Repskapet!

 

Ikväll var det dags för förbundets Representantskap för 2016 och undertecknad var på plats i kraft av SK Argos nye sekreterare.

 

Med tanke på hur det har stormat kring serieförslagen till division 6 och 7 så blev det lite av ett antiklimax då det gick tämligen lugnt till. Till största delen berodde ju detta på att förbundet tog sitt förnuft tillfånga och ändrade förslagen.

 

Ordföranden Bert Andersson inledde dock med att informera om att vissa av klagomålen på serieförslagen inte hade hållit god ton eller nivå och vissa av Tävlingskommitténs (TK) medlemmar lämnat sina uppdrag på grund av detta. Självklart väldigt tråkigt och självklart inte acceptabelt. Utan att försvara de, uppenbarligen hårda, orden som förbundet fick höra så visar det ju dock på hur känsligt förslaget var och hur upprörda många klubbar ute i lokalfotbollen blev.

Att TK inte kunde förutse detta (då hade de ju rimligtvis inte släppt förslaget) är ju ett tecken på att det är ganska långt mellan hur förbundet ser på lokalfotbollen och hur klubbarna gör det. Det medgavs även från förbundets håll lite vagt att det hade blivit “fel” men att det nu hade rättats till.

 

Större delen av mötet handlade dock om motioner gällande damfotboll och ungdomsfotboll och där hettade det till lite till och från. Det blev även ett gäng omröstningar och lite debatt fram och tillbaka. Bloggen tänker inte gå in närmare på det. Dessa frågor var självklart lika viktiga för de berörda föreningarna som serieindelningen var för de lagen som följder denna bloggen.

En liten sak stack dock ut.

I en diskussion om det skulle vara två division 4-serier i damfotboll (som det är nu) eller en 4:a och en 5:a så ville en representant att detta skulle ändras redan till nästa säsong. Då påpekade ordföranden Bert Andersson att förbundet har som linje att de sportsliga förutsättningarna ska vara klara innan säsongen börjar. Självklart en viss humor i det uttalandet med tanke på det första förslaget till herrarnas serieindelning i division 6 och 7.

 

 

När det väl var dags för att serieindelningarna skulle klubbas igenom så var det inga förändringar eller diskussioner när det gällde de föreslagna indelningarna till 4A, 4B, 5A och 5B.

 

I division 6 hade det blivit en förändringJärnbrotts IF (fyra i 7B som hade placerats i 6C) tackat nej till sin plats. Detta gjorde att Neutrala UF (som egentligen åkte ur 6D) fick den platsen då de var nästa lag på tur. Kvoten för uppflyttade division 7-lag var full och Neutrala hade bäst poängsnitt av de division 6-lagen som åkte ur. Neutrala i 6C alltså.

Det mest överraskande och lite komiska var när Gambianska IF:s representant frågade varför laget inte var med i 6A. GIF blev uteslutna på grund av att laget lämnade två WO men uppenbarligen hade klubben själva inte koll på det.

Frågan ställdes även till förbundets om de hade funderat på tre division 6-serier (som många av motförslagen föreslog) men det hade de inte funderat på. Motivationen var lite luddig och gick ut på att det på något sätt blev konstigt med två femmor och tre sexor när det gällde upp- och nedflyttning. Bloggens slutsats är att om seriesystemet ska ändras måste det förslaget komma som en motion till Repskapet 2017 (innan utsatt datum, i år 1/11). Inget av förslagen om tre sexor kom som en egen motion innan 1/11 i år utan var alla inbakade i motförslaget till förbundets förslag.

 

Annars röstades serieindelningen för division 6-serierna igenom utan protest.

 

I division 7 blev det en ändring då Fotö GOIF (7B) bytte serie med Käringöns FC (7A) efter förslag från Pushers BK:s starke man Frasse Fransson. Det var även två nytillkomna lag i division 7 som inte fanns med på serieförslaget. Ett Chalmers-lag och ett lag med som hette något i stil med Positivismo.

 

Förbundet presenterade även konceptet motionsfotboll som enkelt uttryckt är Korpen i förbundets regi.

 

Som sagt ett ganska lugnt möte där dock förbundet kunde ha ställts till svars lite mer angående det första serieförslaget och där hade självklart undertecknad kunnat ta till orda. Känslan är ändå att förbundet fattade att de gjort fel och de lär ta framtida förslag både en och två vändor innan de skickar ut det.

 

När det gäller tre division 6-serier (som bloggen anser är det bästa för lokalfotbollen på sikt) så får vi väl se om det dyker upp någon motion till nästa års Repskap.

 

/Rasta 

Leave a Reply


*