Ännu mer 6C!

 

Vi kör två intervjuer till!

Vrångös tränare 2016 Patrick Johansson och Göteborgs Citys Anders Hultberg!

 

Vi börjar med Johansson:

8B4QAl_l_400x400

VIF gjorde en stabil säsong där laget i sina bästa stunder matchade både ettan KBK och tvåan SBK men jämnheten saknades kanske och det blev en sjätteplats tillslut. Hur skulle du sammanfatta VIF:s 2016?

Jag känner att det varit ett helt annat “go” i laget denna säsongen än på många år tidigare. En bra mix av nya och gamla spelare som trivs bra tillsammans har bidragit till att vi kunnat lockat så mycket folk till träningarna (18,5 i snitt per träning från januari-november). I år har vi haft bra kontinuitet och endast rullat på 26 spelare gentemot tidigare år 40-50 spelare. Detta har bidragit till en konkurrenssituation istället för att behöva jaga spelare som valt att lägga skorna på hyllan. I år har vi gått in till varje match och verkligen känt att vi kan gå segrande ur oavsett motstånd. Målsättningen var topp 5, den missa vi men vi skrev nytt poängrekord i Vrångö IF:s historia så jag är supernöjd.

Vilken nivå höll årets 6C och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Jag skulle säga att det är precis som varje år i 6C, alla lag har möjlighet att slå alla om de får till det. Min personliga åsikt är att det i år blivit ett mörker över serien då den tampats av medvetna fusk från föreningar, där jag anser att förbundet är för snälla i sin bedömning, våld på fotbollsplanen och en del tråkigheter som jag själv inte tycker hör till fotbollen. Det som jag tycker är kul är att se de yngre få chansen, exempelvis hos KBK och Hönö som har duktiga ungdomsakademier med många duktiga spelare som är på god väg att ta plats i a-lagen.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Skulle vilja säga: Laget före jaget är VIF 2016 men måste ändå höja några.
Jag skulle vilja höja 3 personer som i år betytt väldigt mycket för VIF. Vår målvakt Tobias Julin som jag i år utsågs till lagkapten. Han har höjt sig enormt och är en av seriens bästa målvakter.
Sedan har vi vår mittback Christoffer Janicijevic som alltid ger 150%, är lojal och som bidragit minst lika mycket om inte mer i omklädningsrummet som på planen vilket gett oss många roliga stunder.
Sist men inte minst, vår mittfältsgeneral Peter Nilsson. Den spelare som det märkts mest av när han inte varit på planen. Han har ett spelsinne som få, en passningsfot som man kan börja undra vem Pirlo är och som tar ett stort ansvar både på match och träning med sin rutin.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Att Önnered med Erik Ström i spetsen skulle ta så mycket poäng hade jag aldrig trott men det är sköna gubbar så det var de värda.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Årets mål – Emil Ekmans långskott i klykan i en match där vi får rött vid ställningen 1-1, gör 2-1 fem minuter senare, det blir 2-2 kort därpå och där Emil genom sitt mål som ger oss 3-2 trots en man mindre i 35 minuter (se HÄR 1.10.34 in i klippet). 

Bloggen har uppfattat det som du lämnar ditt tränarjobb med VIF inför nästa säsong. Hur gick tankarna där och hur ser din fotbollsframtid ut?

Det stämmer att jag valt att sluta som tränare. Den största orsaken är att det tagit för mycket tid i ett skede där jag axlat en roll på ett företag som kräver mycket arbete. Jag har lärt mig otroligt mycket som ung tränare. Att ta över som tränare för ett lag där jag spelat med de flesta, ska agera både kompis på sidan av planen och ledare har varit en utmaning men jag är stolt över min insats så här i efterhand. Det kändes som ett bra avslut att lägga av nu när vi genomfört en såpass bra säsong, byggt en bra grund i gruppen där alla varit med och bidragit. Laget före jaget!

Om vi blickar framåt, även om du inte är kvar, vad behöver VIF göra för att ta nästa steg och hota lite högre upp i tabellen?

Utmaningen är väl att försöka behålla stommen och bygga vidare på det man har men som för alla division 6-klubbar är det svårt att se vilket lag man har när säsongen väl drar igång igen. För att VIF ska komma i topp kommande säsong krävs det att man behåller “laget före jaget” men kompletterar den med att någon anfallare axlar ansvaret för att göra 15-20 mål.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Att ett klassikerlag som Pushers lämnar 6C efter så många år. Det har varit några tuffa säsonger av pusslande för dem. Finns de kvar 2017? Jag hoppas.

Tack för en bra blogg. På återseende!

Hejja Vrångö!!!

_____________________________________________________

Vi fortsätter med Citys Hultberg:

5842890.jpg;w=240;mode=crop;scale=both;anchor=middlecenter

City åkte egentligen ur förra säsongen men fick vara kvar och många trodde nog på nedflyttning. Det blev lite svettigt under hösten men kontraktet fixades och det blev en niondeplats. Hur skulle du sammanfatta Citys säsong 2016?

