WE ARE GÖTAHOLM!

Ikväll avslutades den fjärde omgången i 6A med matchen mellan Partille IF SC och Götaholm BK:

 

PARTILLE IF SC – GÖTAHOLM BK 1-6 (1-1)

 

0-1 Shafie Nurani (Per Darolf) (23)

1-1 ? (26)

1-2 PJ Eriksson (Daniel Wedberg) (46)

1-3 Daniel Wedberg (Abdi Bashir) (48)

1-4 Thomas Celec (PJ Eriksson) (52)

1-5 Fredrik Airosto (PJ Eriksson) (65)

1-6 Daniel Wedberg (Abdi Bashir) (71)

 

Det var en riktigt solig och skön söndagskväll när domare Andreas Pandzic blåste igång matchen på Lexbys konstgräs. Götaholm ställde upp med följande lag denna afton:

 

Mackan

Per-Filip-Martin S-JK

Abdi-Rasta(C)-Celec-Shafie

PJ

Wedberg

 

Det var inget mördande tempo i värmen och lagen började med att känna på varandra båda lagen tilläts rulla en del boll. Det var dock en hel del slarv hos Götaholm både offensivt, med bolltapp och dåliga passningar, och defensivt, med dålig kommunikation och slapp markering. Båda lagen hade lite omställningar när de andra laget tappade boll. Partille hittade en hel del uppspel på Marcus Kreivi som hittade ytan mellan Götaholms mittfält och backlinje. Det ledde dock mest till några skott utifrån och en och annan hörna. Götaholm hade lite problem i sitt positionsspel och Pontus Bauman fick lite för mycket utrymme i mitten.

 

Götaholm hittade stundtals lite spel då laget höjde passningstempot och sänkte antalet tillslag. Abdi Bashir kom runt fint några gånger på sin kant och Daniel Wedberg var på väg igenom några gånger och Martin Persson i Partilles mål får göra några ingripanden.

 

I den 23:e matchminuten kan Götaholm ta ledningen. Per Darolf kommer upp på sin högerkant och lägger in bollen mot mål. Den hamnar till slut hos Shafie Nurani utanför straffområdet. Han kliver in i banan och kan placera in bollen i målvaktens vänstra hörn!

 

Tyvärr får inte Götaholm behålla ledningen så värst länge. Götaholm får en frispark utanför Partilles straffområde men det slutar med att Partille får en omställning som slutar med en frispark för hemma laget. Partille flyttar upp folk och bollen läggs i en hög båge mot Götaholms mål. GBK:s burväktare Markus Manninen ser ut att lätt fånga bollen men den nedåtgående solen ställer till problem och han tappar bollen och en Partillespelare kan lätt lägga in bollen i öppet mål.

 

Partille tar över matchbilden för ett tag även om Götaholm har en del farliga omställningslägen. Det är lite rörigt hos Götaholm och Partille har både hörnor och en del frisparkar och även bollar som inte Götaholm riktigt får undan.

 

Även Götaholm har några bra lägen innan halvtidsvilan. Abdi är aktiv på sin kant och han kommer runt flera gånger. Det bästa läget blir när han serverar Wedberg snett-inåt-bakåt mitt i straffområdet men Persson gör sig stor och räddar skottet. Även Thomas Celec får en bra passning av Abdi men han får ingen bra träff.

 

Halvleken avslutas med en hörna för Götaholm som blir farlig det slutar med att Fredrik “Rasta” Airosto och Partilles Martin Björkdahl nickar ihop. Eller rättare sagt Rasta nickar in i bakhuvudet på Björkdahl. Halvleken slutar alltså 1-1 efter en ganska svängig match där tempot var ganska lågt och misstagen många.

 

På de sju första minuterna av den andra halvleken avgörs sedan matchen. Götaholm gör mål direkt i den andra halvleken. Laget vinner boll direkt och Wedberg kan vända upp med boll på offensiv planhalva och servera PJ i djupet. Han tar med sig bollen och bryter in mot mål och kan placera in bollen i mål! 3-1 målet kommer bara någon minut efter. Abdi kommer runt på sin kant och kan hitta Wedberg i straffområdet och denna gången tar han emot bollen innan han dunkar in den i mål.

 

Av bara farten kommer även 4-1 till Götaholm. Rasta och PJ växelspelar på mitten och Rasta hittar fram med en boll som friställer PJ. Målvakten räddar dock skottet men Celec hugger på returen och trycker in bollen. Troligtvis matchens gladaste målskytt!

 

Plötsligt leder Götaholm med 4-1 och matchen dör en aning i detta läget. Partille orkar helt enkelt inte svara och Götaholm kan ganska ostört rulla boll. Visst kommer Partille i omställningar men det känns aldrig riktigt farligt. Götaholms defensiv har skärpt sig ordentligt i den andra halvleken och vinner mycket boll och kliver framför sina spelare. Offensivt försöker Götaholm hålla igång bolltempot och hittar även bra vändningar.

 

Götaholm kan även göra både 5-1 och 6-1 innan matchen är över. Vid 5-1 hittar Rasta Abdi i djupet och han lägger in bollen mot mål där PJ dyker upp vid den första stolpen. Han touchar bollen vidare och vid den bortre stolpen kan Rasta dyka upp och lägga in bollen i öppet mål.

 

Vid 6-1 lägger Abdi in en boll i straffområdet som Wedberg mycket snyggt möter med en vänstervolley. Han får en bra träff och bollen går mellan benen på målvakten.

 

Resten av matchen spelas mest av och ofta blir det lite överarbetat hos bortalaget och lite uppgivet hos hemmalaget.

 

Götaholm gör en riktigt bra andra halvleken efter en ganska dålig första halvlek. Vinsten gör att Götaholm kliver upp på en tredjeplats. En poäng efter Gårda och tre efter ledande Roma.

 

Götaholms högerkant var riktigt vass, särskilt i den andra halvleken. Per Darolf är enligt Götaholmaren laget bästa spelare i denna matchen. Han låg rätt hela tiden och bröt väldigt många passningar. Dessutom klev han upp i sin press och vann mycket boll när han klev framför sin spelare. Abdi Bashir hade stundtals lekstuga och många av de passningarna kom just från Darolfs fot. Götaholmaren tyckte sig även skymta en tunnelpassning…

 

En riktigt skön seger för Götaholm som visar att de vill vara med i toppen och kriga. På lördag blir det en riktigt skön match då serieledarna FC Roma United kommer på besök till Gamlestadsvallen.

 

Partille står kvar på sina fyra poäng efter fyra omgångar.

_______________________________________________________

 

Götaholmaren hoppas på att kunna uppdatera statistiken imorgon om nu alla matchrapporter från omgång 4 har kommit in.

 

Redan på tisdag börjar den femte omgången med matcherna Öjersjö-Partille och Tollered-Real Maskin. De får vi titta till imorgon…

 

#6

Leave a Reply


*