Torsdagens kamper!

Så här gick det igår då vi kunde kora ännu en seriesegrare:

 

TORSDAG 29/9

4B:

Linné-Eriksberg 4-2

5A:

Bosona-Zenith 1-1

Utbynäs-Björndammen 1-2

5B:

GAIK-Finlandia 2-2

6A:

Roma-Götaholm 3-5

Somalia-Croatia 5-3

Öjersjö-Sveakurd 1-1

6B:

Härryda-SG 3-0 (WO)

Wobbler-Landala 1-4

6C:

Härlanda-Solväder 3-5

Önnered-Fotö 6-4

7A:

Andalus-Nödinge 3-2

7B:

Lövet-AIF 1-2

 

I 4B tog FC Linné sin blott tredje seger för säsongen när man slog Eriksberg med 4-2. Det är ju dock lite för sent för Linné då laget varit klar jumbo ett tag. Eriksberg löste kontraktet för någon omgång sen och känslan är väl att det var en ganska avslagen match. Lagen följdes åt på Gröna Vallen och det stod 2-2 i mitten av den andra halvleken innan Linné gick ifrån. Robert Lundström och Oskar Roxström blev tvåmålsskyttar för Linné.

____________________________________________________________

 

I 5A spelade mittenlagen FC Bosona och IK Zenith 1-1 på Gamlestadsvallen. Bosona är åtta och Zenith sexa. Rent tekniskt skulle Bosona kunna sluta tia men det är alldeles för mycket målskillnad inblandat för att det ska vara realistiskt.

 

Lemmingvallen fick hemmalaget Utbynäs SK se sig besegrade av gästerna Björndammen. Pontus Börjesson och Leonard Bogojevic (enligt matchrapporten blev Börjesson tvåmålsskytt) satte BBK:s mål i 2-1 segern. Lee Brustad blev målskytt för USK.

BBK:s Rasmus Lihnell sa så här om segern:

“Svårspelad match då det blåste storm nere i Utby, trots detta spelas de flesta bollar upp i luften av någon anledning. Troligtvis en väldigt tråkig match att titta på ifrån sidlinjen där laget som bronkade mest vann hyfsat rättvist. En match utan särskilt många målchanser men med favör för oss. Pontus Börjesson smällde in 1-0 på frispark upp i närheten av krysset, deras 1-1 mål är en hörna som rinner rätt igenom hela våran box där deras spelare påpassligt nickar in den vid borte stolpen. Den högst otippade matchhjälten Leonard Bogojevic nickar in 2-1 från nära håll efter ett inlägg från högersidan. Därefter försöker Utbynäs trycka på framåt vilket resulterar i ett par kontringar från vår sida där matchen kanske bör dödas men vi håller tätt och det var tre sköna poäng som inkasserades!”

 

Utbynäs slirar lite i toppskiktet och slår United Africa Masthugget imorgon säkrar UAFC tredjeplatsen. Precis bakom fyran USK befinner sig nykomlingen Björndammen, bara en poäng bakom inför sista omgången.

__________________________________________________________

 

I 5B tog jumbon GAIK en viktig poäng mot Finlandia Pallo AIF när  Philip Mattsson satte 2-2 i 90:e minuten! Olof Möller gav annars GAIK ledingen i slutet av den första halvleken men två mål av Viktor Keric vände matchen till Finlandias fördel innan Mattssons sena kvittering. Just Keric och Möller skuggar varandra i skytteligan där Keric är tvåa på 18 mål och Möller trea på 17. Överlägsen ledare är sjävklart Näsets Kristoffer Frantzich med sina 31 mål!

Finlandias tränare Andreas Nilsson sa så här om matchen:

“Första halvlek är förmodligen vår sämsta för säsongen, GAIK borde haft en 3-0 ledning i paus men lyckas som tur är bara knoppa in en balja, i andra reser vi oss och tar över matchen vilket också leder till att Keric gör två snabba mål och vänder på matchen efter det blir vi lite låga och tyvärr i den 88:e minuten får GAIK in kvitteringen efter en turlig situation i straffområdet. Ett rättvist resultat i slutändan tycker jag ändå även om det såklart är surt att tappa så sent.”

