Kval-klart!

 

Igår blev det klart att kvalgrupp 8 i kvalet till division 3 kommer att vinnas av ett Göteborgslag. IK Kongahälla slog Kode IF med 1-0 (läs Kungälvspostens artikel om matchen HÄR) efter att Jakob Sjöstedt nickat in segermålet i den 84:e minuten.

 

Med bara en match kvar har IKK full pott med sex poäng och leder gruppen. Inför sista omgången är det bara Kode som kan gå förbi då gruppens andra två lag (Mellerud och Falköping) spelade oavgjort. Allt pekar ju på att Kongahälla vinner gruppen men även om Kode skulle lösa det blir det alltså ändå ett Göteborgslag i topp.

 

I den andra kvalgruppen (11) är tyvärr Dalen/Krokslätt rökta efter två raka förluster. Igår blev det 2-4 mot BK Astrio.

 

Att ett Göteborgslag vinner sin kvalgrupp medför att det blir kval i lokalfotbollen. Så här kommer det se ut:

 

Kval till division 4:

Nol IK (2:a i 5A) mot Näsets SK (tvåa i 5B)

 

Kval för att stanna i division 5

Masthuggets BK (10:a i 5A) mot GAIK (10:a i 5B)

 

Kval till division 6

Högaborg Kärralunds FC (4:a i 7A) mot Brämaregårdens FC/Järnbrott IF (lagen möts idag om fjärdeplatsen)

 

Bloggen får återkomma med datum för matcherna och spelplats men kvalet till division 3 måste ju spelas klart först sista matchen spelas den 22/10 (nästa lördag). Så kvalet i lokalfotbollen lär troligast börja helgen efter, alltså 29-30/10.

 

När det gäller fyrorna i 7A och 7B så har bloggen en känsla av att båda lagen kommer att spela division 6 nästa år oavsett vem som vinner matchen. Anledningen är att BK Kaveröslobo drog sig ur 5B vilket gör att det kommer att fattas ett lag i division 6-serierna nästa säsong. Om förbundet inser detta så behövs det ju ingen kvalmatch mellan fyrorna i 7A och 7B utan båda kan flyttas upp. Det krångligare sättet är ju att spela kvalmatcherna och sedan ändå erbjuda förloraren en plats i sexan. Av erfarenhet brukar det ju alltid hända lite saker med serieindelningen då lag försvinner innan säsongsstarten.

 

Kul iallafall att lokalfotbollen avslutas med några spännande kvalmatcher!

 

/Rasta 

Comments

 • Mr X says:

  Hur funkar kvalet? Är det bäst utav två matcher eller är det bara en match? Om det bara är en match, hur bestämmer dem vilka som får hemmaplan?

  • Rasta says:

   Jag tror att det är två matcher som gäller. Skulle det vara en match så spelas den i så fall på neutral plan, typ Heden.

 • Mr X says:

  Ok tack! Varför står detta inte lite mer tydligt så att alla vet vad som gäller? Vad är din åsikt till kvalet då, borde det vara bestämt innan serien vilka som går upp/kvalar? Så inte lagen behöver vänta i 3-4 veckor efter säsongen för att veta vad som gäller… Måste väl gå att lösa på något sätt?

  • Rasta says:

   Möjligt att det finns riktlinjer på förbundets sida någonstans. Jag anser ju att det är roligare om det är en avgörande match bara och att man kör alla kvalmatcher samma dag på någon roligare arena än Heden. Bravida eller Valhalla till exempel.

   • Rasta says:

    Det blir dubbelmöten i kvalet. Hemma/borta (på lagens riktiga hemmaplaner) och första mötet spelas helgen 29-30/10 och andra mötet 5-6/11.

 • Leave a Reply


  *