Vi tar små små steg framåt. Gubbarna har varit mer positiva i år. Vi har varit med bra i matcherna, även om vi förlorat. Vi släpper in betydligt färre mål och har en helt okej idé framåt. Vi tog viktiga poäng på våren, framförallt i premiären och avslutningen, båda mot Fotö med 2-1. Sen hade vi en del tunga tapp, som mot Vrångö hemma när vi leder med 2-0 i med tio kvar, får ett rött och tappar in två bollar. Under hösten har vi liknande tapp, igen mot Vrångö, då med 11 man. Vi har även ett tapp mot Härlanda där vi leder med 3-1 och tappar sista tio till 3-3. Vi har helt enkelt inte orken att hålla uppe energin i slutet av matcherna. Men att inte ha vunnit en enda match på hösten, att ha allt att spela om och att ta den sista trepoängaren sista tio av säsongen och klara kontraktet. Vilken känsla att få ta en vinst sista tio istället för att tappa allt.

Vilken nivå höll årets 6C och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Tycker det var en förvånansvärt jämn serie. Trodde Lagår’n och Sandarna skulle dra ifrån mer och tydligare, även om de blev klara 1 & 2. Sen i botten fanns det ingen riktig slagpåse, utan det var kanske fem lag inblandade neråt så för oss som höll till där nere fanns det inga lätta poäng, utan vi fick ge allt i varje match. Men inga stora överraskningar.

Hur skulle du betygsätta din egen insats?

Min egen… ja, då jag både spelat och tränat laget är jag väl ändå nöjd med min tränarinsats. Känns som jag gjort det jag kunnat med materialet, med tanke på närvaron och mängden träningar. Vad gäller min egen insats på planen är den väl helt okej. Har fått placera mig där det behövts, vilket lett till att matcher vi haft mycket offensivt har jag spelat i backlinjen och när vi haft mycket backar har jag spelat offensivt eller på mitten. Men borde gjort fler mål, framför allt på våren.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Har lyft fram spelare förr, men Oscar Steen som gör ovärderliga mål för oss. Vår isländska trio i Palmi, Jon och Benni har varit betydelsefulla över hela planen. Har också märkt att när vår kapten och mittback Mikael Hellohf är med så släpper vi till betydligt mindre bakåt. Sen är det säkert fler jag glömmer, men jag är nöjd med gubbarna.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Jag sa det efter vårt första möte med Lagår’n, där de vann med 1-0. Hade de haft en målskytt hade de vunnit överlägset varje match. Men utan den där målgarantin framåt, var de sjukt stabila. Ett sådant komplett lag, fanns inte en enda dåliga gubbe av de 16×2 de hade med mot oss. Sandarna var oss överlägsna, 7-0 och 7-1 snackar man inte bort. De hade en offensiv kraft vi inte kunde hantera. Sen får jag återigen passa på att hylla Svantesson i Fröjden som öste in mål i ett bottenlag och nästan på egen hand räddar laget kvar. Tänk om han spelat i Lagår’n?

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Finns två som etsar sig fast. Personligt är det första på Majvallen där vi möter Pushers tidigt på höstsäsongen. De tar ledningen sent efter att ha fört spelet i nästan hela matchen. Men vi tar oss i kragen och i 85:e lyckas vi kriga in bollen, där jag själv gör mitt enda mål för säsongen. En otroligt viktig poäng skulle det visa sig senare. Och sen måste jag såklart nämna sista matchen, allt står på spel. Solväders tar ledningen med kvarten kvar och allt känns kört. Men den här matchen är vår, vi gör två mål och lyckas ta vår enda seger på hösten och vinner så mycket på den segern. Otroligt skönt sätt att klara ett kontrakt på.

Om vi blickar framåt, vad behöver City göra för att ta ett steg till och etablera sig lite längre upp i tabellen?

Just nu tränar vi en gång under säsong samt en match i veckan. För att bli bättre måste vi har två träningstillfällen under säsong så vi får tre tillfällen i veckan. Det märks så tydligt på matcherna när man haft många gubbar nere på träningarna, blir ett helt annat flyt och konkurrens och ett jävla go på träningarna. Antar att detta är ett problem som finns i alla klubbar. Man vill ha mer tid på planen men får också finna sig i att spela i division 6, då spelar man efter sina resurser.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Bloggen utgår från att du är City trogen?

Just nu lutar det väl åt att jag även fortsätter som tränare och som spelare. Kroppen är ju inte för gammal än. Men om någon skulle känna att de vill ta över tränarbiten från mig välkomnar jag det. Vid intresse är det bara att höra av sig till oss i klubben via mail: goteborgscityff@gmail.com.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Följer mer spelare och tränare än klubbar faktiskt. Så har ju koll på de lagen. Men de flesta har av de lagen har gjort säsonger som är förväntade. Får passa på att återigen tacka dig för ett helt magiskt arbete under säsongen.

__________________________________________________________

Bloggen tackar självklart Patrick och Anders för att de tog sig tid och även för fint samarbete under säsongen!

/Rasta

Leave a Reply


*