Röster från 4A!

 

Säsongen i 4A 2016 är färdigspelad och sammanfattad. Bloggen har snackat med några av de inblandade. Först ut är Gårda BK:s spelande sportchef Josef La Carrubba, Semberijas tränare Ninos Sezkir och Guldhedens tränare Magnus Karsvall!

 

Vi börjar med La Carrubba:

379122

 

Gårda etablerade sig fint som nykomling och slutade femma efter en säsong där det aldrig riktigt var tätkänning men inte heller i närheten av bottenstrid. Hur skulle du sammanfatta GBK:s säsong?

Vi kan inte vara annat än nöjda. Säsongen är upp och ner, vi får inte riktigt fäste. Däremot sätter vi rejält avtryck tycker jag. Vi skakar alla lag i toppen och visar att det finns mer att hämta i truppen.

Vilken nivå höll årets 4A och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Trodde Stenkullen skulle gå starkare. De vann femman relativt enkelt och kändes heta. Sedan är det givetvis svårt att inte imponeras av Hisingsbacka. Deras fotboll är dessutom positiv. Kul när den typen av lag lyckas.

Nivån har varit mer varierande än jag trodde på förhand. Många lag som blandade och gav. Sedan är toppduon oerhört stark givetvis.

Vad var den största skillnaden mellan att spela i 5A och spela i 4A?

Mittenskiktet och toppen är den stora skillnaden. Toppen är svår att rubba i 4A och sedan krävs alltid starka insatser för att slå mittenlag. I femman kunde vi ha en sämre dag men ändå kamma hem poäng, det går inte i fyran.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Philip Jonsson gör en bra säsong för oss. Han är oerhört skicklig och slår nästan alltid ut sina motspelare. Sedan gillar jag Jonathan Bäckdahl. Han tillför lugn på mittfältet.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

I Hisingsbacka finns mycket fina fotbollsspelare, har inga särskilda namn. Självklart Cornelis i IKK, även om vi plockade ner honom hemma på Överås. Blev inget Port Du Soleil för honom den kvällen.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Säsongen sekvens blir ganska personlig och måste vara när jag själv får kliva på banan efter en längre skadeperiod. Minns det som om vore det igår. Hemma mot Romelanda. Kommer in när vi har 7-1. Står för hockeyassist och åker på en ostskiva på mina tio minuter jag fick lira. Sedan slår jag en krossboll borta mot Romelanda på 70-80 meter som sitter rätt på bladet. Inte många i Gårda som har den foten, gubbarna har saknat dom bollarna.

Om vi blickar framåt, vad behöver Gårda BK göra för att fortsätta utvecklas och på sikt ta sig vidare uppåt i seriesystemet?

Vi behöver stärka organisationen. Gårda har tagit enorma kliv organisatoriskt, dock finns alltid saker man kan göra bättre. Men iår har ledningen fått jobba i lugn och ro, utan krav på att gå upp en serie.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Är det spelande sportchef som gäller även nästa säsong?

Japp. Jag är spelande sportchef. Älskar grabbarna i laget och det finns inget bättre än att som sportchef kunna vara med där det händer.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Jag tycker det är mycket kul att Fiskebäck avslutar säsongen så fint som de gör. Dalla är en bra grabb som man önskar allt gott. Sedan är Real Maskin ett kul lag. Känslan är att det är en go gäng som lagt nivån precis där de själva önskar. Så en hälsning till det gänget är på sin plats. När vi vann 6A hade Maskin med sig blombukett och hela köret till den avslutande matchen på Överås, sådant glömmer man inte i första taget.

_________________________________________________________

Vi går vidare till Semberijas Ninos Sezkir:

4805611.jpg;w=240;mode=crop;scale=both;anchor=middlecenter

 

Känslan är att det blev en ganska rörig säsong för Semberija med flera tränarbyten och laget höll sig i mitten av tabellen (6:a). Laget kunde aldrig riktigt växla upp och hitta formen för att utmana högre upp i tabellen. Hur skulle du sammanfatta Semberijas säsong?

Ja, tränarbyten har varit ganska normalt i Semberija, sedan jag började som assisterande för ca två år sedan har jag jobbat med fem olika tränare. Det måste bli förändring. Sett till allt så är väl 6:a en okej placering.

