rörliga gjorde att Argo kändes starke inledningsvis. GaFF hade en del boll men Argo stängde ytorna mycket bättre än i den första halvleken. GaFF bjöd på ett vackert nick-mål i den första halvleken och Argo ville inte vara sämre i den andra. Koffe fick en djupledsboll som han låste fast nere vid kortlinjen. Kalle P mötte upp och fick bollen på kanten samtidigt som Rasta tog en löpning (möjligen med en tempoväxling inblandad) in i straffområdet. Inlägget från Kalle P kom perfekt och Rasta kan lyfta likt Kennet Andersson mot Rumänien 1994 (iallafall enligt bänken, eller möjligtvis målskytten själv) och få skallen på bollen innan målvakten hinner ta den!

 

Argo var inne i en bra period och lite senare testar Rasta ett volleyskott från distans i någon form av hybris. Bollen smet dock utanför. 3-1 till Argo kommer dock lite senare. En frispark (eller möjligen en hörna) hamnar till slut hos inbytte Martin Ferm som skickar tillbaka bollen in i straffområdet. Den gamle måltjuven Maggan lyfter snyggt bollen förbi en spelare och får på något sätt på en sorkdödare som letar sig in vid stolproten!

 

Efter detta ändras matchbilden igen och GaFF flyttar upp sina positioner och har mycket boll. Argo har dock för det mesta sina spelare på rätt sida. Carl i målet får dock göra några räddningar på distansskott. Det mesta bollinnehavet har dock GaFF ute på kanterna eller på mittplan.

 

Den sista delen av matchen tröttnar båda lagen ganska rejält och det blir enorma ytor på mitten då det blir väldigt långt mellan lagdelarna. Detta skapar en hel del omställningslägen för båda lagen där GaFF har de farligaste chanserna med sina kvicka kantspelare och anfallare. Bästa chansen kommer på ett tidigt inspel på marken bakom Argos backlinje men skottet går över. Det blir inga fler mål och Argo kan ta en trevlig 3-1 seger!

 

Gamlestaden FF bjöd dock på riktigt bra motstånd och kommer säkert gå bra i 7A under hösten!

 

/Rasta

Leave a Reply


*