Mer röster från 4A!

 

Vi kör vidare med fler intervjuer om säsongen 2016 i 4A:

 

Bloggen har snackat med Stenkullens tränare Ingemar Holm, Flodas tränare Jonas Torefalk, Romelandas anfallare Henrik Björnrud och Komarkens tränare Robin Andersson!

 

Vi börjar med Holm:

Ingemar_Holm

 

Som nykomlingar löstes Stenkullen kontraktet i sista omgången. En stabil vår följdes upp av en skakigare höst som gjorde att det blev bottenkamp. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Vi tappade några viktiga killar i höst, pga skador och studier mm. Blev ett generationsskifte mitt i serien, och vi hade svårt att sätta försvarspelet under hela året. Men till slut såg det mycket stabilare ut. Men samtidigt får vi vara hyfsat nöjda med 23 poäng och spel i fyran nästa år.

Vilken nivå höll årets 4A och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Det var tre lag som höll division 3-klass sen resten höll division 4-klass utan att det var något riktigt dåligt lag.

Vad var största skillnaden från att spela i 5A och 4A?

Det var stor skillnad på serierna , större än vad jag trodde. 5:an promenerade vi ju hem och trodde vi skulle göra likadant för att nå mitten i 4:an, men där hade vi fel.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år? 

Rhodin var ju viktig ända tills han gick sönder, sen blev ju Drott och Hagberg oerhört viktiga på slutet som nya mittbackar, att sen Gylleblad och Westman vaknade till på slutet med målskyttet visade sig bli viktigt.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Hisingsbacka, Kongahälla och Kozara imponerade på mig och båda lagen har ju riktigt bra forwards, hade vi haft nån av dom hade vi också varit med i toppen av serien.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Utan tvekan Petter Kallin 1-0 mål i den 90:e minuten mot Floda BOIF hemma i derbyt. Sen slutsignalen mot Komarken i sista matchen var en härlig känsla .

Om vi blickar framåt, vad behöver Stenkullen göra för att ta nästa steg och etablera sig ordentligt i 4A?

Träna lite hårdare, hitta rätt i försvarspelet och 2-3 bra nyförvärv så är vi i toppen i fyran.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Är det Stenkullen som gäller även 2017?

Jag kommer inte att träna Stenkullen 2017 utan det blir ett uppehåll.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Angereds IS och Lerum IS är lag som jag gläds med, sen Lekstorp IF lider jag med.

___________________________________________________________

 

Vi fortsätter med Flodas Torefalk:

floda_boif

 

Floda kändes som ett lite osäkert kort inför säsongen och efter bara en vinst på de elva första matcherna såg det tungt ut. En bra avslutning på våren och några viktiga segrar på hösten gjorde dock att laget slutade sjua. Hur skulle du sammanfatta er säsong?

Jag skulle sammanfatta den precis så. Huruvida vi var ett osäkert kort eller inte låter jag andra avgöra, men att vi redan inför säsongen var tunna är en dåligt bevarad hemlighet. Ett par skador och på tok för många avstängningar förstörde mycket för oss under seriens inledning. Efter elva matcher stod vi som sagt på fem poäng och få utanför vårt omklädningsrum trodde nog då att vi skulle lösa ett nytt kontrakt. Därefter lyckades vi ta oss samman och tjugo poäng på de avslutade elva är väl egentligen mer i paritet med vad denna grupp är kapabel till.

Vilken nivå höll årets 4A och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Att det återfinns så många Göteborgslag i trean återspeglas givetvis neråt och utan att säga för mycket, så anser jag att det har funnits år med betydligt högre kvalitet, rent generellt. Däremot har det ju varit spännande, åtminstone för oss på den undre halvan och det har sannerligen skänkt sin beskärda del av underhållning. Beträffande överraskningar så får jag nog säga att jag tycker att det varit relativt befriat från sådana. Det, i mina ögon, bästa laget vann serien.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

På denna fråga ska du få ett oerhört tråkigt svar, nämligen att alla spelare har varit extra viktiga. Beröm förtjänar de spelare som vecka ut och vecka in infunnit sig på Flodala och tillsammans sett till att vi löste den prekära situation vi själva satt oss i.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Det är väl svårt att inte imponeras av Leckborns 42 mål, det är bra oavsett nivå. Hisingsbackas kollektiv är även det imponerande, även om de hade guldhattarna på redan innan sista matchen mot oss.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

När domaren blåste av höstmatchen mot Partille. Mest för att det var ens stor lättnad och för att kontraktet i princip då var säkrat.

Om vi blickar framåt, vad behöver Floda göra för att ta nästa steg och utmana på den över halvan?

Först och främst behöver truppen breddas med spelare som verkligen vill spela i Floda. I övrigt finns det en hel del som behöver göras med befintlig trupp och organisation, men det är ett arbete vi håller internt.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Är det Floda som gäller även 2017?