Vilken nivå höll årets 4A och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Jag tycker det var en bättre övre halva och en sämre undre halva än förra året då det var lite mer jämnt. Tycker Gårda överraskade för att ha gått upp som trea i 5:an. Sedan slutade tabellen lite som väntat.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Vi har använt oss av för många olika spelare på olika positioner plus det var inte någon stor konkurrens i laget denna säsong för att kunna lyfta fram någon spelare sådär, många spelare gjorde en okej säsong men inte mer än så.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Tror alla kommer svara Cornelis Leckborn på denna fråga, gör man 42 mål så är de bara sjukt, speciellt hur han gör det, mot oss kändes det som han hade någon GPS inbyggd i sig som sa vart bollen skulle hamna, blev de en styrning på ett inlägg och bollen hamnar på en annan plats en var inlägget var tänkt så var han där ändå! Vilket är första spelaren jag sätt vara så på rätt plats vid rätt tillfälle!

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Var väl när man fick ta över som huvudtränare! Första uppdraget i division 4, 24 år gammal är väl något man får vara stolt över men får se till att göra ett bra jobb!

Om vi blickar framåt, vad behöver Semberija göra för att ta nästa steg och utmana om de högsta placeringarna?

Vi behöver få in fler karaktärsspelare, mer seriösa spelare med kvalité som kan lyfta laget, samt jobba hårt med att spela in en tydlig spelidé som jag tycker inte alls många lag har i division 4.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Du avslutade säsongen som huvudtränare, kommer du även att påbörja 2017 som det?

Jag kommer fortsätta nästa år men vi jobbar med att få ihop en komplett tränarstab inför nästa säsong för att dela upp ansvaren mer.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Man kan inte kalla division 2 för lokalfotboll men är glad att Assyriska BK gick upp till division 1 som man försökt nå i flera år nu.

_________________________________________________________

 

Vi avslutar alltså med Guldhedens tränare Magnus Karsvall:

438947_sml

 

För tredje året i rad slutade Guldhedens IK på en åttondeplats i 4A och som vanligt var det svettigt innan kontraktet löstes. Hur skulle du sammanfatta GIK:s säsong?

2016 kom att bli en typisk Guldhedssäsong. Tanken innan säsongen var att få mer kontinuitet i laget. Vi drog ner truppen lite och skulle få mer närvaro på de gubbarna. Facit blev att vi till slut skapade en resebyrå då spelarna var mer utanför Göteborg än här ett tag. Vi fick också ett flertal långtidsskador på 3-4 spelare som missade stora delar av året. Till slut använde vi 34 spelare på 22 matcher. Då är en 8:e plats godkänt. poängskörden 23 poäng är dock knappt godkänt. Hade lett till nedflyttning förra året. säsongen har präglats av en hög högstanivån och låg lägstanivå, ganska naturligt med all ruljansen på spelare. Som vanligt har dock humöret och stämningen vart på topp för det mesta. Det är ett härligt gäng att jobba med även om men blir något frustrerad ibland av alla underbara ursäkter till att inte vara med. Vi får 2,5 järnkamin av 5.2.

Vilken nivå höll årets 4A och tycker du att det var några stora överraskningar, negativa eller positiva?

Nivån på lagen i serien var väldigt blandad. Topptrion Hisingsbacka, Kongahälla och Kozara håller hög klass. Övertygad att de alla tre hade vart på övre halvan i div 3. Sen finns det några hyfsat bra lag. Sen tycker jag de på plats 7-12 har vart för dåliga i år och kvaliteten i vissa matcher har vart riktigt dålig stundtals. Flera lag som inte har någon spelplan utan litar på motståndarnas misstag känns sådär. Kul att Hisingsbacka vann, ett ungt lag med oerhört mycket boll i sig. De ska spela högre upp. Sen hoppas vi Kongahälla klarar kvalet. Gårda har ett intressant lag med några riktigt snabba/tekniska spelare. Tror dom kan bli bra nästa år. Komarken trodde jag skulle vara bättre när man såg laget på pappret. Men dom hade tydligen rätt stora problem under året. Annars var det som väntat där vi löser kontraktet i slutet på året.

Är det någon eller några i det egna laget som förtjänar extra beröm och som var extra viktiga i år?

