Röster från 6D!

 

Här kommer lite intervjuer från 6D. Hör vad Bjurslätts IF:s Benny Brunberg, Vardar/Makedonijas Labinot Aziraj, Backatorps IF:s Dan Ahlman och Diseröd SK:s Daniel Broman har att säga om säsongen 2016:

 

Vi börjar med BIF:s Brunberg:

md_DSC05277

 

Som nykomlingar stod Bjurslätt för en fin säsong med en andraplats även om laget aldrig var riktigt nära Hisingen FC som vann. Hur skulle du sammanfatta säsongen?

Jag tycker vi gjorde en bra säsong. Många räknade oss som ett mittenlag eller att vi skulle åka ur. När vi visste att de var kört så testade vi på lite olika saker när vi ändå hade tid till det.

Vilken nivå höll årets 6D och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Jag får ju säga att 6D har alltid varit den svåraste 6:an. Det var samma när jag spelade i Säve och även Bosna IF. Alla slår alla man kan aldrig ta ut en vinst i förväg i den serien.

Hur skulle du betygsätta din egen insats?

Jag tycker jag gör en okej säsong. Lite jobbigt dock när jag spelade första halvan som nummer 10-roll som jag inte riktigt trivs med. Sen fick jag spela forward igen och då blev det bättre när jag fick spela på min riktiga position.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Vi hela laget har vart bra tillsammans, de som kanske får extra beröm är väl tränarstaben som gav oss en bra träning så vi orkade kriga så länge som de höll sig.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Faktiskt så har jag inte tänkt på det utan mest fokuserad på mitt egna lag för att vi ska vinna matchen.
Men vad jag vet, snabbt och enkelt, så är det ju ingen som stuckit ut om man säger så.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Det är väl Diseröd borta , då har jag aldrig vart så arg på en domare och förbund att ens en match får spelas på ett sånt livsfarligt “plastgräs”. Snarare en betongplatta man spelar på.

Om vi blickar framåt, vad behöver BIF göra för att ta nästa steg och slåss om seriesegern en hel säsong?

Det blir lite hårdare träning och få igång spelet igen. För stora delar av säsongen så var de lite dåligt , så de ska bli bättre.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Bjurslätt?

Jag blir kvar i Bjurslätt.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Nej, faktiskt inte. Har inte kollat på de andra tabellerna så vet inte riktgt vilka som har åkt ut eller inte.

______________________________________________________________

 

Vi fortsätter med Vardars tränare Aziraj:

390706

 

Vardar slutade fyra (frågorna skickades innan tabellen ändrades) till slut och var med i toppen lite under inledningen men kunde aldrig utmana ordentligt. Det blev även lite svettigt på hösten då det inte skiljde så många poäng ner till botten. Hur skulle du sammanfatta Vardars säsong?

Säsongen har ju varit lite turbulent i och med att vi som bekant gick skilda vägar med Engelbrektsen efter de inledande omgångarna. Jag som oprövad i sammanhanget ställdes inför en stor utmaning men tillsammans med sportchef Spasko Milevski och stommen i laget lovade vi varandra att börja dra mot samma håll. Nu vet vi inte om vi får tre poäng från den avbrutna matchen mot Diseröd och därmed går om Hälsö men oavsett tabellplacering känner vi i laget att en 4:e alternativt 3:e plats är lite av en seger i sig med tanke på hur säsongen har sett ut med i snitt 8-10 man på varje träning. Jag är ändå nöjd med säsongen och sammanfattar den som lärorik.

Vilken nivå höll årets 6D och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Jag tycker att årets 6D höll en ganska så okej men jämn nivå, det visar inte minst det getingboet som det utvecklade sig till i slutet. Det var bara Hisingen som var i en klass för sig. En stor eloge ska också ges till Neutrala för upphämtningen de stod för under hösten. Det var nog många som skrattade när jag före sommaruppehållet sa att de kommer vakna till liv och ta igen de 13-14 poängen dom låg efter inför hösten.

Den positiva överraskningen var nog Bosna som fram tills att vi slog dem på hemmaplan hade nästan allt i egna händer. En negativ överraskning var den dåliga målskörden i skytteligan. Att vinna en skytteliga i division 6 med 11 mål är inget att hänga i julgranen. Ping till Gabriel Gallardo Sepulveda och Dellshad Kassal, två härliga lirare som jag känner väl.

Hur skulle du betygsätta din egen insats som tränare och spelare i år?

