Silly is back!

 

Det har varit full fart på cupspelet i veckan och därför har Silly Season-uppdateringarna fått sitta i baksätet lite. Men nu tar vi en sväng igen:

 

Rastas Hörna rapporterade att mittfältaren Braulio Rodriguez varit på gång till klubben och nu är det bekräftat att han är klar för FK Kozara i 4A. Rodriguez spelade förra säsongen för numera nedlagda Santos CruzAzul IF och har även ett förflutet i Angered FC.

 

4A-laget Partille IF FK fortsätter att förstärka från Sävedalens IF. Senast i raden är backen Jonathan Svedberg. Svedberg spelade mest i SIF:s juniorlag och enligt statistiken medverkade han även i två reservlagsmatcher. Unge Iset Thoma-Hajrizaj (född 1999) ansluter från IF Warta och även Edoa Franklin verkar ny för säsongen. Franklin verkar ha ett förflutet i småländska IF Eksjö Fotboll men oklart om det är senaste klubben. Nya är också mittfältaren Sertac Er (född 1993) som spelade i IFK Åmål förra säsongen och unge anfallaren Anton Wallin (född 1997) ansluter från Qvidings juniorlag.

 

Det är även klart att Partille tappar en spelare som inte ens hann spela för klubben. Målvakten Alexander Wester anlände ju till Partille inför 2016 från nedlagda Olskrokens IF men kommer inte att spela med klubben. Wester återvänder istället till Öjersjö IF där han spelade innan Kroken. En fot-operation gjorde att Wester gick gipsade över jul och nyår och motivationen fanns väl inte riktigt att träna tre gånger i veckan. ÖIF:s tränare Jimmy Jonsson visade stort intresse och självklart lockar väl ÖIF:s satsning också. En intressant pusselbit för ÖIF som haft det lite svajigt på målvaktssidan de senaste åren.

 

När det gäller gamla Krokenspelare så sprids de nu för vinden. Igår gick det att läsa på Tobias Sahléns Twitter att han numera tillhör 5B-laget Fässbergs IF. Han följer alltså efter Stefan Runeman och Fredrik Österholm som båda spelade med Kroken förra säsongen och nu återfinns i FIF.

 

När det gäller Olskrokens bästa målskytt genom tiderna, Jonas “Söder” Söderström, så har det ryktats en del om vart han kommer att spela nästa år. Skadebekymmer har ju gjort att han spelat sporadisk de senaste åren, faktisk en del som målvakt till och med. Nu surras om att han kan vara på väg till nystartade 7A-laget Gamlestaden FF. För ett tag sen ryktades det även att han kanske skulle dra på sig en Götaholmströja.

 

GaFF har ju även ryktats jaga Elisedals kultspelare Martin “Kobran” Delmoro, men han verkar bli kvar i EIS.

 

___________________________________________________________________

 

Nykomlingen i 5A, Angered MBIK, har gjort klart med en ny målvakt. George Boulos anländer från Slottsskogen/Godhem IF. Han har även ett förflutet i Bergsjö IF och tillhör deras legendariska 87-generation. Snubblade över en fin text om det laget, klicka HÄR. Angered MBIK tappar även en spelare, Ferhat Ahmet Sammar, lämnar för seriekonkurrenten FC Bosona.

 

En annan nykomling i 5A, Björndammens BK, har gjort en fin värvning. Oscar “Kiosk” Johansson är enligt Sävedalens IF:s hemsida klar för BBK. “Kiosk” kommenterar övergången så här på SIF:s “Leifs Matchblogg”:

 

“- Jag går in i slutfasen av mina studier i logistik i Varberg och ska skriva examensarbete. Därför vill jag gå ner i träningsmängd lite och då passar det bra med Björndammen där jag dessutom har en del andra kompisar som de gamla sävedalarna Erik Alenvret och Adam Edgren.

- Jag fick gärna vara kvar och vi ska stämma av efter hand. Eventuellt kommer jag tillbaka till hösten. Det har varit fantastiskt roligt att spela i Sävedalen och förra året var underbart även om jag på grund av skador inte spelade så mycket.” 

_______________________________________________________________________

 

5A-laget Bergsjö IF har gjort klart med Mattias Tesfarmarian. Mittfältare från stockholmsklubben Ekhagens IF (division 4)

 

5B-laget BK Skottfint fortsätter att fylla på truppen inför säsongen. Senaste nyförvärvet heter Mustafa Bülbül  En mittfältare som kommer ifrån Slottsskogen/Godhem IF men har Vasalunds IF som moderklubb.

 

GAIK, också i 5B, fortsätter att värva från Rambergets SK. Senaste tillskottet heter Halil Acikel och klubben har även gjort klart med Phillip Mattsson, anfallare från Skuttunge SK. SSK vann division 6 Norra (Upplands FF) förra säsongen och Mattsson blev lagets näst bäste målskytt med sina 11 mål.

 

__________________________________________________________________________

 

Ramberget i 6B har haft en hel del spelare in och ut ur truppen. På plussidan kan vi nu även räkna in spanjoren Jose Campillo (offensiv mittfältare) och Jakhub Davudov, enligt rapporterna en löpstark yttermittfältare.

 

___________________________________________________________________________

 

Nya 7A-laget Angereds IS har gjort klart med två nya spelare: målvakten Sebastian Zangenberg (med bland annat ett förflutet i nerlagda Bokedalens IF) och Leeth Reza (försvarare med förflutet i Rannebergens IF och Lärje/Angered).

 

Ett annat nytt 7A-lag som fyllt på truppen är Gamlestaden FF. Fyra nya spelare är klara för GaFF:

 

-Yoshifumi Yamakoshi. GaFF kryddar alltså truppen med en spelare från Japan. Dock kommer han bara stanna till sommaren.

-Jacob Fors. Har hållit uppe ett tag med fotbollen på grund av knäproblem men gör nu en satsning i GaFF. Kan användas både i backlinjen och på mittfältet. Har ett förflutet i ÖIS.

-Tobias Färdig. Fotbollsfostrad i Lerums IS.

-Hiwa Gholamzadi. 27-åring försvarare från nedlagda FC Astro.

 

____________________________________________________________________

 

Senare ikväll kollar vi över helgens träningsmatcher!

 

/Rasta

 

Leave a Reply


*