NSK:s Anton Örth!

 

Bloggen tog ett snack med 5B-laget Näsets SK:s Anton Örth om säsongen som gick och det nyss avslutade kvalet.

md_DSC_3880

 

Om vi börjar med det mest aktuella! Förlust i kvalet efter två stenhårda kamper mot 5A:s Nol IK och spel i femman även 2017. Hur skulle du sammanfatta kvalet och vad fällde avgörandet?

Ja, det blev ju tyvärr ingen uppflyttning i år. Vi hade två tuffa matcher och det kändes väldigt positivt inför den andra kvalmatchen då vi kände att vi hade en bra chans att slå Nol på bortaplan. Tyvärr blev det inte så. Nol förvaltade sina lägen bra och vann till slut på förlängning och vi får önska Nol lycka till i 4:an nästa år.

Om vi ser tillbaka på säsongen i 5B. Näset tog till slut andraplatsen överlägset men rådde inte riktigt på Mölnlycke i toppen. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Jag tycker att vi har haft en fin säsong, bra känsla i laget, fint spel, bra vilja i många matcher, mindre bra i andra. Men när vi förlorade “seriefinalen” mot Mölnlycke blev allt jättetråkigt. Det var inte kul längre. Vi kände väl att det var över. Men tycker ändå vi taggade till ordentligt inför de sista matcherna och framförallt när det fastställdes att det skulle bli kvalspel! Och vi gjorde det bra, men det räckte inte riktigt. Vi får ladda om inför nästa säsong och hoppas att den blir ännu lite bättre än årets säsong!

Vilken nivå höll årets 5B och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Jag tycker att årets 5B var svår. Många som slog varandra och man visste inte riktigt vad för motstånd man skulle få i matcherna. Ena matchen var ett lag överlägset och i andra kunde de fallera totalt. Ett bra exempel är våra två matcher mot Skottfint i år. 1-1 i första (och vi kvitterar i slutminutrarna) och i andra matchen slår vi dem med 10-1 med en man mindre i ca 75 minuter. Det var väldigt upp och ner i kvalité och motstånd. Tråkigt för Fässberg att det blev nedflyttning i år igen, det är väl den enda negativa överraskningen annars var det inget speciellt som överraskade.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Hela laget bör berömmas. Vi har stött på tufft motstånd i flera matcher och kämpat ordentligt tillsammans genom hela säsongen. Klart vi har en anfallare som sprutat in mål men alla fattar att han varit viktig för oss. Jag vill istället påpeka vårt försvarsspel som sett över hela säsongen varit bra från många håll och kanter.

Hur skulle du betygsätta din egen säsong?

Jag tycker att min säsong varit helt okej, mycket speltid, vilket alltid är kul och bra insatser i de flesta matcherna tycker jag. Några misstag gör man alltid men tycker inte att det varit något allt för avgörande för laget och säsongen. Får väl glädjas åt mitt mål i andra matchen mot Fässberg hemma på Åkered där jag sätter dit 7-0-målet. Det var härligt! Nästa år tänker jag öka målskyttet med minst 100%! Men ger mig själv väl godkänt denna säsongen.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Sudo i Mölnlycke levererar rutin, samma med Blixt i Hovås. Mycket duktiga killar, står rätt, springer rätt, spelar rätt, smart, enkelt. Många duktiga juniorer som fått chansen i flera lag.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Det är svårt. Många fina minnen från säsongen och några mindre bra. Men eftersom jag, som jag nämnde tidigare, bara gjort ett mål under säsongen så får jag nog välja den sekvensen! Det kändes gött att sätta dit den även om det egentligen inte betydde så mycket haha.

Om vi blickar framåt, vad behöver Näset göra för att räcka hela vägen nästa säsong och är risken nu att många av de unga duktiga killarna lämnar för spel högre upp?

Vi behöver fortsätta jobba med våran positiva energi i laget, lära från varandra och vilja ännu mer nästa säsong. Bara för det går enkelt i början av en säsong så betyder inte det ett skit. Man måste jobba hela vägen. Vi har många duktiga unga spelare i laget och med en snittålder på typ 21-22 år i många matcher så är vi ett ganska ungt lag. Jag hoppas de flesta vill stanna och kämpa för klubben. Och att inte tro att det är bättre för ens karriär att lämna för en klubb högre upp i serierna. Jag tror att det är bättre att spela i en lite lägre division och få mer speltid för att man ska utvecklas som mest.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Är det NSK som gäller?

Som det ser ut nu så stannar jag kvar i Näset, jag har varit i klubben i fem säsonger nu, tror jag. Och jag vill fortsätta spela med detta sköna gäng. Ibland kommer det erbjudanden men är man ett gott gäng så kan det påverka någon ordentligt. Så var det inför denna säsongen och tror även det skulle påverka mig inför nästa säsong också. Men man vet aldrig.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Jag lider lite med Fässberg, då de ännu inte riktigt fått någon vändning på sin nedåtgående spiral och gläds med alla seriesegrare.

Rastas Hörna tackar Anton för att han tog sig tid och även för gott samarbete under säsongen.

 

/Rasta

Leave a Reply


*