4B färdigspelad!

 

Igår lördag avslutades 4B och så här gick det:

 

LÖRDAG 1/10

Askim-Mölndal 2-0

Eriksberg-Öckerö 4-1

Dalen-Styrsö 7-2

Kållered-Björkö 6-1

Väster-Mölnlycke 2-2

FC Linné-GFF 2-5

 

Redan klara seriesegrarna Askim besegrade formstarka IF Mölndal i sista matchen. 2-0 blev det efter två sena mål av Gustav Bye (85:e) och Viktor Lundin (88:e).

AIK:s Fredrik Rumin sa så här om segern:

“Vi möter ett Mölndal som gått riktigt bra på slutet av hösten, de ställer upp med en avbytare i dagens match och då känner man lite att det kommer bli en avslagen match, vilket det blev! Men en go 2-0 seger och vi är obesegrade på våran hemmaplan serien igenom!”

Mölndals assisterande tränare Alan Wandi sa så här om matchen:

“Matchuppladdningen inför Askim var allt annat än önskvärt, då vi får sex stycken avhopp pga skador/sjukdom. Vi kommer till matchen med elva spelare och en P00, Gustav Andersson 16 år får göra debut i a-laget och gör det väldigt bra i 90 minuter. Och jag fick ta plats på bänken då vi inte hade någon annat tillgänglig för dagen. Efter 10 minuter skadar sig vår mittback Agnar och jag får jag göra min första match denna säsong. Vi gör en mycket bra match och spelar väldigt bra fotboll. Vi ville spela av matchen och avsluta höstsäsongen så bra som möjligt men vi orkar tyvärr bara hålla 0-0 fram till 85:e minuten sen gör Askim två snabba mål. Stort grattis till Askim som vinner serien välförtjänt. Vi är väldigt nöjda med vår säsong överlag även om hösten har varit mycket bättre än våren. Jag vill tacka alla spelare och supportrar för denna säsongen och jag och mina kollegor lovar att Mölndal Fotboll kommer tillbaka 2017 starkare och kommer vara med och slåss om topplaceringar nästa år. Och självklart ett stort tack till dig också Rasta som gör ett fantastisk jobb med bloggen.”

 

Askim vann alltså 4B och Mölndal blev sjua.

________________________________________________________________

 

Eriksberg löste kontraktet för några omgångar sedan och kunde spela avslappnat i säsongsavslutningen. Det blev en seger när Öckerö besegrades med 4-1. EIF hade 3-0 i halvtid och Max Elgeskog blev tvåmålsskytt.

ÖIF:s assisterande tränare Andreas Larsson sa så här om förlusten:

“Vi pratade innan om att hitta motivationen till den sista matchen då det trots allt fanns en teoretisk möjlighet att nå andraplatsen även om det inte kändes realistiskt. Men tyvärr så hittade vi aldrig den där riktiga tändningen när domaren blåste igång matchen. Även om det var ganska jämnt spelmässigt så var Eriksberg mycket hetare och hungrigare på tre poäng än oss som uppträdde sömningt stora delar av matchen. Erikaberg vinner rättvist, tråkig avslutning för oss.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Öckerö slutade femma och EIF nia.

____________________________________________________________

 

Dalen/KFF hade allt i egna händer när det gällde att sluta tvåa i tabellen och därmed få kvala till division 3. Vinst och andraplatsen var klar. För motståndet stod redan nedflyttade Styrsö BK och det blev en väntad seger för hemmalaget Dalen. Efter 18 minuter var matchen i praktiken avgjort då Dalen ledde med 3-0 efter bland annat två Bita Bångens-mål (vilket gjorde att Bångens vann 4B:s skytteliga!). Det blev till slut 7-2 efter att även Martin Karlberg satt två baljor.

Dalens matchreferat hittas HÄR.

 

Dalen slutade alltså tvåa och inleder kvalspelet till division 3 nästa helg. Styrsö slutade elva och får ta nya tag i division 5 2017.

__________________________________________________________

 

Kållered gjorde sitt för att nå andraplatsen när de krossade IFK Björkö med 6-1. Niklas de Broen och Martin Devall blev tvåmålsskyttar. De Broen slutade därmed tvåa i skytteligan (ett mål efter Dalens Bita Bångens).

Eftersom Dalen vann sin match blev det en tredjeplats för KSK. Björkö slutade åtta.

___________________________________________________________

 

Även Mölnlycke IS hade den teoretiska chansen att nå kvalplatsen inför den sista omgången om de besegrade IF Väster samtidigt som Dalen tappade poäng mot Styrsö.

Matchen slutade dock 2-2 efter en sen MIS-kvittering. Väster ledde med både 1-0 (Johan Tapper) och 2-1 (Charles Chibuike Udeke). Mathias Williamsson satte 1-1 och Niclas Williamsson kvitterade i 80:e för MIS.

Västers Nozad Kurdali sa så här om matchen:

“När Mölnlycke kommer på besök vet man att det kommer smälla och vara allmänt tungt, för det är ett tungt lag att möta. Matchen inleder med bra fart där MIS försöker låsa och och tvinga oss slå långt, och det ger bra resultat för dom. Dom är riktigt tunga på fasta situationer där det är farligt varje gång. Båda lagen radar up målchanser och tycker väl att 2-2 är ganska rättvist resultat. Vi gör en riktigt bra insats och tror publiken uppskattade sista minuterna där det är sju riktigt farliga målchanser inom loppet av två minuter. Hawaii-fotboll när det är som bäst!”

 

MIS slutade fyra och Väster tia.

_______________________________________________________

 

Varken FC Linné (klart jumbo-lag ganska länge) eller GFF (halkat efter toppen) hade något att spela för men det var nog en del prestige på spel när lagen möttes på nylagda Gröna Vallen.

Adrian Sundqvist satte en straff tidigt för GFF men Linné kunde vända matchen. 1-1 kom precis innan paus genom Johan Calgaro (också straff) och Marcus Comé strax efter pausen. Sundqvist kvitterade dock och bloggen var faktiskt på plats för att bevittna både 3-2 och 4-2-målen för GFF. 3-2 kom efter ett långskott från Aron Lund som nog får arkiveras in under kategorin målvaktstavlor. 4-2 kom efter att Richard Schöndell dribblat förbi sin gubbe och enkelt petat in bollen. Sundqvist kunde fullborda sitt hattrick lite senare och fastställa slutresultatet 5-2 till GFF.

GFF:s Victor Johansson pausade sin utekväll en liten stund och kommenterade vinsten så här:
“Vi är oerhört nöjda med att sänka det laget och avsluta serien på topp! Skämt åsido så var det en rätt avslagen match som höll division 7-klass. Vinst i slutändan ändå vilket vi är nöjda med. Nu blir det fokus på 2017 där vi siktar på topp-3!”

 

GFF slutade sexa och FC Linné blev sist i 4B 2016 och får ta nya tag i division 5 2017.

 

Bloggen kommer att återkomma till 4B men en sammanfattning av hela säsongen och förhoppningsvis en hel del intervjuer!

 

/Rasta

Leave a Reply


*

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/69/2005169/gotaholmaren.se/public_html/wp-content/plugins/kebo-twitter-feed/inc/get_tweets.php on line 257