4A färdigspelad!

 

Igår, söndag, avslutade 4A säsongen 2016. Så här gick det:

 

SÖNDAG 2/10

Lunden-Partille 1-2

Romelanda-Gårda 2-3

Komarken-Stenkullen 2-3

Hisingsbacka-Floda 1-4

Semberija-Kongahälla 1-6

Kozara-Guldheden 5-2

 

Topplaceringarna i 4A var redan klara men det var fortfarande oklart vilket lag som skulle göra FC Komarken sällskap ner i division 5. Inför sista omgången låg Partille IF FK under strecket och de var piskade att vinna sin svåra bortamatch mot Lunden Överås för att sedan hoppas att de andra resultatet gick vägen.

Det började dock illa för PartillePatrik Magier gav Lunden ledningen efter 20 minuter, ett resultat som stod sig till paus. Partille lyckades dock vända underläget till seger efter mål av Tobias Lundström och Pontus Thorsén. Enligt rapporterna hade dock Lundens målskytt Magier en frispark i ribban på övertid! Då Romelanda föll hemma mot Gårda innebar 2-1 segern att Partille höll sig kvar, på Romelandas bekostnad!

Partilles Niklas Söderberg sa så här om dramatiken:

“Det var en jäkla lättnad när domaren blåste för slutsignal. Kändes lite väl onödigt att vi väntade till sista omgången innan vi inkasserade vår första vinst för höstsäsongen haha. Men om man ser på matchen så var det en match där motivationen gick segrande. Lunden satte ingen jättefart i början av matchen och lät oss hålla i en del boll i början av matchen. Då skapade vi även en del vassa chanser, bl.a en nick i ribban och en boll som dansade på mållinjen. Tyvärr lyckades vi inte förvalta våra chanser och då händer det som hänt så många gånger förr för vår del denna säsongen. Vi är lite ofokuserade ett par sekunder och då blir vi straffade. Lunden kommer upp i ett av få anfall och deras anfallare lyckad vända på en femöring i straffområdet och får med sig en straff. 1-0 till Lunden och då kändes det riktigt tungt. Vi var dock överens om att vi aldrig skulle sluta kämpa och när vi även fick höra att Gårda ledde med 3-0 taggade vi till lite extra. I andra halvlek fortsatte vi med vårat spel och får till slut utdelning. Efter lite kalabalik i straffområdet lyckas tillslut Tobias Lundström trycka dit 1-1 och vi får såklart mycket energi av det målet. Strax därpå kommer vi runt på vänsterkanten och gör ett snyggt mål där Iset skarvar bollen till Pontus som trycker in bollen behärskat. Den sista halvtimmen är vi fast beslutna om att inte tappa detta och är nära att utöka ledningen vid ett par tillfällen. Mot slutet av matchen faller vi dock tillbaka alltmer och ger bort lite för mycket ytor vilket resulterar i att Lunden kan kliva på och skapar också några farliga chanser. Dock skulle deras bästa chans komma när domaren, i den 93:e minuten, hittar en frispark ca en meter utanför vårat straffområde. Jag tror att många som följt oss denna säsongen hade känslan av att frisparken skulle gå in då vi har haft så otroligt motflyt många gånger denna säsongen. Så skulle dock inte bli fallet utan vår målvakt tippar bollen i ribban och undertecknad kan rensa iväg bollen. Domaren blåser i pipan och vi kunde andas ut! Det var såklart väldigt glada miner hos oss. Tackar Lunden för en god match!”

 

Partille lyckades alltså krångla sig kvar efter en riktigt dyster höst och slutade tia. Lunden Överås slutade fyra.

____________________________________________________________

 

Romelanda UF föll alltså hemma mot Gårda BK med 2-3, en förlust som skickade ner laget i division 5. Gårda hade 3-0 men RUF kämpade sig tillbaka men orkade inte hela vägen.

GBK:s Josef La Carrubba sa så här om vinsten:

“Framåt gör vi en otroligt bra första halvlek. Bollhållare i Gårda hade spelalternativ åt alla håll och kanter. Riktigt härligt att se hur vi släpper alla spärrar och bara lirar. Sedan led försvarspelet av det. Men det får vara så en dag som denna. Den andra halvleken äger Romelanda. De slänger upp allt i anfallet och gör det bra. Underbart att se deras målvakt uppe på hörnor med hela tio minuter kvar av matchen. Vi släpper in två men efter det stänger vi till. Skönt att avsluta med seger efter sämre period resultatmässigt.”

RUF:s Henrik Björnrud sa så här om den tunga förlusten:

“Tungt med nedflyttning men vi gör en fantastisk höstsäsong! Fast mot Gårda så släpper vi första halvleken enkelt, vi slarvar och de gör mål! Vi satte tyvärr inte våra lägen i första halvlek, sen i andra händer något och vi är laget som skapar mest lägen, hade vi spelat som vi gjorde i andra från början hade division 4 kontraktet varit färdigt! Vi har otur också att Partille tar Lunden, men stort grattis till Partille!”

 

RUF slutade alltså elva och får lämna 4A tillsammans med Komarken. Gårda har gjort det bra som nykomlingar och slutade femma.

_________________________________________________

 

Stenkullen riskerade att åka ut inför sista omgången men en seger mot redan nedflyttade FC Komarken skulle garantera spel i division 4 även nästa säsong. Shvan Kamal gav dock hemmalaget FCK ledningen i början av matchen. Mål av Fredrik Gylleblad, Sebastian Fransson och Nicklas Westman såg dock till att Stenkullen ledde med 3-1 i paus. Dilan Hassan reducerade sedan sent i matchen till 2-3 men närmare än så kom inte Komarken.