Jag har kontrakt även nästa år, så i dagsläget är det Floda som gäller 2017.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Mitt fullständiga fokus har varit på Floda och vår prestation, vilket har gjort att jag har hängt med dåligt i övriga serier och runt andra lag. 

__________________________________________________________________

 

Dags för Romelandas Björnrud att säga sitt:

14699572_1310514052301581_1636396672_o

 

Efter en hyfsad start kom en lång svacka med nio raka förluster! Under hösten trillade det in några viktiga pinnar men det blev till slut respass i sista matchen. Hur skulle du sammanfatta er säsong och vad var det som gjorde att det inte räckte till nytt kontrakt?

Vi öppnade väldigt starkt, det är många saker som har med våran placering att göra. Typ som att vi inte varit mer än tio personer på träningarna under hela försäsongen och långt in på säsongen! Vi fick byta tränare mitt under säsongen. Vi faller denna säsongen på det tyvärr, vi missar några “enkla” poäng som hade varit guld värda nu! 

Hur kommer föreningen att påverkas av att ta nya tag i division 5 nästa år?

Det återstår och se, hoppas klubben får in lite yngre spelare som kan bygga upp något nytt.

Vilken nivå höll årets 4A och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Det var väldigt jämt mellan många lag i mitten på tabellen där det inte är många poäng som skiljer lagen åt. Men i toppen fanns de egentligen bara tre lag som fajtades, IKK, Hisingsbacka och Kozara som höll en hög nivå!

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Får berömma Björn Sjösvärd i mål, han gör en fantastisk säsong iallafall höstsäsongen!

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Kongahälla har ett fantastiskt lag och jag hoppas verkligen dom vinner kvalet till 3:an!

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Jag vill minnas när vi slår Komarken på kongevi med 3-2 där vi spelar bra fotboll första halvleken, och även matchen mot Kozara hemma där dom har ALLT bollinnehav fast vi vinner med 1-0, extra skönt och avgöra en sån match faktiskt!

Om vi blickar framåt, vad behöver Romelanda göra för att studsa tillbaka direkt och göra en bra säsong i femman nästa säsong?

Romelanda behöver till nästa år få in fler spelare från start, som kan bygga upp något från försäsongen!!

Hur ser din fotbollsframtid ut? Är du RUF trogen till nästa säsong?

Min framtid är oklar just nu, men tyvärr blir de nog inte RUF nästa år, vill vidare och utvecklas mer!

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Gläds med Kongahälla, extra mycket om de tar steget upp i 3:an!

_________________________________________________________

 

Vi avslutar den här svängen med FC Komarkens Andersson:

5866307.jpeg;w=240;mode=crop;scale=both;anchor=middlecenter

Efter vinst i premiären mot Gårda blev det sju raka förluster och även om det kom några segrar blev det bara fyra poäng på hösten och nedflyttning direkt. Hur skulle du sammanfatta säsongen och vad är det som inte riktigt funkat?

Den stora faktorn, som i princip påverkat alla sportsliga dimensioner under säsongen, är såklart tränings- och matchnärvaron. Det har varit väldigt svårt och slitsamt att bedriva en ordentlig verksamhet rent organisatoriskt när närvaron är så osäker, spelarna inte orkat mer än 60 minuter, tajmingen saknats, kvalitén på träningarna undermålig och alla försök att bygga upp en taktisk kontinuitet har varit förgäves. Vissa prestationer har varit riktigt bra, särskilt när startelvan varit stark, men det lilla extra för att vinna tuffa matcher har saknats. Jämnheten har aldrig funnits där. Förhållandevis många motståndarlag har tyckt att vi spelat alldeles för bra för att åka ur och menar att vi har haft mycket otur, men marginaler förtjänar man. Tränar man inte som vinnare, då vinner man heller inte några matcher. Detta blir tydligt när man ser hur många uddamålsförluster vi haft under året.

Hur påverkas föreningen av att a-laget åkte ur 4A?

Det är såklart tufft, men förhoppningsvis blir det ett tillfälle för en nystart och ett nytt sportsligt projekt. Styrelsen har aviserat detta och det behövs verkligen.

Vilken nivå höll årets 4A och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Jag har ett par säsonger bakom mig i 4A nu, men tycker det är svårt att avgöra vilken nivå serien håller jämförelsevis. En reflektion jag gjort är att de bästa lagen blivit bättre och de sämsta lagen något sämre. Klyftan har växt bedömer jag. Trots de dåliga förutsättningarna har vi för det mesta hängt med ganska så bra i de flesta matcher, åtminstone rent spelmässigt. Detta om något vittnar om att vi är den stora negativa överraskningen i år. Vi hade en mycket större inneboende potential som vi inte fått ut. Vi har inte gjort oss själva rättvisa och det är frustrerande. Den stora positiva överraskningen är att Hisingsbacka, med 75% av spelarna från egna stadsdelen, lyckades besegra storfavoriten och ekonomiskt storsatsande Kongahälla i uppflyttningsstriden.