 

GAIK är fortfarande sist på sina 17 poäng och möter tvåan Näsets SK på bortaplan i sista matchen. En riktigt svår nöt att knäcka. GAIK:s två bottenkonkurrenter, Hovås och Fässberg, har båda 19 poäng och lagen möts på söndag. Det är Fässbergs sista match för säsongen och Hovås har Balltorp i sista matchen. GAIK måste alltså till att börja med slå Näset och sedan hoppas på att de andra resultaten går lagets väg för att chansen ska finnas kvar.

Finlandia är sexa och poängen från igår säkrade nytt kontrakt.

________________________________________________________________

 

I 6A följde Götaholm BK upp segern mot Real Maskin med att ta ännu en till 5-3 seger borta mot bottenlaget FC Roma United. Lagen följdes åt i den första halvleken som slutade 2-2 efter bland annat ett Joel Akre-mål i den blå-vita tröjan som bör vara hans första Götaholmsmål i 6A-sammanhang! I mitten av den andra halvleken avgjordes sen matchen då Götaholm gick från 2-2 till 5-2 efter tre raka fullträffar! Roma reducerade med kvarten kvar men kom inte närmare. Freddie Wedberg blev tvåmålsskytt för GBK.

-

Målskytten Joel Akre sa så här om segern:

“Ganska trevlig match där spelet svängde fram och tillbaka. Roma har några individuellt väldigt duktiga spelare men det kändes som att de tröttnade lite i andra halvlek och ville hellre anfalla än försvara. Ofta gnälls det mycket på domarna i lokalfotbollen men idag hade vi en bra domare som höll en hög nivå och tog snacket med spelarna på ett bra sätt.”

-

Götaholm ligger fyra och får kämpa med Somalia, Surte och möjligen Gambianska om den placeringen. För Roma ser det tungt ut. Den avbrutna matchen mot Lekstorp är fortfarande inte inskriven på förbundets sida men om Roma tilldöms en 0-3 förlust (vilket är det enda rimliga) så har laget åkt ur 6A. Med den matchen borta så har Roma tre matcher kvar och kan maximalt ta nio poäng och komma upp i 15 poäng totalt. Laget som de måste ikapp är just Lekstorp och tilldöms de segern i den avbrutna matchen hamnar de på 18 poäng.

-

____________________________________________________

Somalia besegrade även Croatia igår med 5-3. Det var en svängig match som Somalia ledde i halvtid men i början av den andra kvitterade David Hido för Croatia. SSK svarade dock med två snabba mål och Croatia kom aldrig ifatt efter det. Mahamed Ali Omar blev tvåmålsskytt för Somalia. Båda lagen fick även avsluta matchen med tio man efter två röda i den andra halvleken.

-

Croatias tränare Nikola Majdandzic sa så här om förlusten:

“De var bättre och snabbare idag. Hatten av för Somalia som spelar fin fotboll.”

