Mer från 4B!

 

Vi fortsätter med lite fler intervjuer från 4B.

Dags att träffa Öckerö IF:s assisterande tränare Andreas Larsson, IF Mölndals huvudtränare Guy Lukebani, IF Västers Nozad Kurdali och sist men inte minst GFF:s Rickard Schöndell!

 

Vi börjar med ÖIF:s Larsson:

fallbackimg_4395747-jpgformatjpgbg820303chksumaxclmrkntcrlhpwkayopkw

 

ÖIF svarade för en fin vår där det var toppkänning men tre raka förluster som start på hösten förstörde en del. Det blev en femteplats men många fina resultat, med bland annat dubbla segrar mot tvåan Dalen och vinst mot klara seriesegrarna Askim i slutet. Hur skulle du sammanfatta säsongen och vad var det som gjorde att ÖIF inte kunde utmana fullt ut?

Säsongen var ju en rejäl uppryckning jämfört med föregående år. Precis som du säger så har vi stått för många fina prestationer under året men också betydligt sämre. Anledningen till att vi inte kunde utmana hela vägen är ju helt klart att vi varit för ojämna under året. Ojämnheten beror väl på en rad olika faktorer men den största är väl att vi efterhand fick sämre och sämre kontinuitet på deltagandet på träning och matcher.

Vilken nivå höll årets 4B och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Alltid svårt att svara på vilken nivå en serie håller jämfört med andra på samma nivå eller från år till år. Dock skulle jag vilja säga att många lag precis som oss varit ojämna i sina prestationer. Var väl egentligen bara Askim som lyckades vara stabila vilket också gav betalt i form av serieseger. Några större överraskningar tycker jag inte det blev direkt, postiva överaskningen var väl ändå att Askim vann så pass klart det hade jag inte trott innan det drog igång. Negativa överraskningen får bli Kållered. Konstigt kanske att ge den till ett lag som kommer 3:a i serien men jag var övertygad om att dom skulle vinna i år.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Precis som laget så har vi haft många spelare som varit ojämna i prestationerna i år. Också en del spelare som varit väldigt bra när dom varit med men missat lite för många matcher. Våran lagkapten Simon Olsson är en av våra absolut bästa och viktigaste spelare. Tyvärr har han ju trots sin unga ålder redan haft stora skadeproblem under ett par säsonger. I år har han ju i alla fall spelat ¾-delar av matcherna. Frisk och fulltränad är han nog seriens bästa mittback. Alexander Simonsson skolade vi om från forward till ytterback i år och han har klarat den omställningen mycket bra och stått för många fina prestationer. Rutinerade Christian Karlsson har också vart en av de stabilaste spelarna i år med en allt som oftast hög och jämn nivå. Sen fick vi ju också i Fernando Martins till i år som bidragit med 16 mål och blivit den måltjuv som vi saknade förra året.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Jag kan ju bara gå på vad vi stött på i våra två matcher med lagen under säsongen. De som i våra möten visade den klart högsta nivån var Kållered (i vårmötet) och Mölndal (i höstmötet) men uppenbarligen har dom ju inte klarat av att hålla den nivån under hela året. Spelarna som jag imponerats mest av (återigen har jag bara våra möten att gå på) är nummer 8 (Thomas?) i Kållered som inte ser ut att vara någon toppspelare men var väldigt svårfångad då han rörde sig över stora ytor och visade upp mycket kvalité i löpningar och passningsspelet. Sen nummer 2 på mittfältet i Mölndal samt William Nimbs också i Mölndal som var riktigt duktiga spelare.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Oj, ett ögonblick eller sekvens, den var svår. Jag tar första halvlek i vårens derby mot Björkö då vi går in till halvtidspausen med en 6-1 ledning vilket kändes lite surrealistiskt då vi året innan förlorat alla tre matcherna mot Björkö. Spöket var borta och i år var det vi som vann alla tre matcherna.

Om vi blickar framåt, vad behöver ÖIF göra för att fortsätta utvecklas och ta ett steg till och bli ett topplag över en hel säsong?

Det är att få hela truppen att prioritera fotbollen lite högre kontinuerligt under en hel säsong. Den resan påbörjades i år och vi kom en bit på vägen men inte tillräckligt för den absoluta toppstriden.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Är det ÖIF som gäller även nästa år?

Nej inget är klart inför nästa år ännu.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Det laget jag alltid följer så mycket jag kan är ju min moderklubb Hälsö BK. Dom har väl haft en ganska neutral säsong i år som man varken behöver lida eller glädjas över.