Vår målvakt Erik Ohlson får stort plus. Han har fått dra lasset på målvaktssidan själv och med några som dyker upp ibland. Han har även gjort en bra säsong där matchen borta mot Kongahälla var pricken över i:et. En fantastisk målvaktsinvasion. 2 gula för att sparka i stolpen efter insläppt mål är bara roligt. Nu ska han bli pappa i vinter så om någon målvakt läser detta är ni välkomna till Guldheden 2017. Simon Möller som kom från Mariestad i år har gjort det riktigt bra. Vi ville använda honom som innermittfält vilket han gjorde bra under våren. När våra 3 mittbackar försvann i höst fick han ta den positionen och räddat en del poäng till oss. Chai-Udom Chanaprakhon vår yngling gjorde en riktigt stark vår. Har en finess och teknik i sitt spel som stundtals är briljant. Tyvärr är han lite för snäll så det borde blivit några fler mål från hans fötter.

Om vi ser på de andra lagen och spelarna, är det några lag eller spelare som du imponerats över?

Vi kör en klassiker och tar en gubbe från varje lag som stack ut mot oss:

Hisingsbacka – riktigt bra lag, rullar boll, mycket rörelse, stor individuell skicklighet, favoritspelare tar Adam Ben Sassi då det är en gammal elev från Toleredsskolan.

Kongahälla – stabila, bra defensiv, målskytt framåt, ett bra kollektiv med struktur, favoritspelare Cornelis Leckborn – vilken målskytt gjorde 3+1 när dom vann med 4-3 mot oss och även mål i match 2. Ruskigt duktig på den här nivån.

Kozara – vilka fötter i det laget, stor individuell skicklighet, dock lite naiva och det går långsamt ibland, Favoritspelare Kassim Coaney – även det en gammal elev från Toleredsskolan, grymt snabb, grym i boxen, skön snubbe men oerhört lat.

Lunden – spelar Egonfotboll, effektivt, starka och hårda favoritspelare John Sallhag var grym mot oss första matchen, lekte på plan.

Gårda – roligt lag vi hade 2 jämna matcher mot (3-2,2-3), många tekniska spelare, lite som oss behöver dom höja lägstanivån, Favoritspelare Philip Jonsson, snabb och teknisk spelare som var duktig mot oss.

Semberija – upp och ner lag, duktiga individuellt, en förening som behöver organisera sig på ledarnivå. Finns mycket att jobba på i organisationen där. Favoritspelare Ali Gateh, alltid gillat honom som spelare, duktig, leder laget.

Floda – klart sämre i år (alltid vart ett bogeyteam omöjliga att slå), enkel fotboll, högljudda på bänken som vanligt. Favoritspelare Tobias Elisson – grym mot oss i andra, frän, tuff, bra blick för spelet.

Stenkullen – trodde nog dom skulle ryka i år, stark insats, sköna ledare, spelar enkel fotboll, Favoritspelare Mathias Rhodin – vilken vänsterfot, ledare på plan.

Partille – klarar sig på målsnöret igen, en besvikelse, ingen idé, backade bara hem och tjongade mot oss konstigt nog. Favoritspelare Christian Gustavsson – snabb, duktig med boll, något hetlevrad 9-10 gula du är välkommen in till stan.

Romelanda – åkte väntat ur även om det var nära, kämpade på bra med ett tunt material, spelade efter sina resurser, Favoritspelare Martin Persson – alltid varit bra mot oss, duktig spelare får också gärna komma in till stan.

Komarken – åkte lite överraskande ur med bra material, kan inte göra mål Favoritspelare – var faktiskt ingen som stack ut där så blir pass på den.

Om du hade fått välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken hade det då blivit?

Får nog bli Kozara hemma i omgång 2. Vi får straff, utvisning och 0-1 i röven efter tio minuter. Sen vänder vi matchen och vinner med 2-1 efter en enorm kämpainsats. Sen även när vi säkrar kontraktet mot Komarken i 20:e omgången med en utespelare i mål då målvakts-Erik gick sönder i första halvlek.

Om vi blickar framåt, vad behöver GIK göra för att ta nästa steg och etablera sig lite högre upp i tabellen?

Ja du. Föreningen börjar kolla på en struktur för att få upp egna juniorer till a-laget vilket nog är en förutsättning för att lyckas. Vi använde i år sju juniorer i a-lagspel vid något tillfälle vilket är mer än tidigare. Det var positivt, negativt var att ledarsidan i juniorlaget fallerade vilket gjorde att samarbetet misslyckades i år. Där måste det ses över så inslussningen går problemfritt i fortsättningen. Som centrumklubb är annars förutsättningarna inte som för en del av våra konkurrenter. Delad plan på träning, har man 11-mannamål får man vara glad. Vi bygger vidare på den goda stämning och glädje vi har i laget. Det kommer man långt med.