Stenkullens tränare Ingemar Holm sa så här efter segern:

“Vi gjorde vad vi skulle och gör en riktigt bra första halvlek, sen i andra bevakar vi bara resultatet och gör det riktigt bra och vi trots att vi ligger under med 1-0 så vänder vi matchen och vinner rättvist. Synd vi inte gör fler mål på alla chanser, men nu vet vi vad som gäller att spela på denna nivån och kommer bli betydligt bättre nästa år.”

Komarkens tränare Robin Andersson sa så här om säsongens sista match:

“Det var en ganska avslagen historia där Stenkullen var hetare i respektive straffområde. Även om vi hade bollinnehavet så var det tydligt vilka som hade något att spela för. Nu får vi slicka såren efter denna säsong.”

 

Komarken alltså ur 4A och Stenkullen slutade nia.

_______________________________________________________________

 

Redan klara seriesegrarna Hisingsbacka FC avslutade säsongen med att förlora hemma mot mittenlaget Floda BoIF med 1-4.

HBFC:s tränare Joel Sjöqvist sa så här om matchen:

“Inte mycket att säga om. Vår absolut sämsta prestation sedan jag tillträdde, trots försök att motivera och tala om vikten av att avsluta snyggt så lossnade det inte idag. Det är hela kollektivet som redan tagit uppehåll, jag hade inte gjort det sedvanliga förarbetet, det var mer snack om avslutning och guldhattar från annat ledarhåll och spelarna lyckades inte riktigt mobilisera krafterna en sista gång 2016. Trots matchen och dess utveckling var det idel glada miner och leende när guldfotot togs efter slutsignal. Tack alla involverade, medspelare och konkurrenter för en underbar säsong.”

6349333-jpgw600modecropscalebothanchormiddlecenterv1

 

 

HBFC:s matchrapport hittas HÄR.

 

Hisingsbacka vann alltså 4A och spelar i division 3 nästa säsong. Floda löste kontraktet, även om de var illa ute stundtals under säsongen, och slutade sjua.

____________________________________________________________

 

IK Kongahälla hade redan säkrat kvalplatsen innan sista omgången men passade på att vässa formen när de krossade att ganska omotiverat SKIF Semberija med 6-1. Seriens obestridde målkung, Cornelis Leckborn, avslutade säsongen på bästa sätt då han svarade för matchens första fyra mål! Leckborn slutade därmed på 42 mål säsongen 2016!

IKK:s Jesper Nilsson (som följde matchen från läktaren på grund av avstängning) sa så här:

“Tyvärr spelade inte jag idag pga avstängning så har ingen direkt matchkänsla från planen. Men från sidan såg det stabilt ut från minut ett. Den höga pressen sätter sig direkt och det känns allmänt bra och stabilt. Sen börjar Leckborn-show, gubben trycker dit fyra stycken idag och slutar på 42 mål i seriespelet! Det är en helt sjuk siffra och det är bara tacka och ta emot för att vi spelar i samma lag. Matchen slutar 6-1 efter mål av både Engevik & Marek. Motståndarna bjöd väl inte direkt upp till dans då de inte hade något att spela för men vi var hungriga idag såg det ut som. Märks på hela laget att vi har ett kval nu i tre helger framöver. Känns bra att avsluta serien på bästa sätt inför kvalet.”

Semberijas tränare Ninos Sezkir sa så här om säsongsavslutningen:

“Har inte så mycket att säga, vi har matchen första 30 utan att Kongahälla lyckas etablera något anfall så 0-1 kommer från ingenstans egentligen sen slutar vårt lag spela fotboll.”

 

IKK:s matchreferat hittas HÄR.

 

Kongahälla slutade alltså tvåa och inleder alltså kvalspelet till division 3 nu till helgen. Semberija slutade sexa.

_____________________________________________________________

 

FK Kozara var redan klar trea inför sista omgången och motståndarna Guldhedens IK hade löst nytt kontrakt för några omgångar sedan. Bortalaget GIK inledde hetast på Gamlestadsvallen när Tobias Petersson satte 1-0 redan efter tre minuter. Kozara vände dock på matchen och i början av den andra halvleken ledde laget med 4-1. 5-2 blev det till slut för Kozara.

Kozaras sportchef Savo Drobac sa så här om matchen:

“Vi kör över Guldheden som kanske redan gått på semester. Vi visar spelglädje och spelar en underhållande fotboll. Vi har vunnit 8 av dom senaste 9 matcherna (oavgjort mot Romelanda). Så nu känns vår katastrofala start ännu värre. Men nu är det historia och nu ser vi fram emot nästa säsong. Kozara vill passa på att tacka dig för det grymma arbetet du gör. Hoppas du fortsätter i många år till.”

Guldhedens tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

“Ja det blev en klar förlust och 2-5 var nog smickrande siffror för oss. Vi var väldigt energifattiga idag och lät Kozara komma rättvända med boll hela tiden. Då är de ett alldeles för bra lag. Vi tog inte jobbet som ett lag idag och då rinner siffrorna iväg mot Kozara. Det roliga var att vi gjorde två riktigt snygga mål. Först debutmålar Tobias Petersson med en lobb från 35 meter i andra minuten. På övertid stänker Svante Möller in en frispark i krysset. Men det var nog det enda roliga tyvärr. Kozara vinner rättvist och vi gratulerar dem till en bra säsong/höst som varit grym. Tror de grämer sig över matchen i omgång 2.”

 

GIK:s matchreferat hittas HÄR.

 

Kozara alltså trea i tabellen men de lyckades aldrig på riktigt utmana topp-duon. Guldheden slutade åtta.

_____________________________________________________________

 

Rastas Hörna återkommer med en sammanfattning av 4A 2016 och en hel del intervjuer!

 

/Rasta

Leave a Reply


*