Snö-slaskig seger!

BK BJÖRKÅSEN – SK ARGO 0-4 (0-2)

 

0-1 Kalle Pettersson (Magnus Andersson)

0-2 Kalle Pettersson (Rasmus Grahm)

0-3 Santiago Cambon Piriz (Marcus Berntsson)

0-4 Krenar Halimi (straff)

 

SK Argo spelade idag sin tredje match på en vecka. Efter två tuffa cup-duster mot division 4-motstånd (Göteborgs FF och IF Väster) var det dags för lite mer anpassat motstånd. Det var nämligen 7B-kollegan BK Björkåsen som stod för motståndet på en väldigt snö-tung Ruddalen 2. Planen var i spelbart skick men det blev tämligen chansartat då bollen stannade i snön till och från. Matchen spelades även bara 2×30 minuter då planen skulle hinna plogas innan matchen BK Skottfint – Solväders FC som började efter. Lite oklart vem som bestämde detta eller hur diskussionen gick. Det var inget som Argo kände till förrän matchen drog igång. Förståligt att lagen efter vill ha en fin plan att spela på, tveksamt dock att det ska påverka andra matcher. Med tanke på hur underlaget var så var det dock två ganska trötta lag som klev av planen och en halvtimme till hade nog inte höjt spelkvalitén. Det handlar väl mest om principsaken samt att det ställer till det lite för tränarna när det gäller att ge spelare speltid. Hur som helst ställde Argo upp med följande lag denna söndag:

 

Fredrik

Rasila-Mange-Barkebo-Mikael F

Rasta(C)-Ralle

Joel-Kalle P-Jetmir

Martin F

 

Bänken:

Marcus

Santi

Jonathan

Krenar

Sjögren

 

Argo ställde alltså upp med en 4-2-3-1 uppställning eller möjligen 4-4-1-1 beroende på hur man ser det. Fredrik Vikström vaktade iallafall kassen och framför honom gjorde Henrik Rasila sin första start som utespelare 2016 (han var ju målvakt mot Styrsö) som högerback. Spelande tränaren Magnus Andersson bildade mittlås med Calle Barkebo och Mikael Ferm spelade till vänster. I de två lite mer defensiva mittfältsrollerna återfanns Fredrik “Rasta” Airosto och Rasmus “Ralle” Grahm. Joel Jalonen spelade högerytter och Jetmir Aslani spelade till vänster. Kalle Pettersson låg i en lite släpande forwardsroll bakom Martin Ferm som spelade längst upp. På bänken fanns Marcus Berntsson, Jonathan Olsson, Krenar Halimi, Santiago “Santi” Cambon Piriz (som gjorde sin första match 2016) och även tränaren Peter Sjögren (som dock inte spelade).

 

I matchinledningen kände lagen lite både på varandra och på underlaget. BK Björkåsen kändes lite hetare och det mesta spelet var till en början förlagt till Argos planhalva. Det tog ett tag innan Argo hittade rätt i sina positioner och i början var det lite virrigt. Det skapades dock inga jättechanser för Björkåsen. Argo spelade dock upp sig och hittade lite spel på mitten och Martin Ferm var på väg igenom några gånger men några fina glidtacklingar av BKB:s försvarare stoppade avsluten.

 

Argo tog dock ledningen ungefär halvvägs in i den första halvleken. Magnus Andersson lyfte en frispark från mittcirkeln och den landade mellan Björkåsens målvakt och backlinje. Kalle P kom in perfekt i den ytan och fick en fot på bollen och kunde styra in den i mål.

 

Björkåsen var inte ofarliga och hade bland annat en frispark som Mario Pardo Araya snyggt drog över muren men Vikström sträckte ut och tippade till hörna.

 

När väl Argo ställde om så kändes det dock farligare och innan halvtid kom även 2-0. Ralle hittade Kalle P med en genomskärare när Björkåsens backlinje hamnat fel. Kalle P förvaltade friläget på bästa sätt och rullade enkelt in bollen. Rasta borde även ha gjort sitt första mål i Argo-tröjan efter en fin omställning. Martin Ferm vände fint på spelet och Rasta tog sig förbi den sista BKB-backen men avslutet fumlades bort i snön och blev någon form av misslyckad Karel Poborsky-lobb från EM 1996.

 

I början av den andra halvleken hade Argo en liten svacka igen och Björkåsen hade en hel del inlägg, hörnor och inkast men utan att skapa några kanon-chanser. Argo höjde sig dock igen och det fanns en massa ytor hos ett ganska trött Björkåsen. Tyvärr slarvades en hel del av lägena bort i snön men Argo skulle göra både 3-0 och 4-0. Vid 3-0 var det ett samarbete mellan inbytte Marcus Berntsson och inbytte Santiago Cambon Piriz. Berntsson slog en bra frispark från kanten som Santi skarvade förbi målvakten. 4-0 kom efter att Kalle P blivit fälld inne i straffområdet. Krenar Halimi tryckte in straffen.

 

Positivt för Argo att hålla nollan, särskilt efter det målrika uttåget ur Västra Cupen, och att det finns bredd på flera olika positioner. Matchen var som sagt svårspelad i snön men Argo gjorde det bästa av det och bjöd på fyra mål framåt och stundtals flera fina kombinationer.

 

/Rasta

Leave a Reply


*