Stort tack dessutom för samarbetet under säsongen!
Tack för ett gott jobb med bloggen, den höjer intresset för lokalfotbollen och gör det absolut roligare att hålla på.
_______________________________________________________
Vi fortsätter med IF Mölndals huvudtränare Guy Lukebani:
image4

En tung vår förstörde mycket men hösten blev magisk med sju vinster och bara två förluster. Botten lämnades snabbt och det blev en sjundeplats. Hur skulle du sammanfatta Mölndals säsong? 

Direkt efter sista matchen, började man komma ihåg de matcher under våren som vi gav bort genom okoncentration. Men nu tycker vi att det var ett helt godkänt år där vi har lärt oss en del och det var bra för laget och föreningen att stanna kvar ett år till i division 4. 

Våren hade vi många spelare som hade massa annat vid sidan av fotbollen, vilket gjorde det svårt att spela upp laget på ett bra sätt, samt hade vi några nya spelare och det tog lite tid att få alla att förstå hur vi spelade och att laget går före eget stora egot. 

Hösten samlade vi upp oss och bestämde att nu går vi tillbaka och vara det Mölndal som vann division 6 och division 5, där vi hade glädje och litade på vårat spel till 100%. Samt att vi satte laget före individuela prestationer.

Vilken nivå höll årets 4B och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva? 

Kan inte säga så mycket om årets division 4B eftersom vi aldrig spelat i division 4 innan. Överraskning är nog att jag trodde att Styrsö skulle klara sig bättre än vad de gjorde. 

Negativt är att det var så långa lag som bara slog långt och satsade på vinna på fasta situationer och saknade spelidé. 

Positivt är att vi vände den negativa trenden som vi hade under våren. 

Mölndal har rusat genom seriesystemet med vinst i division 6 2014 och vinst i division 5 2015. Vad är den största skillnaden med att komma upp i division 4? 

Många skulle säga tempot men jag tycker att lagen är bättre på att försvara sig och mycket bättre på fasta.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år? 

Laget. 

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över? 

Tyckte om hur Kållered spelade men Öckerö var jag mest imponerad av. Helst efter vårt andra möte mot dem. De hade kraft och spelare med bra teknik. 

Max är ju en bra spelare.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit? 

Vår andra match mot Öckerö var otroligt kul och det var bra fotboll från båda lagen sen att vi vann gör ju det ännu bättre.

Om vi blickar framåt, vad behöver Mölndal göra för att fortsätta utvecklas och ta ett steg till och blanda sig i toppen av fyran? 

Vi måste börja med bättre fokus när serien börjar  för det har vi aldrig haft, inte i division 6, eller 5 när vi vann heller. Vi kommer att ändra lite hur vi tränar för att hålla hela året. Vi ska addera ännu mer fart i vårt spel och hota mer i djupet. 

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir det en fortsättning i Mölndals ledarstab? 

Ja, det blir jag (Guy). Jag började detta projekt för sex år sen och det blir kul att fortsätta driva det framåt. 

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016? 

Riktigt kul att Mölnlycke IF vann 5B, kul att att Askim vann 4B. Otroligt tråkigt att Fässberg spelar i division 6 nästa år hoppas de tar 6:an nästa år och vänder det negativa till något positivt. 

________________________________________________________________

 

Vi fortsätter med IF Västers Nozad Kurdali:

337402

Väster hade det kämpigt och kontraktet löstes under hösten med några viktiga segrar. Även om du påbörjade säsongen i Masthugget innan du återvände till Väster gissar bloggen på att du har bra koll på Västers säsong. Hur skulle du sammanfatta säsongen och vilka bitar var det som inte riktigt stämde? 

Väldigt svårt att säga faktiskt. Hade koll på resultat och placering men tyvärr så missade jag väldigt många matcher pågrund utav jobb och egna matcher. Huvudsaken är att vi tog oss i kragen, löste det som tydligen var ett problem och plockade poäng.

Vilken nivå höll årets 4B och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Helt okej nivå. Vem trodde Styrsö skulle åka ut med truppen de hade, och att Askim skulle vinna?

Askim gjorde det dock väldigt bra och jag sa redan innan serien börjar att Askim vinner serien. Det grundade jag på matchen där de slog oss (när jag spelade i Masthugget) med 7-0.

Hur skulle du betygsätta din egen insats i år?

I Masthugget gick det tufft för hela laget och då går det inte så bra för mig heller. I Väster vände en dålig trend och poäng började samlas, sedan förlorade vi bara en match där jag spelade och då fick jag ställa mig i mål (ödmjuk!).

Min tid i Väster är jag väldigt nöjd med, tycker jag gör en dålig match och det var sista mot Mölnlycke IS.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Skulle säga hela laget, krigarinsatsen och kämparglöden för att hålla oss kvar var otrolig.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Det som imponerat på mig var nog Mölndals segersvit. Spelar väldigt fin fotboll och är alltid farliga framåt.

