Äntligen igång igen!

 

Vår älskade lokalfotboll är äntligen igång igen med matcher både i torsdags och fredags! Så här gick det:

 

TORSDAG 4/8

4B:

Askim-Dalen/Krokslätt 3-3

5B:

Balltorp-Näset 2-6

 

FREDAG 5/8

4A:

Stenkullen-Gårda 0-1

4B:

Mölndal-Kållered 2-0

 

Askims IK var ju vårens stora överraskning i 4B och gick på sommarlov som serieledare. När den andra halvan av säsongen drog igång i torsdags började det också som det slutade. Robin Griffiths gav AIK ledningen i matchinledningen mot Dalen/Krokslätt och även om Dalen kvitterade genom Bita Bångens hade Askim en 3-1 ledning i halvtid. Dalens Mattias Raidla såg dock till med sina två mål att matchen slutade 3-3!

Serieledarna Askim tappade alltså poäng direkt i höstpremiären och det bäddade för tvåan Kållereds SK. KSK spelade nämligen igår och vinst mot tian IF Mölndal hade krympt avståndet till sex poäng. IF Mölndal ville dock annorlunda och kunde vinna med 2-0 efter sena mål av Rickard Amidani och Ajdin Smajlovic.

Mölndals tränare Alan Wandi hade följande att säga om segern:

“Ja, det var skönt med derbyseger och helt rättvist att vi vann. Kållered är ett bra lag men idag är vi mycket bättre på alla positioner.”

 

Segern gjorde att Mölndal tog ett kliv upp till en åttondeplats. Askim leder serien och gick alltså ifrån med ännu en poäng (nu nio) från tvåan Kållered. Dalen/Krokslätt är fyra.

 

I torsdags drog även 5B igång med mötet mellan Balltorps FF och Näsets SK. Det var ett möte mellan toppen och botten då BFF låg sist och NSK återfanns på en fjärdeplats. Det skulle visa sig att både Näset och deras skyttekung Kristoffer Frantzich hade konserverat den fina vårformen under sommaren. Frantzich slog till två gånger redan under matchens första tio minuter! NSK hade en 4-2 ledning i halvtid sedan även Vasileios Liolios blivit tvåmålsskytt för NSK. Tommy Olsen och Mohamed Kalssina stod för BFF:s mål. Resultatet stod sig till matchens slutminuter då NSK kunde göra två mål till och Frantzich kunde fullborda sitt hattrick. BFF fick även Adnan Saltagic utvisad med tio minuter kvar och ställningen 4-2 till Näset.

Balltorps tränare Bawan Mohideen hade följande att säga om förlusten:

“Det blev en oerhört tuff start, vi bjuder Näset på två mål inom loppet av två minuter, i minut 9 står det redan 0-2! Vi ger dock inte upp och lyckas få in 1-2, i halvtid står det 2-4 efter en hyfsat svag insats från vår sida. Andra halvleken gör vi dock oerhört bra och trycker ner Näset rejält, flera gånger snudd på 3-4 och motståndarna lyckas inte skapa något. Det kommer dock inget 3-4, istället åker vi på ett rött kort med tio minuter kvar och vi väljer att fortsätta satsa allt framåt, med en man mindre blev det lätt för näset att få in både 2-5 och 2-6 med några minuter kvar att spela. En kanske rättvis seger för Näset men däremot ett resultat som jag tycker inte alls speglar matchbilden, särskilt inte efter våran fina andra halvlek där vi skapar många bra målchanser utan att släppa något bakåt, fram tills utvisningen det vill säga. Det finns helt klart positiva saker att ta med från matchen, vi har absolut inte gett upp utan vi fortsätter kriga och siktar på tre poäng mot Fässberg nästa vecka!”

 

Näsets Anton Örth hade följande analys av matchen:

