1. MIS var med och slogs om andraplatsen hela säsongen efter att Askim stuckit iväg. Det blev till slut en fjärdeplats (två poäng bakom Dalen/KFF som knep kvalplatsen). Hur skulle du sammanfatta säsongen och vad var det som gjorde att ni inte riktigt höll hela vägen?

En rolig säsong för laget eftersom vi krigade om kvalplats in i slutet. Likt tidigare säsongen i fyran har Mölnlycke IS inte riktigt den bredd som krävs för att vara ett riktigt topplag. Mölnlycke IS är i första hand en kamratförening, även om ledarna kring laget är väldigt resultatinriktade. Jag tror egentligen att laget har hamnat i en division som är ganska lagom för de resurser som finns, men att inte försöka vinna serien varje år vore lika motiverande som att spela poker utan insats. Varför vi inte vann serien är lätt att sammanfatta så här: Askim, Dalen/KFF och Kållered var bättre än oss.

2. Vilken nivå höll årets 4B och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Årets div 4B höll sämre nivå än året innan. Inte ens Askim, som ju vann serien relativt överlägset, var särskilt bra. De spelade ungefär lika underhållande fotboll som Mölnlycke IS (inget publikfrieri direkt) men med mindre misstag och större effektivitet. Tyvärr är det ju oftast så, även i fyran, att laget som springer mest, tacklar hårdast och gör färst misstag även vinner serien. Kållered var nog det lag som spelade den mest sevärda fotbollen i serien i år. Skönt var det att FC Linné åkte ur. Jag tycker det är lite tråkigt att lag som knappt tränar spelar i division 4, det är ett tecken på att lokalfotbollen tyvärr blir sämre för varje år.

3. Du har beskrivits som en klassisk “fox in the box” men det blev bara tre strutar i år. Hur skulle du betygsätta din egen insats i år?

Tyvärr min sämsta säsong på länge, kanske någonsin. Dessvärre blir fotbollen mindre viktigt för varje år som går för mig. Jag önskar det inte var så, men det är något jag inte kan rå för. I år har kroppen åldrats märkbart mycket. Jag har alls inte samma klipp i steget som för bara ett år sedan, och snabbheten har alltid varit väldigt viktig för mig i mitt spel. Mentalt har detta varit rätt jobbigt och jag har sprungit ut på plan och funderat mycket på varje löpning och varje passning. Fotboll spelas som bäst när hjärnan är frånkopplad och kroppen agerar mer intuitivt. Jag hoppas jag kan blåsa ur hjärnan till nästa säsong och hitta tillbaka till ett flow. Vore trist att avsluta sin fotbollskarriär med en skitsäsong.

4. Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Det finns flera spelare som varit riktigt bra, och kanske äntligen levt upp till de förväntningar som jag egentligen har på dem. Niklas och Mattias Williamsson är två av dem. Vår målvakt PJ (vet fan inte vad han heter egentligen, Peter Johansson kanske?) har verkligen levererat. Tobias Gustavsson har funnit sin roll som mittback. Mest imponerad är jag dock av unge herr Blomgren. Från ena dagen till den andra gick han från medelmåttig div 6-spelare till given startspelare i division 4. Jag såg det inte komma, och har ingen aning om hur det gick till, men det känns väldigt kul!

5. Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Finns väl egentligen bara en spelare i serien som inte har i division fyra att göra, som jag ser det. De Broen i Kållered.

6. Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Ett enkelt val. Vår bortamatch mot Dalen/KFF var ett riktigt lyckopiller. Jag trodde inför matchen att vi skulle få det svårt. Vårt första möte med Dalen slutade visserligen med seger, men som matchen såg ut borde vi verkligen förlorat. Faktum var att vi stundtals var helt utspelade av Dalen i hemmamötet, och med den matchen i åtanke trodde nog både vi och Dalen att detta skulle bli deras revansch. Men, så får vi feeling och går ut och kör över dem på deras hemmaplan. En av sensommarens varmaste dagar orkar vi plötsligt springa hur mycket som helst och från början till slut är det egentligen ingen tvekan om vilket lag som kommer gå segrande ur striden. Det är i dessa korta ögonblick man förstår varför man älskar fotboll. Minns att jag efter slutsignalen brast ut i ett spontant glädjerop. Vad jag minns var det den enda gången jag gjorde det den här säsongen.

7. Om vi blickar framåt, vad behöver MIS göra för att fortsätta utvecklas och ta ett steg till och bli ett topplag över en hel säsong?

MIS behöver, som de flesta div 4-föreningar, i första hand bredda truppen. Därefter bör vi ta reda på vad vi skall göra med bollen när vi äger den. Vi måste helt enkelt lära oss att lura motståndarna, inte bara nyttja deras misstag. Först när vi har ett eget offensivt spel har vi i division tre att göra.

8. Hur ser din fotbollsframtid ut? Är det MIS som gäller eller kommer det lockrop från andra håll? Din gamla klubb Gårda BK gjorde ju en bra nykomlingssäsong i 4A!

Jag blir kvar i MIS åtminstone ett år till. Tror fortfarande att MIS blir min sista klubb på en någorlunda nivå.

9. Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Nä, egentligen inte. Jag lider nog mest med domarna. Deras uppgift är sanslöst otacksam, alldeles särskilt för de som är uslare än spelarna på plan. Men när jag tänker efter måste jag medge att jag såklart gläds när det går bra för Gårda BK, som jag ju ändå spelade för i åtta år.

 

Stort tack!

Det är jag som skall tacka för att ha fått äran.

________________________________________________________
Bloggen återkommer med fler intervjuer från 4B inom kort!
/Rasta