6B är avslutad!

 

I lördags avslutades 6B och så här gick det:

 

LÖRDAG 15/10

S:T Jakob-Ramberget 4-2

Wobbler-Syrianska 0-1

Sjövalla-SG 3-0

Proletären-GSIF 1-2

Härryda-Landala 6-0

Heden-Solängen 2-1

 

Det var i botten som serien levde inför sista omgången och vi börjar med de matcherna.

 

När BK S:T Jakob och Rambergets SK möttes på Heden så var vinnaren garanterad en plats i division 6 även nästa år. Efter 45 minuter var det RSK som hade greppet med en 2-1 ledning men efter 90 minuter var det S:T Jakob som stod som segrare med 4-2!

S:T Jakobs spelande tränare Isak Widmark sa så här om matchen:

“En måstematch som vi senare fick veta att vi behövde vinna. Otroligt skön vinst och vi malde succesivt ner Ramberget lugnt och metodiskt trots 1-2 underläge i paus. Men vi trodde på vårt spel och det resulterade i ett nytt kontrakt. En enorm lättnad, och vi ser fram emot framtiden.”

 

Nytt kontrakt för S:T Jakob alltså medan RSK fick hoppas på att Syrianska/Arameiska inte vann sin match mot BK Wobbler. Det fick dock hoppas förgäves då Syrianska lyckades besegra Wobbler med matchens enda mål! Sargon Gabrielsson blev matchhjälte i den 83:e matchminuten!

Ramberget slutade alltså 11:a och får ta nya tag i division 7 nästa säsong! S:T Jakob (9:a) och Syrianska (10:a) slutade på rätt sida strecket.

BK Wobbler slutade på en sjätteplats.

____________________________________________________________

 

Redan klara jumbon Slottsskogen/Godhem föll även i sista matchen då det blev förlust 0-3 mot Sjövalla FK. John Petersson satte 1-0 i den första halvleken för SFK och Fredrik Nedestam och Mikael Olsson nätade i den andra.

 

Sjövallas matchrapport hittas HÄR.

 

SG alltså ut ur 6B och Sjövalla, som var inblandade i botten ett tag, slutade på en stabil sjundeplats.

 

____________________________________________________________

 

Det stod en andraplats på spel när Proletären FF och Göteborgs SIFÅkeredsvallen. Inför matchen hade nykomlingen PFF en poäng tillgodo på GSIF.

Johan Karlsson gav “Studenterna” ledningen redan efter åtta minuter och innan paus hade Christoffer Hedenbjörk utökat till 2-0. PFF reducerade i den andra halvleken genom Mattias Tuncay men kom inte närmare.

Segern gjorde att GSIF smet förbi PFF och slutade tvåa. Nykomlingen PFF får trots förlusten vara riktigt nöjda med sin säsong som alltså slutade med en tredjeplats.

_____________________________________________________________

 

Redan klara seriesegrarna Härryda IF avslutade snyggt på hemmaplan genom att besegra Landala IF med 6-0!

14713810_1398903076803916_5408510973655280299_n

HIF vann till slut 6B, fem poäng före tvåan GSIF. LIF säkrade kontraktet för några omgångar sedan och slutade åtta.

______________________________________________________________

 

FC Heden avslutade sin fina höst med en till seger. 2-1 blev det mot Solängens BK och det betydde att FCH vann sina sju avslutande matcher. Under hela hösten blev det åtta segrar, en oavgjord och en förlust.

Heden avgjorde matchen redan första kvarten då Morad El Amrani satte en frispark i mål redan efter tre minuter. Must Tahir satte sedan 2-0 i matchminut 15. SBK reducerade genom Jacob Jansson men kom inte närmare och drabbades även av en utvisning i den andra halvleken.

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om matchen:

“Vi börjar sömnigt och Heden utnyttjar det ganska omgående och går upp i en 2-0 ledning i halvlek. I andra gör vi ett par taktiska åtgärder och tar tag i matchen. Vi ligger på och det börjar smälla på rätt bra på dörrmattan Heden 2. Helt sjukt att man får spela fotboll på den planen. Vi sticker upp i ett anfall och Jacob Jansson får en fin macka från Robin Eliasson och reducerar till 2-1. Tyvärr får vi ett tveksamt rött kort men trots att vi är en man mindre så skapar vi några riktigt bra lägen och jag tycker väl att vi förtjänar i alla fall en pinne, men Heden håller ut och tar tre poäng.” 

 

FCH:s tränare Tobias Larsson sa så här om segern:

“Lördag, gött fotbollsväder och vi vill avsluta på bästa sätt. Sen vet man att sådana här matcher oftast behöver få en bra start för att inte bli ett sömnpiller. Vi får precis den starten vi ville ha och har 2-0 i paus och tanken denna matchen vara att alla skulle få bra med speltid. Så efter en timmes spel hade samtliga beträtt planen. Har man då gjort fem byten så kan ju också matchen få en annan skepnad då det är fem spelare som ska hitta rätt positioner och lära känna matchens typ och tempo. Vi gör det dock bra och kämpar på trots att Solängen varvar upp i tempo och faktiskt lyckas skapa lite hets på planen. Klart man reagerar när det är på gränsen samtidigt ska fotboll handla om passion och känslor. Vi reder ut stormen trots flera klara målchanser från Solängen och avslutar säsongen med sju raka vinster. Detta satte såklart nivån för resten av dagen också. Myspys med Bastuklubben och sen en härligt blöt kväll på Frankes med sköna anekdoter från säsongen som varit gjorde detta till en perfekt avslutning på en ryckig säsong. Målskyttar: Morad på frispark och Must med en snygg halvvolley.”

 

FC Heden slutar fyra och SBK femma.

___________________________________________________

 

Bloggen återkommer givetvis med en sammanfattning av 6B och lite sköna intervjuer!

 

/Rasta

Leave a Reply


*