Kongahällas Leckborn!

 

Bloggen har pratat med IK Kongahällas målmaskin Cornelis Leckborn nu när IKK är klara för division 3:

6000089

 

Rastas Hörna får börja med att gratulera till seger i kvalet till division 3! Hur skulle du sammanfatta kvalet och hur var känslan när slutsignalen gick mot Mellerud (seger 6-0)?

Stort tack! Ett grymt starkt kval av oss där vi visar klass och att det är vi som ska vara i division 3 är väl inte mycket att diskutera om efter dessa matcher. Matchen mot Falköping började med lite kvalnerver och dom gör 1-0 på deras förmodligen enda skott under den matchen. Kändes dock hela tiden att vi hade kontroll och kommer vända, mycket riktigt går vi till slut iväg till en helt rättvist 4-1 seger. Den andra matchen blev en typisk derbymatch. Kode valde att stänga igen fullständigt och förlita sig på att vi skulle göra misstag medan vi försökte spela det kontraktiva spel vi är vana vid. Detta var dock inte lätt då det var ett typiskt höstunderlag som mer gynnade dem än oss. Men fantastiskt skönt att Sjöstedt kunde skalla in 1-0 i slutet. Kändes rättvist med då det hela tiden var vi som ville mer och var mer drivande. Avslutning mot Mellerud var inte mycket att säga om, den matchen dödar vi på bara sju minuter och vi gör nog den bästa matchen på hela säsongen. Fantastisk fotboll vi visar upp under nästan hela matchen. Sammanfattningsvis ett grymt bra kval där hela truppen ändå till gubbe 24 tar ett stort ansvar och vi visar den nivå vi hade i våras.

Om vi ser till säsongen som gick. Ni var solklara serieledare efter vårsäsongen och alla trodde ni skulle jogga hem serien under hösten. Nu blev det inte så och Hisingsbacka kunde smita förbi. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vi börjar med att slarva bort första matchen mot Lunden och går sen på en svit med 11 raka segrar. Blandar många helt grymma prestationer med ett par mindre bra som vi lyckades vinna på ren vilja. Vi ska inför hösten bara fortsätta på den inslagna vägen men visste samtidigt att det kommer bli tufft då Hisingsbacka hade ett otroligt behagligt schema kvar, utöver oss. Plattmatcherna blir för många under hösten där vi inte lyckas vinna matcherna på bara vilja när spelet går emot. Men sammanfattningsvis en fantastisk säsong när vi räknar in kvalspelet. En grym resa vi gjort där vi lyckas resa oss ur motgång och avsluta som vinnare.

Vilken nivå höll årets 4A och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Topp 3 håller väldigt bra nivå. Vi, Hisingsbacka och Kozara tror jag hade allihopa gjort väldigt fina placeringar i den Nordvästra Division 3. Kul att både vi och Hisingsbacka fick gå upp då det är helt välförtjänt. Dessutom har vi mycket ungt att bygga vidare på och trupper med mer än hälften av spelare från de egna leden. Sen fanns det ett mittenskikt som var mindre bra vilket poängskörden hos topp 3 visar. Tror Kozara hade vunnit serien med den poängskörden förra året? Men det kändes mer som att man förlora mot sin egen prestation än motståndarna när man tappade poäng. Botten kändes rätt given på förhand. Romelanda visste man hade det tufft även fast dom har ett par spetsspelare. Komarken såg man ju hela försäsongen eftersom de tränar på vår plan och insåg redan då att det skulle bli tufft. Ca 8 man i tre månader, en omöjlig uppgift för Robin.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år? 

Väldigt många då alla i truppen verkligen har bidragit vilket syns på omsättningen av spelare. Alla har startat och mycket speltid har givits till stora delar av truppen. Men kapten Kaage måste nämnas då det är en helt fantastiskt mittback som är alldeles för många nivåer bättre än division 4. Och även Sören Ferm som 37 år gammal fortfarande visar att han inte gick till IKK för att varva ner utan för att föra klubben uppåt. Tar ett extremt ansvar. Nu i kvalet har han klivit fram när vi behövt honom som mest och varit fullständigt dominant.

