7:orna klara & lite annat!

 

Nu är alla seriematcher klara i lokalfotbollen. Sista serierna ut var 7A och 7B.

 

TISDAG 18/10

7A:

Celtic-Andalus 1-2

7B:

Käringön-Björkåsen 1-2

MÅNDAG 24/10

Käringön-Elisedal 3-2

 

7A avslutades förra tisdagen när Andalus IF besegrade Gothenburg Celtic med 2-1Abdul Rahman Jebnoun satte båda målen för AIF. Celtic slutade åtta och AIF slutade sexa.

 

Käringöns FC spelade 7B:s två avslutande matcher. Det blev förlust mot BK Björkåsen med 1-2 men seger den sista matchen då Elisedal besegrades med 3-2. KFC har haft en tung säsong men fick ett fint slut då 2-2 målet mot EIS kom i den 87:e minuten (Jesper Åkerstedt) och segermålet (Johannes Jansson) i den 89:e! KFC slutade dock sist i 7B. EIS blev nia och Björkåsen slutade på en femteplats.

 

Som bloggen spekulerade i så verkar det inte bli något kval mellan fyrorna i 7A och 7B då båda lagen bör bli uppflyttade. Det har iallafall inte dykt upp några kvalmatcher på förbundets sida.

_________________________________________________________

 

Tre av fyra division 6-tabeller är dock fortfarande inte fullständiga.

 

I 6A är fortfarande Surte IS sjua i tabellen trots att deras WO i sista omgången bör ha gjort att laget utesluts (enligt förbundets regelverk). I nuläget är det dock Partille som är ute. Dessutom saknas matchen Gambianska-Sveakurd som aldrig spelades. Matchen mellan Partille och Gambianska som bröts med 25-30 minuter kvar vid ställningen 1-1 pågrund av att ljuset la av är nu utan resultat. Matchen bokfördes först som 1-1 och lagen fick varsin poäng.

Bloggens känsla är att varken Gambianska-Sveakurd eller Gambianska-Partille kommer att spelas/spelas klart då det inte påverkar upp- eller nerflyttning.

 

6B är den enda sexan som lyckats slutföra sin säsong.

 

I 6C så är det matchen Pushers-Fröjden som fortfarande ligger och lurar. Fröjden ledde med 2-1 med ett par minuter kvar när ljuset slocknade. Som bloggen har förstått så gav förbundet segern till Fröjden (vilket betyder att Pushers åker ur) men att PBK har/kommer överklaga detta.

 

Även i 6D saknas det flera matcher. Den som betyder mest är om Neutrala för en trepoängare från den avbrutna matchen mot Bosna IF. Neutrala ledde med 2-1 när matchen bröts av domaren efter stök i samband med ett rött kort för Bosna. Innan beslutet så är Neutrala sist i tabellen men får de minst en poäng (vilket de bör få) så skickas Hermansby ner istället.

I den andra avbrutna matchen, mellan Vardar och Diseröd, tilldömdes Vardar segern med 3-0 då förbundet ansåg att inte DSK hade giltiga skäl att lämna planen. Som bloggen förstått det kommer DSK att överklaga då de anser att det inte var säkert att vara kvar då det var stök med publik inne på planen. Resultatet kommer inte att påverka varken upp- eller nerflyttning.

 

Bloggen utgår från att alla dessa ärenden behandlas av förbundet så snabbt det går.

__________________________________________________________

 

När det gäller tränarbyten så missade bloggen några senast:

 

-Duon Kenneth Lindfors och Jani Lemmetti lämnar Bergsjö IF (som åkte ur 5A) för att ta över Finlandia Pallo AIF i 5B. Det betyder att Andreas Nilsson och Christer Andreasson lämnar Finlandia.

-Ny tränare i Bergsjö IF är Valon Hetemi som även spelade för BIF den gångna säsongen.

-Jan Juhlin och Stefan Hult lämnar FC Fiskebäck (5B). Ingen ny tränare är presenterad.

-IF Väster (4B) får en ny tränare, nämligen Fredrik Robertsson. Läs mer HÄR. Det betyder att Bosse Carlryd lämnar Väster.

 

/Rasta

Leave a Reply


*