“Vi hade en idé från början att spela enkelt, rulla bollen inom laget och låta motståndarna jaga boll. Vi får någon halvchans i början av matchen och är nära att ta ledningen. Kort därefter lyckas vi komma bra till och sätter även dit första målet (7′). Balltorp börjar gnälla på varandra och även lite på domarna och tappar lite fokus i mina ögon. Vi gör mål nummer två någon minut senare (9′). Vi fortsätter med vårt spel, rullar runt i laget och sen tror jag att vi tappar bollen på mitten och åker på en kontring där Balltorp sätter dit 1-2 (15′). Vi fortsätter tugga på och sätter två till innan paus (32′ och 33′). En stund senare är det återigen lite slarv/miss i kommunikationen från vårt håll och Balltorp lyckas trycka dit 2-4 (40′). I andra halvlek kommer Balltorp ut ännu hungrigare än i första. Hög press direkt, vi hamnar lite i obalans i laget, positionsspelet var inte på topp. Mycket press och inget jättespel från något av lagen i andra halvlek. Men skulle ändå säga att det var fördel Balltorp i stort sett hela andra halvlek, flera hörnor, farliga andrabollar och målchanser. Annars var det mycket hawaii-fotboll. Balltorp fortsätter tjafsa på domarna och när Adnan (Balltorp) tycker att domaren saknar speluppfattning och åker på sitt andra gula (80′) efter ett litet utbrott så var detta till en fördel för oss. Vi lyckas strax därefter få lite mer kontroll på matchen och på något sätt komma ut ur dom trängda/pressade situationerna. I slutet av matchen kommer vi loss och där vi ännu en gång lyckas göra två snabba mål (85′ och 86′) Vi kämpar för varandra och hjälper varandra att täcka upp i hela matchen tycker jag, jobbar tills domaren blåser av trots att orken, i alla fall från min sida, inte var helt perfekt (tränat 1 utav 7 möjliga fotbollspass med laget sedan vi drog igång igen i slutet av v.29). Men vi ger oss aldrig. Skönt med en 6-2 vinst i premiären, en revansch på vårmatchen. Jag tror att Balltorp, trots denna förlusten kommer att klättra i tabellen i höst. Tufft spel, många tuffa dueller. Det blir tufft att möta Balltorp på Förbovallen i höst!”

 

Seger förde upp Näset till serieledning och BFF är fortfarande sist.

 

Igår drog även 4A igång med mötet mellan Stenkullen GoIK och Gårda BK. De båda nykomlingarna svarade för godkända vårsäsonger där GBK gick till sommarvila några placeringar högre upp än Stenkullen. Det skulle bara bli ett mål på Stenkullens IP och det var gästerna Gårda som stod för det i den första halvleken. Christopher Bratt hittade Anton Bengtsson som kunde vända upp, ta sig förbi sin bevakning, och sätta dit bollen bakom Alexander Lång i Stenkullens mål. Enligt Gårdas matchrapport var den en jämn första halvlek och en andra halvlek där GBK tog över och skapade chanser medan hemmalaget fick förlita sig på kontringslägen.

Gårdas matchhjälte Anton Bengtsson hade följande kommentar efter matchen:

“Första seriematchen efter uppehållet, de flesta har nog levt det goda semesterlivet. Båda lagen orkar jobba framåt men defensiven blir lidande. Välförtjänt vinst även om stenkullen stack upp och hade två offsidebollar i mål första halvlek. Borde blivit fler mål i den här matchen.” 

Stenkullens tränare Ingemar Holm sa så här om förlusten:

“Tuff start på hösten, vi förtjänade att få med oss minst en poäng, inget flyt med alla målchanser vi hade, framförallt i första då vi är riktigt bra med två mål tveksamt bortvinkade för offside och en given straff och några riktigt givna chanser som vi bränner. Samtidigt blev det lite hawaii i andra halvlek när vi försökte kvittera, så 3-3 hade varit rättvist kanske, nu när vi inte avgjorde i första halvlek. Men spelmässigt tar vi med oss en bra känsla trots ett pissresultat”

.

GBK är femma i tabellen och Stenkullen är åtta.

__________________________________________________________

 

För er som missat det så är Dalla igång med FCF-bloggen efter lite sommarlov. Han rivstartade med en hel del inlägg och några rejäla Silly Season-nyheter!

 

Den största är utan tvekan att 5A-laget Masthuggets prestigevärvning Wilhelm Ingves lämnar för spel med Landvetter IS i division 3. Enligt uppgifter var dealen med Hugget att Ingves fick lämna för spel högre upp under säsongen och nu blev alltså så fallet. Tungt för Hugget som ligger näst sist i tabellen inför omstarten.

 

5B-laget Fässberg (som också hade en tung vår) förstärker med bland annat rutinerade Niklas Tandrup. Tandrup lämnar en annan klubb med tabell-problem, nämligen IF Väster som ligger näst sist i 4B.

 

In och kolla in FCF-bloggen! Länken finns som vanligt till höger.

 

/Rasta

Leave a Reply


*