6C är avslutad, typ…

 

Igår, söndag, avslutades 6C. Eller rättare sagt, den sista omgången spelades:

 

SÖNDAG 16/10

Pushers-Önnered 2-1

Fröjden-Kungsladugård 1-8

Fotö-Sandarna 3-4

City-Solväder 2-1

Hönö-Knippla 4-1

Härlanda-Vrångö 4-0

 

Pushers BK var tvungna att vinna sin match mot Önnered samtidigt som Fröjden förlorade sin match mot Kungsladugård för att ha en chans att hänga kvar. Det var också precis det som hände.

PBK besegrade Önnered med 2-1 efter att laget vände ett 0-1 underläge sent i matchen. Jesper Jonsson hade gett ÖIK ledningen tidigt i den andra halvleken men Fredrik Pettersson kvitterade i 65:e minuten och Daniel Berner satte segermålet fyra minuter från slutet.

PBK:s assisterande tränare Kristofer “KL” Landahl sa så här om vinsten:

“En bra match. Vi saknade mer folk än någonsin och fick damma av en del klassiker. Men vinner rättvist med 2-1 och hade bud på mer.”

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström korta analys lät så här:

“Det laget som ville mest vann.”

 

Samtidigt föll alltså Fröjdens FK med hela 1-8 mot redan klara seriesegrarna Kungsladugårds BK. Kim Gustafsson Åvall blev tvåmålsskytt för KBK.

 

Tabellen efter sista omgången har Pushers BK under strecket på 14 poäng och Fröjden precis över på 15 poäng. Då är ju dock inte deras avbrutna möte inräknat!

 

Ni kan historien vid det här laget. Fröjden ledde med 2-1 med några minuter kvar (fem kanske) när ljuset slocknade och matchen bröts.

Enligt de uppgifter bloggen har så hade inte förbundet kommit med något beslut gällande matchen innan den sista omgången. Vilket självklart inte är optimalt då de inblandade lagen bör veta förutsättningarna inför sista omgången. Är man konspirationsteoretiker så går det väl hävda att förbundet medvetet väntat med beslutet och hoppades på att resultaten i sista omgången skulle lösa problemet. Nu blev det ju inte så och frågan är vad förbundet gör nu?

nytt kontrakt står på spel så känns det som hela matchen kommer att spelas om. Att tilldöma Fröjden segern (vilket hade varit lättare om Pushers redan åkt ut) och därmed skicka ner Pushers i sjuan från skrivbordet känns inte så troligt och att bara spela klart de sista minuterna lär väl inte heller hända.

 

Den som lever får se.

______________________________________________________________

 

Fotö hade chansen att hålla sig kvar i 6C inför sista omgången men det blev förlust mot serietvåan Sandarna BK med 4-3. Matchen såg avgjord ut efter att SBK hade 3-0 i paus. Fotö vaknade till men närmare än ett mål kom man inte.

SBK:s Hannes Palmberg sa så här om matchen:

“Helt ok/bra första halvlek där vi har mycket boll och Fotö känns inte direkt farliga. Vi gör tre mål vilket får ses som bra utdelning. Sedan gör de två snabba i andra halvlek och det blir lite nerv i matchen. Märks tydligt att Fotö är det lag som har något att spela för. Tycker dock att vi skulle punkterat matchen tidigare då det uppstår väldigt stora ytor när Fotö trycker på för kvittering.”

 

Sandarna solklar tvåa med fyra pinnar upp till segrarna KBK och hela elva poäng ner till trean.

Fotö slutade sist och får ta nya tag i division 7.

______________________________________________________________

 

Ett annat lag som var inblandat i bottenstriden inför sista matchen var Göteborgs City. Laget löste dock kontraktet helt på egen hand när de besegrade Solväders FC med 2-1. Det blev dock en dramatisk match som var mållös fram till sista kvarten. SFC tog då ledningen genom Wesam Sufr men Citys Carl-Johan Gunnarsson kvitterade minuten efter. I den 84:e matchminuten avgjorde sen Pálmi Thor Valgeirsson för City.