Sedan hade jag velat se Simon Enyck (Nol), Talat (Nol) och Zakarian (Bergum) i en anfallstrio. Hade vart lokalfotbollens MSN.

Sedan en guldstjärna till Viktor Börjesson i Masthuggs målet!

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Oj, denna är tuff. Men måste jag välja så väljer jag segern mot Öckerö IF. Öckerö var absolut det starkaste laget i matchen, men ändå åker vi därifrån med tre poäng och det gör vi via hjärta, där vi krigar för varandra och aldrig ger upp.

Om vi blickar framåt, vad behöver Väster göra för att slippa kämpa om nytt kontakt och istället försöka återvända till att vara ett stabilt division 3-lag, som Väster var för inte så länge sedan?

Få in lite nytt folk, en ny spelide och LÖPA hela försäsongen. När vi var så starka i division 3 så löpte vi sönder varje lag. 

De senaste 3-4 säsongerna har det bara varit löpning med boll. Jag tror ändå på det gamla hederliga försäsongerna där man löpte 2 mil i veckan.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Blir du trogen Väster nu?

Jodå det blir jag! Har det väldigt bra i Väster, nära hem, perfekta tider, egen plan två meter utanför klubbhuset, och sist men inte minst vi har Dan Forsberg!

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Finns tre lag jag glädjs med och det är Masthugget som såg borträknade ut men ändå lyckades att lösa kval. Hoppas och tror att dom löser det.

Kungsladugård för seriesegern och vännerna i Askim!

Lider givetvis med alla lag som inte lyckas hålla sig kvar, och hoppas dom kommer på benen igen!

___________________________________________________________

 

Vi avslutar med Göteborgs FF:s Rickard Schöndell:

15513

En bra start på säsongen och en bra start på hösten gjorde att GFF höll sig i toppen eller närheten av toppen. Det blev dock till slut en sjätteplats. Hur skulle du sammanfatta säsongen 2016 och vad var det som gjorde att GFF inte kunde blanda sig i den absoluta toppen?

Vi visste redan före säsongen att vår trupp var smal och det märktes framförallt på resultaten i juni med skador, fotbolls-EM och avstängningar. Där gick väl serien kändes det som. Vi hade lite flyt i början med bra schema och stolparna med oss borta mot Dalen. Sen hade vi ändå chansen under hösten där vi fick en rolig match hemma mot Askim som vi tyvärr förlorade sent efter en riktigt bra insats, efter det dog hoppet. Vi är nöjda över att ha gjort vår bästa säsong sen 2011.

Vilken nivå höll årets 4B och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Svagare än på länge, mindre griniga ö-lag och inget riktigt starkt lag. Askim värdiga segrare efter en stabil säsong. Björkö negativ överraskning. Förstör för oss totalt men värdelösa i övrigt .

Hur skulle du betygsätta din egen insats i år?

6/10

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Jacob Norberg, styrt upp vår defensiv.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Ovanligt få i år. Förstärker mest känslan att det är en ganska jämn serie där inget lag riktigt sticker ut. Anders Jansson som jag alltid svarar spelar ju numera i division 5 med sitt Donsö.

Några spelare som gärna får komma till GFF är Eliasson och Bita i Dalen. Rumin i Askim och Mölnlyckes mittback.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Det blir definitivt mitt lags seger under första lagfesten i våras!

Om vi blickar framåt, vad behöver GFF göra för att fortsätta utvecklas och ta ett steg till och bli ett topplag över en hel säsong?

Fortsätta utveckla samarbetet med Azalea BK för att kunna bli en attraktiv klubb för alla spelare från Majorna/västra centrum. Ha ett reservlag som drivs framförallt av juniorer så att de får en naturlig övergång in i a-laget. Hitta ett nytt sätt att arbeta för att få in sponsorpengar till klubben.

Över en säsong räcker det väl med att vi hittar 2-3 spelare med lite speed som går rakt in i laget. Då kan det bli trean åtminstone för denna truppen.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Antar att det blir spel med GFF även nästa år? Annars kan det kanske finnas en fri roll på mitten hos SK Argo!

Ska gå tränarkurser med start redan på höstlovet med en kurs i Perugia, så nån säsong till blir det kanske, sen får vi se om jag slutar spela fotboll och bara kör tränarbiten. Tack för erbjudandet, att låta mig ha bollen ofta är ett bra säljargument.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Jag hoppas att Näset går upp igen, tycker det är roligt att få tillbaka Velebit och Mossen i 4B och starkt av Virgo att lösa division 3-kontraktet med så många olika spelare match till match. 

___________________________________________________________

 

Rastas Hörna tackar självklart alla för att de tog sig tid!

 

/Rasta

Leave a Reply


*