Efter lite distans till säsongen som varit är jag ganska så nöjd med min insats som coach. Den största utmaningen var att bygga upp en slags respekt från laget att få dem att förstå att jag inte är deras lagkamrat längre. Som spelare blev det ett antal matcher som målvakt och det bjöds på ett antal tv-räddningar. 4 vinster, 1 kryss och 1 förlust som oprövad målvakt är något man gärna skryter om.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Visst finns det vissa spelare som betytt extra för laget den här säsongen men jag väljer att lyfta fram stommen i laget som varit med i med- och motvind. Dessa spelare vet vilka dem är och dem vet hur mycket jag uppskattar deras engagemang och hjärta för klubben.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Jag imponeras över Bjurslätt som med två fantastiskt ödmjuka tränare i Hasse Johansson och Ulf Håkansson stått för en grym säsong som nykomling. Det var synd att andraplatsen inte räckte till kval för då är jag säker på att dem hade lirat i division 5 nästa år.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Vinsten mot Bjurslätt med 1-0 på hemmaplan efter att blivit mer eller mindre ägda av Bjurslätt i större delen av matchen är nog det bästa ögonblicket under säsongen. Goran Pastorkovic kanon gav oss en riktig grisseger mot mina före detta tränare Johansson och Håkanson.

Om vi blickar framåt, vad behöver Vardar göra för att ta nästa steg och slåss om seriesegern?

Individuellt sätt har vi kompetens för att slåss om en serieseger nästa år. Vi har dock alldeles för dålig träningsnärvaro för att blanda oss in i en toppstrid. Får vi ordning på det kommer vi bli farliga.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Vardar?

Jag är muntligt överens med klubbledningen om att fortsätta som huvudtränare 2017. Vi kommer med största sannolikhet få in en andretränare som vi sedan kommer presentera lite längre fram.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Jag gläds med Hisingsbacka FC och Hisingen FC som stått för en magisk säsong. Det ska bli kul att följa dem i division 3 respektive division 5 nästa år. Kul för ön Hisingen minst sagt! Samtidigt är det nästintill tragiskt att se anrika klubbar som Jonsered, Ytterby och Fässberg falla rakt ner i seriesystemet.

___________________________________________________________

 

Här kommer Backatorps Ahlman:

5765686.jpg;w=240;mode=crop;scale=both;anchor=middlecenter

 

Det blev en mittenplacering efter att Backatorp nosat lite på toppen under våren men på hösten gällde det mest att hålla sig borta från bottenstriden. Hur skulle du sammanfatta BIF:s säsong?

Precis som du säger gjorde vi en ganska bra vårsäsong medan höstsäsongen var mer eller mindre katastrofal. Vi inledde säsongen med riktigt bra träningsnärvaro och ledarstaben fick ställa över spelare till matcherna och det visade sig också i resultaten men under sommaren åkte vi på några skador på nyckelspelare och en del andra spelare föll också ifrån. Träningsnärvaron sänktes drastiskt och till många matcher fick vi skrapa ihop spelare. När det väl gällde i sista matchen samlade vi dock oss samman och visade att vi absolut hör hemma i sexan. Det känns surt att vi slarvade bort vad som kunde ha blivit vår i särklass bästa säsong någonsin.

Vilken nivå höll årets 6D och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Jag har svårt att jämföra med övriga sexor men det känns som att det var en oerhört jämn serie där i princip alla lag kunde plocka poäng av varandra. Om det är ett tecken på att vi alla var jämndåliga eller jämnbra låter jag vara osagt. Att Hisingen skulle ta hem serien förutspådde jag ganska tidigt och där under var det som sagt oerhört jämnt poängmässigt. Om man ser till året innan så får man väl säga att det var något av en negativ överraskning att Neutrala landade i botten av tabellen.

Hur skulle du betygsätta din egen insats i år?

Rent spelmässigt tycker jag att jag har levererat på en helt okej nivå men jag brukar stå för en hel del assist och poängmässigt har jag inte kommit upp i den nivå jag förväntar av mig själv. Hela laget har dock underpresterat vad det gäller poängskörd framåt, bäste målskytt landade på åtta mål och ingen spelare stod för mer än fyra assist.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Vi röstade fram vår mittbacksgeneral Patrik Behre till årets spelare och han höll utan tvekan högst nivå i år. Jag vill också lyfta fram Reine Sölvesvall som vid femtio års ålder hoppade in som målvakt vid flertalet tillfällen och jag skulle nog säga att han är en av de bättre, om inte den bäste målvakten i serien. Det är synd bara att han inte riktigt har tid att vara med och träna.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Jag har svårt att säga att jag har blivit imponerad av någon spelare eller något lag, Hisingen vann ju tillslut serien ganska överlägset och var ju jämnast över hela säsongen men det känns som att vi på en bra dag mycket väl kunde ha besegrat dem.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Det får bli sista matchen för säsongen då jag var avstängd och det fortfarande fanns en risk att vi skulle åka ur om vi inte besegrade Hälsö. Jag var riktigt stolt vid sidan av när grabbarna lyfte sig och tog årets viktigaste seger.