-
SSK går mot sin bästa säsong någonsin (?) och är femma. Croatia är nia.
____________________________________________________
Den stora matchen i 6A igår var självklart seriefinalen mellan tvåan Sveakurd FC och ettan Öjersjö IF. Lite av nerven i matchen hade ju dock försvunnit då Sveakurd halkat efter lite under hösten.
-
Anders Hoffman gav Öjersjö ledningen efter 19 minuter men innan halvtid hade Joel Tesfai kvitterat för Sveakurd. Den andra halvleken blev mållös och matchen slutade alltså 1-1.
-
Sveakurds Alan Amin sa så här om matchen:
“Först och främst vill jag gratulera Öjersjö till seriesegern. Även om de inte spelade speciellt mycket fotboll igår har de varit stabila säsongen igenom och förtjänar att spela i 5:an. Matchen var väldigt svår att spela pga av hur mycket det blåste, men vi försökte ändå spela som vi gör med bollen längs marken. Matchen bölja fram och tillbaka i första halvlek där de tar ledningen efter en kontring (som jag förvarna för tidigare) men vi kommer tillbaka in i matchen och gör 1-1. Andra halvlek har vi bra tryck och det är i princip spel mot ett mål, Öjersjö tjonga upp bollen varje gång de fick bollen och försökte sega ner på tempot. Förutom ett friläge som vi brände och en ganska tydlig handsituation i straffområdet skapar vi inga hetare chanser. De hade ett skott i stolpen mot slutet. Sammantaget är vi nöjda med hur vi spelar matchen och säsongen allmänt, vi har endast funnits i två år och har ett ungt och intressant lag att bygga vidare på.”
-
Resultatet gör att Öjersjö är åtta poäng före Sveakurd med två matcher kvar. Sveakurd har dock tre matcher kvar och kan alltså tekniskt sett fortfarande vinna serien. ÖIF har Surte och Götaholm kvar att möta och det lär vara klart efter Surte-matchen. Att ÖIF, som förlorat en match på hela säsongen, skulle avsluta med två förluster känns inte så troligt. Sveakurd har kvar att möta Somalia och ett dubbelmöte med Gambianska.
_______________________________________________________________
-
I 6B säkrade Härryda IF seriesegern men de gjorde det utan att spela. Motståndarna Slottsskogen/Godhem kom nämligen aldrig till spel utan lämnade WO under dagen.
-
Men även WO-segrar ger tre poäng och HIF har nu ointagliga sju poängs försprång till tvåan Proletären med två matcher kvar.
14485080_1382833688410855_4435957566605143029_n
Rastas Hörna gratulerar självklart tränare Johan Jidegren och hans Härryda till seriesegern. En riktigt stor prestation med tanke på att seniorlaget var på väg att läggas ner när Jidegren tog över i slutet av januari. Helt klart en av de största skrällarna i lokalfotbollen!
-
Tränare Jidegren själv sa så här om seriesegern igår när bloggen fick tag på honom:
“Riktigt tråkigt att det inte blev nån match! Ja, va ska man säga, vi sitter i stan och firar nu! Vi har gjort en sjuk säsong med tanke på alla förutsättningar. Är grymt stolt över gubbarna och dom är så värda detta!”
-
Jumbon SG är riktigt illa ute och med två matcher kvar har laget fem poäng upp till BK S:T Jakob över strecket. Dessutom har elvan Syrianska tre matcher kvar att spela. SG behöver alltså vinna båda sina matcher (mot GSIF och Sjövalla) och sedan be till högre makter för att de andra resultaten går vägen.
________________________________________________________________
-
I den andra 6B-matchen igår tog Landala IF en betydelsefull seger mot BK Wobbler med 4-1. Segern skickade upp Landala i tabellen och iallafall temporärt bort från den absoluta bottenstriden. 
-
Tyvärr har bloggen inte så mycket mer information om match i nuläget. Landala är iallafall uppe på en åttondeplats och har tre poäng ner till Syrianska under strecket (som dock har en match tillgodo).
Wobbler är sexa.
________________________________________________________________
-
Även 6C var i farten igår och mittenmötet mellan FC Härlanda och Solväders FC slutade med en 5-3 seger för SFC. Härlanda var och nosade på toppen under våren och Solväder var nere i botten och härjade. Härlanda har dock tappat farten och halkat ner i tabellen och SFC har spelat upp sig. Det var också Solväder FC som hade greppet om matchen från start och hade 2-0 i slutet av den första halvleken. Joel Enerås reducerade för “Fångarna” innan paus men närmare än så kom de aldrig. Två snabba SFC-mål i början av den andra halvleken dödade matchen.
-
FCH:s Jonatan Hellman sa så här om förlusten:
