Justering

 

SK Argos synpunkter till förbundet angående TK:s förslag om serieindelning för herrar division 6 2017 har justerats en aning.

 

Efter lite diskussioner och eftertanke blir det rättvisaste och sportsligaste att 6D-laget Neutrala UF får behålla sin plats i 6D istället för att Rambergets SK behåller sin plats i 6B.

I det ursprungliga förslaget var argumentet att om Neutrala åkte ner så skulle det betyda att inget lag från 6D åkte ur och därför skulle Ramberget få platsen. Det är ju dock inte Neutralas fel att Lundby IF drog sig ur 6D. Istället blir det rättvisaste att jämföra 11:orna i 6B (Ramberget), 6C (Pushers) och 6D och se vilket lag som har bäst poängsnitt och då blir det Neutrala.

Detta gör även att uppflyttade Brämaregårdens FC hamnar i 6B och Neutrala i 6D.

 

Så här står det nu i den uppdaterade version som är skickat till förbundet när det gäller 6B och 6D:

 

“6B

Fässbergs IF – Nedflyttade från division 5.

Högaborg Kärralunds FC – Uppflyttade som fyra i 7A i linje med tävlingsbestämmelserna.

Brämaregårdens FC – Uppflyttade som trea i 7B i linje med tävlingsbestämmelserna. BFC bör rent geografiskt vara i 6D men laget har aldrig varit uppe i division 6 så det finns ingen historik att falla tillbaka på. BFC har i årets 7B mött lag som spelat både på Heden och Överåsvallen och kommer i 6B också möta lag med de hemmaplanerna. Ramberget (som åkte ur 6B) delar dessutom sin hemmaplan (Krokängsplan) med BFC. Inte perfekt men det finns ändå underlag för att placera BFC i 6B även om 6D hade varit optimalt. 

 

6D

GAIK – Nedflyttade från division 5

Förenad Turisk Ungdom – Uppflyttade som tvåa i 7A i linje med tävlingsbestämmelserna 

Neutrala UF – Åkte egentligen ur 6D men får behålla sin plats då det saknas lag. Även om tävlingsbestämmelserna ger utrymme för att flytta upp fler än 8 lag från division 7 är det bättre rent sportsligt att behålla ett nedflyttat lag istället. Detta inträffade vid tre tillfällen inför säsongen 2016 då Sjövalla SK (6B), Göteborgs City FF (6C) och Fotö GOIK (6D) fick behålla sina platser trots att de egentligen åkte ur. Det är alltså ingen ovanlig åtgärd. Av de lagen som placerat sig 11:a i 6B, 6C och 6D har Neutrala bäst poängsnitt (1,1) jämfört med Rambergets SK (0,81) och Pushers BK (0,63). I 6A har redan 11:an Partille behållit sin division 6-status.” 

 

Det viktigaste med SK Argos motförslag är självklart att division 6-serierna behåller 12 lag per serie  så att divison 7-lagen kan flyttas upp i enlighet med tävlingsbestämmelserna. Självklart är det även viktigt att serieindelningen blir så rättvis som möjligt.

Ber om ursäkt om någon från Ramberget läste gårdagens inlägg om SK Argos synpunkter och fick upp hoppet om division 6-spel nästa säsong.

 

Det framgick även att Angered FC vann 6A 2014. Det gjorde de inte alls utan det var Gårda BK som gjorde. AFC vann året efter (2015). Rätt ska vara rätt och detta är också justerat i den nya versionen.

 

/Rasta

Leave a Reply


*