Kvalet avgjort!

 

Igår, lördag, spelades de sista matcherna i lokalfotbollen säsongen 2016!

 

LÖRDAG 5/11

Om en plats i division 4

NOL IK – NÄSETS SK 1-1 (0-1) 3-1 efter förlängning (2-2 sammanlagt efter 2×90 minuter).

Om en plats i division 5

GAIK – MASTHUGGETS BK 2-2 (2-0) Sammanlagt 5-2 till Masthugget.

 

v-4516-nol_lagfoto-698x463

Vi börjar på Vimmervi där “hemmalaget” Nol IK tog emot Näsets SK för att göra upp om en plats i division 4 nästa säsong. Det första mötet slutade som bekant 1-1.

Det skulle bli en högdramatisk tillställning och det var Näset som rättvist tog ledningen efter 25 minuter när Robin Raunegger kunde nicka in en hörna. Detta resultatet stod sig till matchens sista fem minuter, trots flera bra Nol-chanser (bland annat en straff), innan Anders Isaksson kvitterade efter en målvaksretur! 1-1 efter ordinarie speltid och 2-2 totalt och förlängning väntade!

I förlängningen var Nol effektivast och Rahel Faraj satte 2-1 och Kajin Talat punkterade matchen helt med sitt 3-1 mål!

Så här sa Nols Alen Grozdanic om matchen:

“Ja, vad ska man säga jag tycker att vi spelade två mycket tighta matcher, ganska jämnt i första matchen och även idag. Näset som lag är jävligt stabila, starka på fasta och det var där första målet kom på en hörna. Då vakna vi till liv och försökte spela vårt spel som vi har spelat hela säsongen och då började chanser radas upp. Vi förtjänade kvittering till 1-1 och vann förlängningen rättvist! Näset pressade oss i hela 60 minuter kanske men sen så gick luften ur och vi orkade mer än vad dom gjorde. Kan bara säga att vi mötte et väldigt bra och välorganiserat lag!”

Näsets Oskar Örth hade följande att säga om den tunga förlusten:

“Just nu känns det bara tungt men ska försöka sammanfatta 120 minuter kort. Vi var det bättre laget första 30, sen hade vi 15 minuter där som var lite mindre bra. Vi tryckte på från start och det gav resultat hyfsat tidigt på en fin hörna där en omarkerad nickstark Robin enkelt kunde nicka in 0-1. Strax innan paus fick Nol en tveksam straff, (alltid domaren som har sista ordet, inte mycket att göra). Kanske rättvist att deras kille slog straffen i ribban(?). I andra halvlek blev det en jämnare match, båda lagen slog mycket långt och smällde på i närkampsspelet. Allt för att trycka på offensivt. Med ca 5 minuter kvar släpps en retur, om det var nick eller skott kommer jag inte ihåg. Nol var i alla fall där med två gubbar och tryckte in 1-1. Förlängning väntade och i den var det väldigt mycket hawaiifotboll, svängde fram och tillbaka. Vi var nära flera gånger men det var Nol som lyckades sätta deras lägen och vann till slut med 3-1.”

Division 4-spel för Nol IK nästa säsong alltså och Näset får ta nya tag i femman!

Stort grattis till Nol från Rastas Hörna!

Om man undrar vad FCF-bloggens Dalla tyckte om det han såg av matchen hittar ni det HÄR.

Ale-Kurieren var också på plats och deras reportage hittas HÄR.

______________________________________________________________

I den andra matchen (för att behålla sin division 5-status) hade Masthuggets BK en stabil 3-0 ledning att gå på inför returen på Bravida Arena mot GAIK.

Det skulle dock bli spännande ett tag då GAIK chockade och hade 2-0 efter 20 minuter! Detta står sig till paus och GAIK har lägen att sätta trean men Masthugget får in en reducering och enligt rapporterna dog matchen ganska rejält där. Med bortamålsregeln hade GAIK behövt göra fem mål för att vinna. Matchens slutade 2-2 efter ett vackert frisparksmål av Jimmy Jonevret.

IF Västers Nozad Kurdali (som även inledde säsongen i Hugget) var på plats och delade med sig följande analys till bloggen:

“Masthugget rivstartar och borde ha gjort ett och både två noll redan efter fem minuter. Men när man inte tar vara på så klara läget så brukar det oftast straffa sig, vilket det gjorde. GAIK börjar spela rak, snabb och väldigt fin fotboll. Klapp klapp spel där Hugget släpper stora ytor framför backlinjen. 1-0 kommer efter ett fint anfall på högerkanten där GAIK-spelaren kommer runt nere på kortlinjen och bombar in bollen i nättaket. Bara några minuter senare så kommer även 2-0 genom Möller efter en otroligt fin insats. Sedan väger matchen lite fram tills halvlek. Andra halvlek visar verkligen GAIK att dom ska gå för det. 15 minuter i andra kommer läget där nog alla skrivit 3-0 men Rikard gör en fantastisk räddning. Där kommer vändningen för Hugget som lite turligt gör 2-1 och luften går ur GAIK.

Matchen slutar 2-2 efter ett fantastiskt snygg frisparksmål utav Jimmy där matchen redan är död, men nog viktigt för Hugget att inte förlora. Tycker faktiskt GAIK gör en väldigt bra match där Rikards räddning är avgörande, hade det blivit 3-0 där så hade nog GAIK klarat av detta.”

 

Dalla, som var pigg igår, såg även delar av denna matchen och det hittas HÄR om man är intresserad.

 

Masthugget kommer alltså att fortsätta lira i femman och GAIK får ta nya tag i sexan nästa säsong.

 

Stort grattis till Hugget!

 

______________________________________________________

 

Lokalfotbollssäsongen 2016 är slut för denna gången, i alla fall på planen. Som bekant så ska tre av fyra sexor avgöras på förbundets skrivbord.

 

Rastas Hörna fortsätter dock ett tag till då 6:orna och 7:orna ska sammanfattas och fler intervjuer ska upp.

Dessutom har redan Silly Season snurrat igång ordentligt, särskilt på tränarfronten. Försäsongscuperna har börjat lottas och det går alltid att spekulera i hur serieinledningen kommer att se ut 2017.

 

Så, även om det är färdigpspelat på planen kommer det att snurra vidare här ett tag!

 

/Rasta

Leave a Reply


*