Vad var den största skillnaden från att spela division 5 förra året till division 4 i år?

Med risk för att slå in vissa öppna dörrar; det ena är att den fysiska statusen generellt sett är bättre. Spelare i division 4 tränar i genomsnitt mer än en spelare i division 5 och det tycker jag har varit tydligt. Man är lite starkare och man orkar lite mer. Den andra är graden av naivitet. Det finns fler lag i division 5 som försöker spela en fotboll som man inte klarar av, jämfört med division 4 där man är mer cynisk och spelar efter sina förutsättningar. Bra lag får på det sättet färre mål till skänks av sämre lag.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Även om det finns ett visst släktjävskap inblandat i frågan så har min lillebror och tillika högerbacken, John-Philip Andersson, varit vår klart mest stabila pjäs. Defensivt nästan alltid hundraprocentig i sina ingripanden och hjälpsam offensivt. Även Amro Quzmar och Dastan Sharif har tagit steg framåt detta år och varit viktiga från sina mittbackpositioner. Shvan Kamal är den som skapat överlägset mest framåt och slitit för laget i varje match. Sen är Dan Hassan fortfarande en väldigt, väldigt intelligent och mångsidig spelare. Det är synd att han inte kunde delta mer under våren än vad han gjorde.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Jag antar att det är ofrånkomligt att nämna Leckborn och Zanjanchi. Men det finns många är som är riktigt, riktigt vassa i serien. Den bästa mittfältaren är Kenan Galijatovic i Kozara, som kan dirigera ett mittfält som få andra. Hans avgörande frisparksmål mot oss i absolut sista sekunden under returmötet var otroligt. I samma lag återfinns också Daniel Pereria vars spelstil jag tycker mycket om, liksom Kassim Coaney som jag tror kommer göra +25 mål nästa säsong om han är kvar. Vidare är Andreas Malm i HBFC en väldigt pålitlig, viktig och trygg spelare, Johan Kaage i IKK är bland de främsta mittbackarna tillsammans med Alfredsson i Lunden, Max Carlsson i Gårda har varit duktig av det jag sett och Rohdin i Stenkullen kan fortfarande avgöra en match med sin fruktansvärda vänsterfot.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

När jag satt och pustade ut i solen efter första seriematchen mot Gårda. Jag var helt slut, men ack så nöjd efter en smått mirakulös inledande vinst. Där och då kändes det som att alla bekymmer från försäsongen med inställda matcher och 7-10 man på träningarna var borta. Nu skulle säsongen vända. Nu blev det inte så, men det var trevligt den stunden det varade.

Om vi blickar framåt, vad behöver FCK göra för att ta nästa steg och ta sig tillbaka till fyran och etablera sig?

En ny, kraftfull sportslig satsning. Vår sociala verksamhet är fantastisk och få lag kan mäta sig med det vi gör på den arenan. Vi spelar i näst högsta futsalserien, har ett nytt futsaljuniorlag och ett välfungerande knattelag som spelade sin första turnering förra veckan. Det värmer Komarkenhjärtat. Liknande engagemang och vilja krävs nu för att få fart på A-laget. Vi borde vara ett självklart val för unga spelare som vill utvecklas och få speltid i ett A-lag. Dit borde klubben satsa och då krävs det resurser, vilja och ambition.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag står vid ett vägskäl. Jag älskar fortfarande fotboll och jag tycker särskilt mycket om att vara tränare. Trots att resultaten visat något annat detta året tror jag mig också vara ganska bra på det, men att träna Komarken har jag inte energi eller lust för efter detta året. Samtidigt är detta klubben i mitt hjärta och jag har investerat så mycket i föreningen och människorna i den. Summa summarum: antingen kommer jag fortsätta som spelare i Komarken eller som tränare för ett annat lag.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Såklart Hisingsbacka! En fantastisk förening med så många fina människor i den. Jag hade förmånen spela där i tre år, vinna en serie, vara kapten i två år och nu sitter jag som suppleant i styrelsen.

Tusen tack och stort tack för samarbetet under säsongen!

Jag kan inte nog berömma och högakta din och “Dallas” insats för lokalfotbollen. Det ni skapar och förmedlar genom ert engagemang är beundransvärt; många i lokalserierna har er att tacka för glädjen och “surret” som finns runt fotbollen.

__________________________________________________________

 

Rastas Hörna tackar självklart Ingemar, Jonas, Henrik och Robin för att de tog sig tid och även för gott samarbete under säsongen!

 

Det kommer säkert att trilla in lite fler intervjuer från 4A framöver!

 

/Rasta

Leave a Reply


*