Om vi blickar framåt, vad behöver Backatorp göra för att ta nästa steg och utmana lite högre upp i tabellen?

Vi behöver höja träningsnärvaron, vi behöver få till en trupp med en kärna av 15-16 spelare som kommer på mer eller mindre varenda träning så att vi orkar över en hel säsong och så att vi kan skapa ett tryggt grundspel. Just nu är dock framtiden för vårt A-lag väldigt oviss då vi för tillfället står utan tränare och truppen är inte tillräckligt bred för att vi ska klara av en säsong. Vi behöver få in både nya tränare och nya spelare. Är man sugen på att vara med och bidra så kan man höra av sig till mig på ahlman82@hotmail.com.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i Backatorp?

Jag hoppas verkligen att jag blir kvar i Backatorp och att vi får till något bra inför nästa säsong. Jag är fortfarande jävligt sugen på att spela fotboll men nästa år blir jag 35 år och jag vet inte om jag orkar börja om någon annanstans. Lagen i närområdet spelar högre upp i seriesystemet än vad jag har ambition och klass för att klara av.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Alla mina tidigare lag, Backa IF, Blå Stadens IF och FC Backatorp har lagt ner så jag har inga direkta band till något annat lag. Kan väl dock tycka att det är lite småroligt att Hisingsbacka FC tog steget upp i trean.

_______________________________________________________________

 

Vi avslutar med DSK:s Broman:

326916_editorial

 

DSK startade ganska piggt men föll sen tillbaka lite men kontraktet löstes till slut under hösten? Hur skulle du sammanfatta DSK:s säsong 2016?

Förutom förlusten med 1-0 i första matchen mot Hålta tycker jag att vi fick en förhållandevis bra start på säsongen. Men ju längre säsongen led desto mer oförutsägbara blev vi, “givna vinster” tappades till förluster och kassa insatser räckte ibland till seger eller kryss. Men är väldigt stolt över grabbarna att vi löser kontraktet till slut ändå!

Vilken nivå höll årets 6D och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Inga egentliga överraskningar, möjligen Hermansbys placering i serien. Men som sagt, det har varit en jämn tabell och alla kunde slå alla. Allt avgörs i sista omgången i kampen om kontraktet, då är fotbolls som roligast!

Hur skulle du betygsätta din egen insats som tränare och spelare i år?

Ju äldre man blir desto längre tid tar det att toppa formen, det har jag märkt nu de senaste säsongerna. Och som vanligt lyckades jag inte klara mig igenom en hel säsong utan skador, det är standard nu för tiden. Men de insatserna som jag bidrog med denna säsongen är jag generellt nöjd med.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Skall inte behöva hissa någon extra mycket, alla i laget bidrar ju på sitt eget sätt. Men Jakob Yngwe blir allt mer dominant på mitten för varje år som går, en mycket duktig spelare.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över? Inte särskilt.

Möjligtvis Neutralas upphämtning på höstsäsongen, var nästan borträknade en bit in på våren.  

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Derbysegern mot Hålta med 4-2, kändes som att vi fick ta revansch på oss själva från vårderbyt och sätta punkt. En match med riktigt mycket karaktär!

Om vi blickar framåt, vad behöver DSK göra för att ta nästa steg och slåss högre upp i tabellen?

Vi är målsnåla åt båda hållen, så det defensiva kollektivet håller bra. Det är bara målskyttet vi skall bli bättre på, får vi igång det blir vi att räkna med nästa säsong.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du kvar i DSK?

Så länge klubben lever, stannar jag.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Lider med moderklubben Romelanda UF. Degradering från fyran och kämpar med en tunn trupp, men hoppas de gör en bra säsong i femman!

_________________________________________________________

 

Bloggen tackar självklart Benny, Labinot, Dan och Daniel för att de tog sig tid men även för gott samarbete under säsongen!

 

/Rasta

Leave a Reply


*

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/69/2005169/gotaholmaren.se/public_html/wp-content/plugins/kebo-twitter-feed/inc/get_tweets.php on line 257