Inför 4A & 4B avslutningen!

 

4A och 4B är de första serierna i lokalfotbollen som spelas klart och det händer nu i helgen. Rastas Hörna kollar främst till de matcherna som gäller något.

 

LÖRDAG 1/10

4B:

Askim-Mölndal

Eriksberg-Öckerö

Dalen-Styrsö

Kållered-Björkö

Väster-Mölnlycke IS

Linné-GFF

SÖNDAG 2/10

4A:

Hisingsbacka-Floda

Lunden-Partille

Semberija-Kongahälla

Komarken-Stenkullen

Romelanda-Gårda

Kozara-Guldheden

 

Vi börjar med 4B då de avslutar sin säsong på lördag. Bottenstriden är redan avgjord och Styrsö BK och FC Linné kommer att åka ur. I toppen är det klart att Askims IK vinner serien.

Det som ska avgöras är vem som kniper andraplatsen (som också betyder kval till division 3). Så här är läget inför lördagen:

 

2. Dalen/KFF 37p +24

————————————–

3. Mölnlycke IS 37p +8

4. Kållered 36p +23

5. Öckerö 36p +18

 

Stor fördel för Dalen/KFF som “bara” behöver vinna hemma mot redan nedflyttade Styrsö BK. Mölnlycke har Väster borta och får se till att vinna och sedan hoppas på en SBK-skräll. Fyran Kållered har Björkö hemma, en match de bör vinna men de är ju beroende av att både Dalen och Mölnlycke tappar poäng. Samma gäller för Öckerö (som möter Eriksberg) som dessutom måste ta sig förbi Kållered också.

 

Tipset är föga förvånande: Dalen/KFF kniper kvalplatsen.

 

Bland de andra matcherna är det väl bara Askim-Mölndal som kittlar till lite. Kan Mölndal kröna sin fina höst med att besegra redan klara seriesegrarna Askim?

__________________________________________________________________

 

I 4A är det redan klart att Hisingsbacka FC vunnit serien och att IK Kongahälla får kvala upp till trean. I botten är det klart att FC Komarken får lämna men den andra nedflyttningsplatsen ska fyllas. Så här ser det ut inför sista omgången:

 

9. Stenkullen 20p -21

10. Romelanda 19p -38

————————————–

11. Partille 17p -14

 

Tufft för Partille som har fyran Lunden Överås på bortaplan och måste vinna. Stenkullen behöver bara en poäng för att klara sig och möter redan klara jumbon FC Komarken på bortaplan. Stenkullen kan även klara sig vid förlust även om Partille vinner, så länge det inte blir några målfester. Romelanda behöver en vinst för att vara riktigt säkra då de har betydligt sämre målskillnad än Partille. Romelanda möter Gårda BK hemma på Romevi.

 

För att Partille ska ha en chans alls behöver de vinna över LundenÖveråsvallen. Bloggen tror att det faller redan där och då spelar det ingen roll hur det går för Stenkullen och Romelanda. Tipset alltså att Partille ryker.

 

/Rasta

Leave a Reply


*