Du själv har haft en kanonsäsong med totalt 49 mål i serien och kvalet! Hur ser du på din egen prestation?

Jag visste ju att kraven var extremt höga nära jag kom hit. Jag gjorde 25 mål i denna serie året jag skulle fylla 18 och med två år med division 2-spel i ryggen skulle jag ju såklart ha utvecklats många snäpp. Kraven var höga och Sören sa i januari att jag skulle göra 34 mål, Marek höjde till 37. Så efter 22 spelade matcher så var man mycket nöjd med de 42 mål man hunnit med. Att sen efter kvalet få sluta på 49 och med säkrad uppflyttning, som var målet, så är jag otroligt nöjd! En prestation som känns svårslagen.

Det var lite rykten under sommaren om att klubbar högre upp rykte i dig. Låg det någon sanning i det och i så fall hur nära var det att du lämnade?

Sanning fanns det i vissa av ryktena då jag var iväg om tränade med Ljungskile. Det var dock aldrig nära att jag lämna och det skulle mycket till om man skulle lämna IKK i det läget vi befann oss i. Att få vara med och skjuta upp klubben man tillhört nästan hela livet var något jag ville vara med om. Dessutom var det ingen idé att ha bråttom då jag förstod att det skulle finnas möjligheter till spel högre upp efter säsongen också. Det fanns även rykten att jag skulle vara klar för klubbar jag inte ens hade hört ifrån, men det är väl så det fungerar.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Såklart imponerad av Hisingsbacka och deras säsong. Det gör dem oerhört bra! Där finns det flertalet duktiga spelare men Fredrik och Tom är två jag imponerats mycket av. Jag såg många av deras matcher i slutet på våren då Fredrik var otroligt duktig. Tom styrde och ställde andra halvlek mot oss i våras. Annars är det väl Kenan i Kozara som är den bästa mittfältaren i serien. Fantastiskt duktig!

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Måste säga Sjöstedts 1-0 mot Kode som satte oss i en väldigt bra sits inför avgörande matchen. Men även vändningen mot Stenkullen då vi visade stort hjärta efter att den annars lugne Marek skällt ut oss fullständigt i paus. Personligen fick jag ett fint ögonblick när jag gjorde mål nummer 40 som jag jagade hela hösten och jag fick en kram och ett grattis av Marek. Det är ett fint minne.

Om vi blickar framåt, vad behöver IKK göra för att etablera sig i division 3 igen?

Fortsätta på den inslagna vägen. Man måste komma ihåg att det här var Mareks första år och att de stora framgångar inte kommer första året. Det är de kommande åren hans idéer kommer sätta sig och resultaten kommer komma. Med den ledarstab, trupp och ledning med Per-Arne Carlström i spetsen är det en förening med extremt stor potential. Så det är bara att fortsätta arbeta så hårt som klubben gör. För framtiden ser mycket ljus ut!

Hur ser din fotbollsframtid ut? Bloggen utgår från att du stannar i Kongahälla?

Du är nog den första som utgår från det. Men just nu är min framtid väldigt oklar. Sitter på ett utgående kontrakt och har inte fått något nytt förslag än, så får se om dem vill ha kvar mig. Jag kommer känna efter vad jag känner den kommande tiden och ta ställning till de möjligheter om finns.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Ja, pappas serieseger med Mossen är det som gläder mig mest. Han kan vinna serier ännu gubben, grym säsong dem gör! Lider såklart med Ytterby som jag representerade de två föregående åren. Otroligt tråkigt att de ramlar ur igen. Lider framförallt med Fred och Hasse som gör ett grymt jobb för föreningen.

Tusen tack och stort tack för samarbetet under säsongen!

Stort tack till dig med. Det arbetet ni gör du och Dalla är helt otroligt!

 

_______________________________________________________

 

/Rasta

Leave a Reply


*