Ordningen återställd!

 

Förbundets tävlingskommitté (TK) hade möte i onsdags och igår, fredag, dök de reviderade serieförslagen till division 6 och 7 upp!

Förslagen hittas HÄR.

Det kan konstateras att TK tagit kritiken och motförslagen från klubbarna ute i lokalfotbollen på allvar. Det var minst 5-6 klubbar som lämnade synpunkter och bloggen vet att det var fler som kontaktade förbundet för att visa sitt stöd för motförslagen.

Det är nämligen åter igen 12 lag i varje division 6-serie vilket gör att förslaget inte längre bryter mot sina egna tävlingsbestämmelser (kapitel 2 20.5 §). Alla division 7-lag som hade rätt att bli uppflyttade har också blivit uppflyttade.

Några, enligt bloggen, geografiska missar har även rättats till och SK Argo återfinns nu i 6C och Bergsjö IF i 6A då båda lagen ville byta.

 

Det blev till slut nio lag från division 7 som gick upp i sexan. Tävlingsbestämmelserna ger TK utrymme att flytta upp hälften av lagen i en serie innan nedflyttade lag från sexan ska få stanna kvar.

Från 7A gick alltså följande lag upp: Angereds IS, FTU, Gamlestaden FF, Högaborg Kärralund och även Angered KIF.

Från 7B gick SK Argo, AIF Göteborg, Brämaregårdens FC och Järnbrotts IF upp.

Femman i 7A, Angereds KIF, fick platsen före femman i 7B, BK Björkåsen, på bättre poängsnitt.

I några av motförslagen så förkom lag som egentligen åkt ur (tex Ramberget och Neutrala) men de återfinns alltså i division 7 i TK:s förslag.

Partille IF SC i 6A fick stanna kvar och 6A-tabellen är nu justerad med de tre uteslutna lagen (Roma, Gambianska och Surte) i botten av tabellen. Detta gjorde ju då att Partille slutade nia och därmed klarade sig.

Geografiskt så stämmer serierna hyfsat även om uppflyttade Angered KIF återfinns i 6C. De borde ha hamnat i 6A men frågan är ju då vilket lag som i så fall skulle flytta på sig? Känslan är att de placerades där för att de var sista laget upp.

Förbundet har också lagt in ett nytt datum för synpunkter på detta reviderade förslaget. Innan den 5/12 ska synpunkter vara inlämnade och det slutgiltiga förslaget kommer den 6/12.

Synpunkter på det slutgiltiga förslaget kan bara föras fram på Repskapet den 19/12.

 

När det gäller division 7 så blir det två sjuor. 7A har elva lag och 7B har tio.

Tre nya lag är med: Västkurd BK (7A) samt Azalea BK (7B) och Tynnered FC (7B). FC Roma United finns inte med och det betyder alltså att klubben lägger ner (för den här gången?).

 

Riktigt skönt att det blev ändring men det är ändå lite oroade att TK:s första förslag överhuvudtaget dök upp. Hade TK vetat hur reaktionerna skulle bli så hade de med största sannolikhet inte publicerat det. ATT de inte kunde förutspå det visar ju på att de inte riktigt är synkade med klubbarna ute i lokalfotbollen. Det är ett problem. Sen var det självklart ett problem att förslaget stred mot tävlingsbestämmelserna.

Tummen upp dock till TK som lyssnade på klubbarna inför gårdagens förslag.

 

/Rasta 

Leave a Reply


*