6A är avslutad, typ…

 

6A avslutar en säsong med strul med mera strul:

 

SÖNDAG 16/10

 

Somalia-Surte 3-0 (WO)

Lekstorp-Croatia 4-1

Partille-Real Maskin 4-1

Sveakurd-Gambianska 4-2

Öjersjö-Götaholm 6-2

 

FC Roma United (alla matcher är nu annullerade) redan gett upp i 6A och dragit sig ur var det bara ett lag till som skulle behöva lämna 6A.

 

Bloggen var inställd på att det skulle stå mellan Partille IF SC och Lekstorps IF inför sista omgången men började misstänka att allt inte stod rätt till i matchen mellan Somalia SK och Surte IS. Inget resultat och ingen laguppställning för Surte IS.

Bloggen fick också bekräftat att Surte IS hade lämnat WO i sin match mot Somalia SK!

 

Så här står det i förbundets Tävlingsbestämmelserna (kapitel 2 17§):

“Lag som uteblir från 2 matcher (WO) utesluts ur den serie laget deltagit i.

Lagets matcher annulleras och laget flyttas ner två serier. Lag som lämnar

WO i sin sista seriematch utesluts från serien (här ska dock inte lagets

matcher annulleras trots att laget blir uteslutet och flyttas ner två serier).” 

 

Ganska glasklart att Surte IS alltså kommer att uteslutas från 6A och istället för en sjundeplats blir det alltså nerflyttning.

Bloggen har tyvärr ingen insikt i Surte och vet inte om det rör sig om ett misstag (att Surte helt enkelt inte kände till regeln) eller om laget försökte få ihop spelare men misslyckades.

 

Det ska dock sägas att i skrivande stund är tabellen inte justerad utan Surte är kvar som sjua. Rastas Hörna kan dock inte tolka reglerna på något annat sätt än att Surte åker ur.

_________________________________________________________

 

De andra lagen hade ju dock ingen aning om Surtes WO igår och Lekstorp tog det säkra före det osäkra när de besegrade Croatia Göteborg med 4-1 och därmed av egen maskin höll sig kvar i 6A. Timmy Köhl blev tvåmålsskytt för LIF, som ledde med 3-1 i halvtid.

Croatias tränare Nikola Majdandzic sa så här om matchen:

“De vill det mer. Vi skapar mycket mer än dem men de är vassare i avsluten.”

 

Croatia är nia och Lekstorp tia men tabellen lär väl justeras.

__________________________________________________________

 

Partille vann också sin match när de slog Real Maskin med 4-1. Partille avgjorde matchen tidigt och hade 3-0 efter en halvtimme.

Reals Andres Monar sa så här om matchen:

“Inte mycket att säga. Vi gjorde nog vår sämsta match denna säsongen och avslutade matchen med två man utvisade. Många bakishuvuden och inget att spela för gjorde sitt kan man väl säga. Nu blickar vi framåt och hoppas på en bättre säsong 2017!”

 

Reals matchrapport hittas HÄR.

 

Partille åkte alltså ut för att sedan ändå klara sig på Surtes WO. Real slutade åtta (vilket lär bli sjua).

_________________________________________________________

 

Sveakurd FC siktade på seriesegern men fick ge sig för Öjersjö IF. Laget avslutade dock med seger mot Gambianska IF med 4-2.

 

Gambianska har ju haft det lite struligt med spelschemat och hade ett tag 4-5 matcher som inte hade nytt speldatum och de fick avsluta serien med en massa matcher sista veckan.

De hann dock inte med att hitta ett datum för vårmötet med Sveakurd från omgång 11. Tveksamt om den matchen kommer att spelas. Det finns utrymme i förbundets tävlingsregler att skippa matchen och antagligen ge segern till något av lagen (sannolikt Sveakurd efter som GIF inte hittat nytt datum). Eftersom det inte gäller uppflyttning eller nedflyttning så krävs det inte att matcher spelas efter den sista omgången.

 

Sveakurd är trea i tabellen efter seriesegrarna Öjersjö och tvåan Tollered. Skulle SFC få tre poäng mot Gambianska går de dock om TIF.

 

Gambianska har också den avbrutna matchen mot Partille (1-1 med 28 minuter kvar när ljuset la av). Matchen var ett tag inlagd som 1-1 men är nu borttagen. GIF saknar alltså två matcher i tabellen. Tveksamt om matchen mellan Partille och Gambianska kommer att spelas klart då den inte påverkar upp- eller nedflyttning.

 

GIF är för tillfället femma i tabellen.

______________________________________________________

 

Serieledarna Öjersjö IF avslutade säsongen med att besegra Götaholm BK med 6-2 hemma på Öjersjö IP.

14686601_10158448831215206_661265373_n

Det var dock Götaholm som ledde i halvtid med 2-1 efter två sena mål. Mikael Janslätt Axelsson gav ÖIF ledningen men Fenan Zemui kvitterade och Shahram Mansouri gav GBK ledningen. I den andra halvleken växlade dock ÖIF upp och kunde både kvittera, och ta ledningen ganska omgående och sedan gå ifrån. ÖIF:s toppskyttar Patrik Salomonsson och Oskar Larsson blev tvåmålsskyttar för ÖIF.

Götaholms Tobias Petersson sa så här om matchen:

“ÖIF klart bästa laget i serien och de märktes idag. De började bäst och tar rättvist ledningen. Men efter ledningsmålet så kom vi igen och ryckte upp oss riktigt bra! Gjorde två mål innan paus så vi leder i paus men sen är vi inte vakna i andra när de sätter tok-press vilket gör att de gör tre mål innan fem minuter gått av andra halvlek! Sen är de klart bättre resten av matchen. Grattis Öjersjö till seriesegern!”

ÖIF höll till slut hela vägen och kliver välförtjänt upp i femman! Götaholm är fyra men beroende på hur det blir med Gambianskas matcher så kan GIF kliva om.

____________________________________________________

En rörig säsong fick ett rörigt slut. Tabellen är alltså i skrivande stund inte justerad utan Partille är näst sist. Vi får väl avvakta och se men bloggen utgår från att Surte kommer att uteslutas och Partille klara sig.

Bloggen återkommer med en sammanfattning och intervjuer från 6A!

/Rasta

Leave a Reply


*