Citys Anders Hultberg sa så här om segern:

“Första segern på hösten kunde ju inte komma lägligare. Solväders hade mer boll men det är vi som skapar farliga lägen. Solväder gör 1-0 på hörna med kvarten kvar, då kändes det riktigt tungt. Men vi lyckas kvittera nästan direkt och några minuter senare även göra 2-1 som står sig matchen ut. Otroligt skönt att lösa nytt kontrakt på egen hand och inte behöva bry sig om de andra resultaten. En enorm lättnad!” 

City slutade nia och Solväder sjua.
__________________________________________________________
Hönö IS har haft en fin säsong i 6C även om de inte varit i närheten av toppduon KBK och SBK och laget knep tredjeplatsen efter 4-1 mot Knippla i sista matchen.
Carl Wiklander var dagens man hos Hönö då han svarade för tre av lagets mål. Han fullbordade sitt hattrick när han satte 4-1 i mitten av den andra halvleken.
HIS slutade alltså trea och Knippla blev åtta.
___________________________________________________________
FC Härlanda avslutade en annars ganska dyster höst med en trepoängare mot Vrångö IF. “Fångarna” vann med klara 4-0 på Heden 2.
-
Härlandas Jonatan Hellman (som inte var på plats själv) hade fått rapporter om matchen och sa följande:
“Första matchen jag själv missade i år, och det verkar ju vara ett vinnande koncept. Enligt rapport så var det en superkontrollerad tillställning där vi hade bud på ett gäng fler baljor. Någon sa något om 1000 missade lägen. Det hjälpte nog till att Vrångö fick en gubbe utvisad efter knappa halvtimmen, och inte kunde pressa vår backlinje alls, utan vi fick rulla och bygga rätt ostört. Väldigt kul att avsluta snyggt!”
-
Vrångös tränare Patrick Johansson sa så här om matchen:
“Matchen mot Härlanda kom lite i skym undan av matchen mot Önnered som avslutades med firande och lagfest då rekord sattes. Inställningen, söndagsmatch, en fuskande seriekonkurrent på andra sidan planen och grått, regnigt Heden var inte mycket att hänga i granen. Vi tappade Coffe efter 25 minuter då han tog sitt andra gula vilket blev en uppförsbacke. Vi går upp oss med en man mindre men de är en trött dag. Sveriges sämsta konstgräsplan, Heden 2 ser ut likt försäsongsmatcher på hal is. Kan inte fatta att man kan få spela på den. Nu tackar jag för mig som tränare och önskar Vrångö IF lycka till kommande säsong!”
-
Härlanda slutade femma och en placering bakom hittar vi Vrångö.
-
___________________________________________________________
-
Bloggen återkommer med en sammanfattning av 6C och lite sköna intervjuer framöver!
-
Självklart följer vi upp hur det går med Pushers-Fröjden också.
-
/Rasta

Comments

 • Andreas says:

  Att spela om matchen mellan Fröjden – Pushers från början måste ju vara helt otänkbart.
  Det hade ju vart furktansvärt orättvist mot Fröjden som leder med 2-1 i 89:e min.
  Då hade det ju vart fritt fram i framtiden att ligger du under i en match du behöver poäng så kapa ljus-sladden i sista minuten så får du ett omspel med 0-0 från minut 1.

  • Rasta says:

   Jag håller med om att det inte är särskilt rättvist men vad är alternativet? Samma sak hände visst för några år sen i en match mellan Argo och Fiskebäck och den spelades om i sin helhet.

   Alternativen är ju att ge Fröjden segern (och då skicka ner Pushers) eller att spela klart ett par minuter (vilket hade varit det absolut rättvisaste) men det lär ju inte hända…

 • Leave a Reply


  *