Hur ser din fotbollsframtid ut? Roddar du GIK även nästa säsong?

Har ju lite svårt att lämna Guldheden. Började 1996 här som spelare. Är gubbarna i laget kvar och vi får ett slagkraftigt lag till nästa år och det funkar med styrelsen så är jag nog kvar.

Är det några andra lag i lokalfotbollen som du gläds med eller lider med säsongen 2016?

Mossen – det blir kul med derby nästa år, sätter lite krydda på serien om nu inte förbundet får för sig att placera oss i olika serier. Att t.ex inte vi och Dalen lirar i samma serie är oerhört märkligt. Ser typ Krokslättsvallen från mitt fönster i Guldheden. Bergsjö – tjatade lite med dem när de mötte Mossen efter vår träning. Tråkigt att de ska behöva åka ur då de fostrat och tagit hand om många talanger/ungdomar i Bergsjön. Öjersjö – kul för Anders Svensson att vinna en serie. Pratade med honom om Guldheden (nä för mycket träning).

Vilken Djurgårdsprofil genom tiderna (i sin bästa form) hade du plockat till GIK nästa säsong, om vi leker med tanken, och varför?

Träffade och tjatade med den störste av dem alla, STEFAN REHN, när jag spelade paddel för en månad sen. Med tanke på hans flås får han det jobbigt nu. Det får bli en elva med kanske inte de allra bästa alltid men profiler.

MÅLVAKT. Pa Dembo Touray – vilken profil med ett stort Djurgårdshjärta, gjorde 12 säsongen trots att han inte fick stå i början, alltid med ett leende på läpparna.

VÄNSTERBACK. Jan Tauer – vilken profil, avgörande mål mot Assyriska i kvalet, nog en av de sämre värvningarna fotbollsmässigt, vem glömmer när han fejkar en skada mot Blåvitt (0-6) i första halvlek för att bli utbytt. Totalt uppsnurrad av Hysén. Men fortsatt mycket stort Djurgårdshjärta.

MITTBACK. Markus Karlsson – lagkapten när vi äntligen tog guld 2002, 2003. Grymt hjärta, inte flaschig men stabil, kämpade hårt för skölden.

MITTBACK. Vito Knezevic – vilken järnkamin, brutal i sina brytningar, lirade 12 år och fick avsluta med silver 1988. Ledde laget när man som 12-åring tog tåget till Stadion från skogarna i Småland och slog Gais i kvalet till allsvenskan.

HÖGERBACK. Niklas Rasck – med på alla 3 gulden 02,03,05. Inte den mest briljanta teknikern men grymt stabil. Niklas Rasck han är raskare än räven.

MITTFÄLT. Stefan Rehn – den störste av dem alla, vilken Djurgårdsikon, briljant fotbollsspelare, enormt ödmjuk, vilken ledare. Magnus Pehrson – härförare på mitten med Djurgårdshjärta, lagkapten, guldmakare. Kim Källström – svårt att ta bort honom, fantastiska år i Djurgården med guld, briljant fotbollsspelare, på väg mot comeback 2017?

FORWARD. Steve Galloway – fantastisk forward, tog Djurgården ensam till SM-silver 1988, alltid glad och med ett leende, pratar fortfarande gott om DIF. Jones Kusi Asare – vilken lirare, Djurgården trogen i många år, målskytt, bländande men något konstig teknik. Teddy Sheringham – målskytt och matchvinnare i kvalet 1985, ung och oförstörd då. Att han sen avslutade sin fantastiska karriär i mitt engelska favoritlag Colchester United gör att cirkeln är sluten.

TRÄNARE. Zoran Lucic/Sören Åkerby – tog upp Djurgården på fotbollskartan igen, gjorde ett fantastisk jobb under några år med 2 guld som följd.

BÄNKEN. Mikael Dorsin, Emil Bergström, Sören Larsen Geert den Ouden, Simon Tibbling

_________________________________________________________

 

Rastas Hörna tackar självklart Josef, Ninos och Magnus för att de tog sig tid och tackar samtidigt för samarbetet under säsongen!

 

/Rasta

Leave a Reply


*