Argo-förlust!

SK Argos säsong i 7B drar igång på tisdag med en bortamatch mot Elisedals IS på Överåsvallen. Idag var det dags för sista träningsmatchen inför den drabbningen och det var 7A-laget Högaborg Kärralunds FC (som åkte ur 6C förra året) som kom på besök till ett soligt Majvallen.

 

SK ARGO (7B) – HÖGABORG KÄRRALUNDS FC (7A) 2-3 (1-2)

 

1-0 Martin Ferm (Kristoffer Jonsson)

2-3 Fredrik Airosto (Michael Svensson)

 

Argo ställde upp med följande lag denna lördag:

 

Fredrik

Jonathan-Magnus-Jesper-Johan A

Rasta(C)-Johan S

Martin F-Koffe-Martin OC

Kalle P

 

Bänken:

Micke

Krenar

Åman

Mikael F

Joel

Per

 

Uppställningen för dagen var alltså 4-2-3-1 där Fredrik Vikström stod i mål och framför honom spelade en fyrbackslinje med Jonathan Olsson, Magnus Andersson, Jesper Ferm och Johan Almkvist. Johan Segerlind och Fredrik “Rasta” Airosto agerade mer defensiva innermittfältare. Framför dem spelade Kristoffer “Koffe” Jonsson centralt och på kanterna Martin Ferm och Martin Olofsson Carlbom. Kalle Pettersson lirade på topp. Bänken bestod av Michael Svensson, Joel Jalonen, Mikael Ferm, Krenar Halimi, Jesper Åman och Per Nordqvist.

 

Argo började ganska bra och det kändes som de hade bra koll på gästerna. Visst hade HKFC en del boll men Argo låg till en början ganska bra i sitt positonsspel. Argo hittade även en del fina kombinationer och både Johan Segerlind och Fredrik “Rasta” Airosto kom med bra i spelet. Djupledsspelet har väl inte riktigt funkat jättebra innan i träningsmatcherna men i dagens match hittades det in med en del bollar bakom HKFC:s backlinje. HKFC var inte ofarliga och ibland hamnade Argo lite på mellanhand. Det var även Argo som kunde göra 1-0 efter ett fint uppbyggt mål. Martin Ferm fick en boll på kanten och la tillbaka den till Rasta som slog ett inlägg mot bortre stolpen där Kalle P snappade upp bollen. Han la hem den till ytterbacken Johan Almkvist som slog ett nytt inlägg. Koffe styr bollen vidare till Martin Ferm som får in bollen i mål!

 

Efter mål tappar Argo lite i koncentration och HKFC får mer att säga till om och kvitterar även. En boll in i straffområdet nickas ner till en rättvänd HKFC-spelare som ganska ostört kan lägga in 1-1. Innan halvtid gör även HKFC 2-1 efter ett friläge som Argo bjuder på efter slarv. HKFC får även ett till friläge efter en möjlig offside men anfallaren lyckas skicka upp bollen på Gråberget istället. Argo tar sig tillbaka in i matchen efter den lilla svackan och har några chanser på kvittering innan halvtid. Martin Ferm är närmast efter att han brötat sig in i straffområdet på en Kalle P-skarv men skottet smiter utanför. 2-1 i halvtid till gästerna.

 

Det märktes att värmen hade gjort sitt under den första halvleken för det var två trötta lag som spelade den andra halvleken. Detta resulterade i en hel del slarv från båda lagen och extremt långa lag. Ett tag kändes det som båda lagen stod med sina backlinjer utanför eget straffområdet och det var stora ytor emellan. Argo fick egentligen aldrig igång något bolltempo men hade under stora delar en hel del boll. HKFC ställde dock om ganska snabbt när de vann boll och var nära att straffa Argo flera gånger med bollar i djupet. Det var även en chansrik halvlek och Argo var ytterst nära när Kalle P hittade Rasta utanför straffområdet. Hans skott gick i en fin bana mot krysstrakten men träffade ribban och inbytte Micke Svensson vinkades av för offside på returen. Även Joel Jalonen hade ett jätteläge för Argo när han fick fritt skottläge i straffområdet. Tyvärr smet skottet utanför.

 

HKFC var farliga när de ställde om och Argo orkade inte riktigt ta jobbet hela vägen hem. Deras 3-1 är dock en riktig bjudning när det blir blir missförstånd vid ett Argo-inkast vilket gör att  en HKFC-spelare får ett friläge. Avslutet är en riktig sorkdödare men bollen hittar in via stolpen.

 

Argo har en hel del boll på slutet men HKFC förvarar bra och Argo har inte riktigt skärpan. Det blir dock en reducering när Rasta kan göra sitt första spelmål i Argo-tröjan. HKFC ställer till det för sig i egen straffområde och Micke Svensson kan sno åt sig bollen nere vid kortlinjen. Han spelar den bakåt till Rasta som hittar rätt med ett lågt skott.

 

Argo hinner inte så mycket mer och känslan är att det blev en ganska onödig 2-3 förlust.

 

Positivt dock att Argo gjorde mål efter två mållösa matcher. Djupledsspelet fungerade även bättre.

 

Negativt att det slarvades en hel del motståndarna bjöds på en hel del. Passningstempot var även alldeles för lågt och det var gå-fotboll under delar av den andra halvleken.

 

Argo får ta nya tag och fokusera på premiären på tisdag!

 

/Rasta

Leave a Reply


*