“Solväders var bra. En klar höjning från när vi mötte dom i våras (då vi dunkade in nio baljor). Vi började dock bäst och hade flera bra lägen men bortalaget tog ledningen på hörna, där vi är erkänt bedrövliga. Det är rätt böljande och skoj spel matchen igenom men vi låter motståndarna komma rättvända mot backlinjen alldeles för många gånger, och möter man ett spelsuget lag blir det svårt. Ett par drömmål senare och matchen slutar 3-5. Vi kämpar på bra men det var lite motvind kan man säga. Jävla skithöst.”
-
Härlanda är femma och SFC sjua.
-
________________________________________________________________
I 6C möttes öven Önnered och Fotö och där kunde ÖIK vinna den målrika matchen med 6-4! Det var Önnered som förde matchen från start och hade 2-0 efter 35 minuter. Fotö reducerade innan halvtid och efter att lagen inledde den andra halvleken med varsitt mål gick ÖIK ifrån i mitten av den andra halvleken med tre raka mål och vann till slut alltså med 6-4. Sebastian Wikström blev tremålsskytt för ÖIK.
-
ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om matchen:
“En svårspelade match i blåsten där vi är det vassare laget. Extra plus till Wikan som som gör tre mål!”
-
ÖIK är trea och har ingen chans att hinna ifatt tvåan Sandarna. Fotö är illa ute i botten och är sist i tabellen på 11 poäng med två matcher kvar. Bottenkonkurrenterna Fröjden (också 11 poäng) och Pushers (14 poäng) har både inte spelat än denna omgången. Båda spelar imorgon och Fröjden tar emot Vrångö och Pushers ska till Hönö.
-
_________________________________________________________
En 7A-match spelades igår och där vann Andalus IF över Nödinge SK med 3-2. Andalus vände ett 0-1 underläge från den första halvleken till en 3-1 ledning Mohammed Ayad fick in en sen reducering för NSK.
-
NSK är sexa och AIF är sjua.
-
_________________________________________________________
I 7B tog AIF Göteborg chansen att sätta press på serieledarna SK Argo genom att besegra Lövet/Johanneberg med 2-1. Med två omgångar kvar är det nu bara en poäng upp till Argo för tvåan AIF. Det blev dock ingen promenadseger för AIF utan Lövet stretade emot bra. Efter en mållös första halvleken kunde Jesper Larsson ge AIF ledningen direkt i den andra halvleken. Emilio Suarez Ardiles satte sedan 2-0 (hans 14:e för säsongen) i den 84:e minuten men precis efter reducerade Lövets Henrik Larsson och det blev lite nerv i slutet. AIF höll dock ut och tog en viktig seger.
-
AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:’
“Ställde upp en väldigt stark startelva för dagen med Gustav tillbaka i målet. Våran ryska fixstjärna Illya fick därmed chansen att briljera ute. Med i stort sett en liknande startelva vi haft i de flesta matcher under året. Vi hade en väldigt tät match mot den senast (2-1 vinst) och visste att det skulle bli hårt. Matchen inledde som det brukar se ut i många matcher, men att vi hade boll och försökte rulla ut, men Lövet var väldigt organiserade bakåt, samt gick in hårt i närkamperna vilket störde vårat spel lite. Som vanligt lyckades vi inte riktigt på den sista tredjedelen och hade svårt att vaska fram klara målchanser. Istället blir det Lövet som efter kommunikationsmiss mellan AIF:s back och målvakt får helt öppet mål ur snäv vinkel som de bränner. Vi får till slut fram en del chanser som vi bränner, bland annat ett trippelläge där jag tror att deras målvakt gör minst två räddningar, men bollen hamnar ute i buskarna bakom målet till slut, vi försöker även med lite långskott, Henrik försöker leta efter sin vänsterfot vid ett fint läge men hittar den inte, 0-0 står sig halvtid. I andra halvlek så inleder vi med lite bättre bolltempo istället för lite mer passiva första halvleken. Likt förra matchen på Guldheden så blir det ett kanonskott som sätt färg på tillställning (eller var det ett inlägg?), Jesper slår in en Beckham-knorr mot straffområdet som letar sig in i bortre krysset och 1-0. Som följd flyttar de upp positionerna lite, och vi får lite mer ytor att spela på, framförallt på kanterna där Rolle, Micke och Emilio får forsa fram, till slut hittar vi ett läge att stänka in 2-0. Mot matchens slut får de sedan in 2-1 på ett rätt fint inspel och distinkt avslut, som vi kanske borde varit mer aktiva på, resten av matchen pressar de högre, vi försöker rulla och spelar lite nervöst tills att domaren blåser av.”
-
AIF alltså tvåa i tabellen, bara en poäng efter Argo med två matcher kvar. Lövet/Johanneberg är åtta.
-
/Rasta

Leave a Reply


*