Genreps-förlust!

 

SK Argo ställdes mot 6C-laget Vrångö IF (som slutade tia i 6C 2015) i sitt troliga genrep inför seriestarten i 7B. Möjligen att Argo hittar någon match till nästa helg men med tanke på att de flesta serierna är igång kan det bli lurigt. Dagens match spelades på ett soligt men stundtals lite blåsigt Heden. Argo mönstrade följande lag idag:

 

Fredrik

Jonathan-Per-Barkebo-Rasila

Martin F-Rasta(C)-Åman-Krenar

Kalle P-Santi

 

Bänken:

Jetmir

Karlén

Mikael F

Micke

Martin OC

 

Tränare Peter Sjögren hade alltså ställt upp med en klassisk 4-4-2 uppställning där Kalle Pettersson och Santiago Cambon Piriz bilade anfallspar. Fredrik “Rasta” Airosto och Jesper Åman spelade på innermittfältet och Krenar Halimi och Martin Ferm på kanterna. Calle Barkebo och Per Nordqvist var tillbaka som mittlås med Henrik Rasila som vänsterback och Jonathan Olsson som högerback. Fredrik Vikström vaktade kassen. På bänken återfanns Jetmir Arslani, Michael Svensson, Mikael Ferm, Martin Olofsson Carlbom och Martin Karlén.

 

Matchen började med ett ganska högt spelande Argo och ett Vrångö som hade mycket boll och rullande en hel del. Dock ledde det stora bollövertaget inte till några jättefarligheter och mycket av VIF:s bollinnehav var på egen planhalva. Argo låg bra i sitt positionsspel och löste det bra. Vrångö skapade till slut lite chanser och vaskade fram några hörnor bland annat. VIF fick även lite chanser när Argo blev lite övermodiga i sitt rullande på egen planhalva. VIF:s 1-0 kom även efter lite schabbel hos Argo. En inspark gick rakt på en Vrångö-forward som kunde hänga dit den (möjligen spelade han fram till den andre anfallaren).

 

Argo hade sedan en ganska bra period där man flyttade upp spelet, vann en del boll på mitten och hittade lite bra kombinationer. Både Martin Ferm och Krenar Halimi fick en del bollar på kanterna och det skapades även lite chanser. Kalle P var ytterst nära att nicka (!) in en frispark när målvakten tvekade på att gå ut. Hans nicktouch från nära håll hamnade dock precis hos målvakten. Argo hade även en bra chans efter lite fint spel som slutade med att Jonathan Olsson hittade in med ett inlägg på första stolpen till Rasta. Han lyfte vidare bollen över målvakten och in framför mål. Tyvärr var en VIF-spelare först på bollen.

 

Argo drabbas även av en utvisning i den första halvleken. Per Nordqvist fick jaga en VIF-spelare som var på väg igenom och han hakar tag i honom och domaren anser att det är målchansutvisingen och halar upp det röda. Vrångö och domaren gick dock med på att  ersätta Per. Jesper Åman flyttade ner i backlinjen och Michael Svensson kom in på mitten.

 

VIF hade några fler chanser innan halvtid och det blev några halvfrilägen och något skott över på nära håll men den första halvleken slutade 1-0 till VIF.

 

Argo är tyvärr inte alls med i början av den andra halvleken och Vrångö kan avgöra matchen. 2-0 kommer nästan direkt efter flera fina kombinationer som leder till att den VIF-spelare får öppet mål. 3-0 kommer strax efter och det är ett inspel där en VIF-spelare är först på och får in bollen. Efter detta höjer sig Argo lite och hittar lite offensivt spel. Tyvärr gör VIF 4-0 istället lite turligt. Ett inlägg rensas av en Argo-spelare på en annan Argo-spelare som friställer Heimar Svensson i VIF som bara kan peta in bollen innan Fredrik Vikström hinner komma ut.

 

Sista halvtimmen blir det två ganska utdragna lag och en hel del trötta ben (särskilt i Argo). Argo vaskar dock fram några chanser. Rasta får en fin pass av Kalle P precis utanför straffområdet men hans skott saknar skärpa, kvalité, kraft, precision och syfte och målvakten har inga problem. Kalle P har även en egen chans när han för andra gången i samma match får en nick på mål (troligtvis någon form av rekord). Martin Olsson Carlbom kom in på topp och var framme och högg några gånger. Martin Karlén kom in på vänsterkanten och fick en hel del boll och skickade in några inlägg i straffområdet. Vrångö (som hade mer ork) skapade också en hel del chanser för att utöka sin ledningen men matchen slutade 4-0 i deras favör. Argo fick även ett andra rött kort i slutet när Martin Ferm uttryckte sig på ett sätt som man inte får göra på en fotbollsplan.

 

En bra genomkörare för Argo där de ligger bra och hittar spel i den första halvleken. Den dåliga början på den andra halvleken hyfsades till i slutet och allt som allt var det ett helt ok genrep med tanke på att motståndet spelar en division högre upp.

 

/Rasta

Leave a Reply


*