Serieförslag division 4-5!

 

Efter mycket om och men är äntligen de första serieförslagen här. Förbundet har lagt upp de första förslagen på hur division 4 och 5 ska se ut.

 

Så här ser det ut:

 

4A

Kozara

Floda

Guldheden

Gårda

Jonsered (ner från division 3)

Kode (ner från division 3)

Lunden Överås

Mossen (upp från division 5)

Nol (upp från division 5)

Partille

Semberija

Stenkullen

 

4B

Dalen/Krokslätt

Eriksberg

GFF

Mölndal

Väster

Björkö

Velebit (ner från division 3)

Kållered

Mölnlycke IF (upp från division 5)

Mölnlycke IS

Ytterby (ner från division 3)

Öckerö

 

Att 5A-lagen Mossens BK och Nol IK skulle hamna i 4A och 5B-laget Mölnlycke IF skulle hamna i 4B var väl ingen skräll. Lurigare då med de fyra division 3-lagen som skulle fördelas med två i varje division 4-serie.

Problemet där var att geografiskt så passade ett lag i 4A (Jonsered) och ett lag i 4B (Velebit) vilket gjorde att de två andra (Kode och Ytterby) fick hamna i varsin trots att de geografiskt ligger precis jämte varandra. Nu blev det Kode i 4A och Ytterby i 4B. Visst hade det gått att sätta Jonsered i 4B och Ytterby i 4A men då hade det blivit lika konstigt då Jonsereds granne Partille lirar i 4A.

 

Hur som helst så är känslan att inga lag är särskilt missnöjda med den här indelningen och det lär nog bli den slutgiltiga indelningen.

 

5A

Angered

Björndammen

Bosona

Komarken (ner från division 4)

Hisingen FC (upp från division 6)

Zenith

Masthugget

Romelanda (ner från division 4)

United Africa

Utbynäs

Älvängen

Öjersjö (upp från division 6)

 

5B

Balltorp

Skottfint

Donsö

Fiskebäck

Finlandia/Pallo AIF

FC Linné (ner från division 4)

Hovås Billdal

Hällesåker

Härryda (upp från division 6)

Kungsladugård (upp från division 6)

Näset

Styrsö (ner från division 4)

 

Inga konstigheter med lagen som trillade ur division 4. Kungälvslagen Romelanda och FC Komarken återvände till 5A och FC Linné och Styrsö BK återvände till 5B. När det gäller lagen från division 6 så kändes det ganska givet att Kungsladugård hamnade i 5B (som de åkte ur 2015) och att 6A-laget Öjersjö hamnade i 5A.

Kvar var då alltså Hisingen FC och Härryda IF. Härryda hör historiskt till 5B (och hamnade också där) men med båda Mölnlycke-lagen i division 4 så är närmsta 5B-laget Hällesåker och det är nog ungefär lika långt till 5A-lagen Björndammen och Öjersjö.

Hur som helst så hamnade Härryda i 5B vilken gjorde att Hisingen FC hamnade i 5A. HFC är ju nystartade och har ingen historik att falla tillbaka på men Hisingslagen brukar historiskt hamna i 5B. Finlandia finns där nu och GAIK åkte ur 5B i år. Även Eriksberg (numera 4B) tillhörde 5B innan de gick upp. Det finns ju dock alltid undantag och IK Zenith tillhör ju 5A.

Det lär nog inte bli några ändringar i dessa förslag heller. Möjligen att Masthuggets BK gärna vill spela i 5B istället för 5A då de egentligen “tillhör” 5B men de övertog ju 5A-laget Olskrokens plats. Vill de byta så krävs det nog (om bloggen minns rätt) att ett lag från 5B går med på att byta och det lär nog inte hända.

 

27 november är sista datumet för föreningar att lämna synpunkter på förslaget.

2 december kommer det slutgiltiga förslaget.

19 december fastställs den definitiva seriesammansättningen på Representantskapsmötet. Synpunkter på det slutgiltiga förslaget kan bara lämnas på Representantskapsmötet.

 

/Rasta 

Leave a Reply


*